MENÜ

PETKUS - a megbízható partner

Oldalszám: 103
2014.07.21.

A 160 éves PETKUS Technologie GmbH termékeit a magyar piacon napjainkban már nem kell bemutatni a tisztítás, szárítás és vetõmagüzemi technológiák területén. A rendszerváltás elõtti idõszakban nagyon sok terményfeldolgozással kapcsolatos berendezés került a magyar piacra, így például a tisztítók (K523, K525, K527, U sorozat) és a vetõmagüzemi technológiák tekintetében (K 541 Super, K531 Gigant, triõrhengerek).

 

Ezek a berendezések még ma is fellelhetõek a gazdaságokban és kiszolgálják a felhasználók igényeit. Az elmúlt évtizedben pedig, a támogatási rendszereknek köszönhetõen, újból nagyon sok berendezés került a hazai piacra, föleg a szárító technológiákhoz kapcsolódó szárítók, tisztítók és anyagmozgatók. Magyarországon közel 150 szárítótelep igazolja a PETKUS kiváló minõségét.

 

A szárító beruházások, a kisebb 6 t/ó-s szárítási teljesítményû telepektõl kezdve, a népszerû 15–25 t/ó-s telepeken keresztül, a legnagyobb teljesítményû 45 t/ó kapacitású kivitelben készültek, teljes tisztító- és anyagmozgató sorral. Ezek a teljesítmények kukorica szárításban 10% vízelvonással értendõk.

Az elmúlt évek a szárítótelepek korszerûsítésérõl szóltak. A PETKUS technológia közismert és közkedvelt berendezés lett ismét a beruházók körében. Az eladók is inkább erre a területre koncentráltak a gyár termékei közül, de a termékkínálat ennél sokkal nagyobb és sokrétûbb. Annak érdekében, hogy a PETKUS kínálatában szereplõ összes berendezést és technológiát ne csak a hazai piacon, hanem a környezõ országokban is értékesítse, 2012 nyarán létrehozta a Petkus Technologie GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletet Törökbálinton.

 

A szárító, tisztító, és anyagmozgató technológián felül a következõ termékeket is a partnereink kiemelt figyelmébe ajánljuk, a jövõbeni tervezett beruházásoknál, mely területeken is kiváló referenciákkal rendelkezik a PETKUS cég, így a komplett gabona és kukorica vetõmagüzemi technológiákat, kiemelve kukoricához a kamrás, csöves szárítókat, a különbözõ típusú csávázókat, fajsúlyszeparátorokat. Ahhoz, hogy a PETKUS a teljes gabonafeldolgozáshoz megfelelõ berendezéseket tudjon a partnerei részére biztosítani, megvásárolta az MMW céget, ahol a malomipari és takarmánykeverõk gépeit készítik.

A fent leírtakból kitûnik, hogy a 160 éves kiváló referenciákkal és óriási tapasztalattal rendelkezõ Petkus Technologie GmbH célul tûzte ki, hogy partnereihez minél közelebb kerülve, magas szintû kiszolgálást valósítson meg a gabona- és terményfeldolgozás teljes területén, valamint a kor követelményeinek maximálisan megfelelõ – sõt korszerûségben elõre mutató – berendezésekkel és technológiákkal szolgálja ki partnereit.