MENÜ

AGRITECO - egy olcsó, megbízható, mobil gabonaszárító

Oldalszám: 90
2014.01.17.

Saját szárítókapacitás létrehozása elviselhetõ, gyorsan megtérülõ költséggel? Ráadásul céghitelbõl, finanszírozó bank bekapcsolása nélkül? A történet szép, de igaz. A Pannonagri Kft. szuper gazdaságos megoldást kínál elsõsorban kisebb gazdaságok részére.

 

 A 2009–2011-es idõszakban sok új gabonaszárító berendezés létesült állami támogatással. Ezeket az általában 100 M Ft értéket meghaladó beruházásokat nagyobb, tõkeerõsebb vállalkozások tudták megvalósítani. Azonban csak a pályázók mintegy háromnegyede élt a lehetõséggel, elsõsorban a gazdálkodás bizonytalansága, kifeszített anyagi helyzet, saját erõ hiánya miatt. Tehát jócskán van még szükség új gabonaszárítókra Magyarországon.A Pannonagri Kft. már 2010-ben megkezdte a felkészülést a támogatás utáni idõszakra. A helyzet megoldását egy olcsó, de megbízhatóan mûködõ török–magyar együttmûködésben gyártott gépcsalád jelenti. A berendezések közül egy 10 t/h kapacitású szárítót 2012-ben kiváló eredményekkel teszteltünk. A géprõl a következõk mondhatóak el: a „hardver”, azaz a szárítótest és a mechanikus részek Törökországban készülnek, tekintettel arra, hogy a gyártás hasonlóan alacsony költséggel Magyarországon nem volna lehetséges. A „szoftver”, azaz az égõfej, az elektromos rendszer és a berendezés szabályozása magyarországi termék, tehát a szárító lelke hazánkban készül. A tesztelt berendezés befogadóképessége 22,5 t, égõfejének teljesítménye 2000 kW, 15 kW-os fûtõventilátorral és 11 kW-os hûtõventilátorral van felszerelve. Üzemi próbák során Egyházashollóson tavaly novemberben párás, ködös, csapadékos idõjárásban 22%-ról 12%-ra történõ kukoricaszárítás során 8,7 t/h teljesítményt értünk el, ami a standard 25%-ról 15%-ra történõ szárításra vetítve meghaladja az óránként 10 tonnát.A berendezés telepítése rendkívül gyors és egyszerû, amennyiben az elektromos- és gázcsatlakozási lehetõség rendelkezésre áll. A szárító elhelyezése nem kíván alapozást, egy sima térbetonra elhelyezhetõ, így telepítése rendkívül gazdaságos az épített toronyszárítókhoz hasonlítva.Miért mondjuk, hogy ez a szárítótechnológia kisebb gazdaságok részére is elérhetõ? Nos, a berendezés ára 20 M Ft + áfa, amely magában foglalja a mûködõképes komplett szárítót, a személyzet betanítását a berendezés mûködtetésére, és 3 napos folyamatos helyszíni felügyeletet, ameddig ennek az egyszerû technikának a mûködtetése a helyszíni szakemberekben berögzõdik. Könnyû a matematika: mi éri meg jobban? Költségesen és sok esetben kétes elszámolással, veszteséggel bérben száríttatni, vagy kombájntól olcsón eladni a gabonát és hagyni, hogy a nyereség nagyobb része kereskedõ cégeknél képzõdjön, vagy saját szárítókapacitás létrehozása elviselhetõ, gyorsan megtérülõ költséggel? Reméljük, nagyon sok gazda fogja megtalálni a helyes választ erre a kérdésre.A Pannonagri szakemberei ebben segítenek, bármely mûszaki, üzleti vagy pénzügyi kérdés felmerülése esetén készséggel állnak rendelkezésre. Hívásra meglátogatjuk Önt gazdaságában, felmérjük telephelyét, több alternatívában javaslatot, árajánlatot teszünk egy olcsó és megbízható szárítóüzem létesítésére. A finanszírozást céghitellel tudjuk megoldani, finanszírozó bank bekapcsolása nélkül.

 

 

AGRITECO - mobil gabonaszárító berendezésSzupergazdaságos megoldás kisgazdaságok részére a Pannonagri Kft.-tõl, hosszú távú garanciákkal.

 

 


 

- Egyszerû, ötletes konstrukció, sokoldalú használhatóság.

- Széles teljesítménytartomány.

- Energiatakarékos és környezetbarát kivitel.

- Könnyû kezelhetõség és szervizelhetõség.

- Hihetetlenül kedvezõ költség/teljesítmény arány.

- 10 tonnás szárító akár 3 év alatt kifizethetõ 8 millió Ft + áfa éves törlesztéssel.

- A beruházás megvalósításához és a gép üzemeltetéséhez teljes támogatás és megbízható mûszaki háttér biztosítása a Pannonagri Kft. tapasztalt szakembereitõl.

 

Petróczy László

06-30/956-3034