MENÜ

Mustang Forte - Erõsebb és gyorsabb a gabonamezõk gyõztese

Oldalszám: 31
2015.03.27.

A Dow AgroSciences világszerte ismert a gabona gyomirtásában végzett magas színvonalú fejlesztõ munkájáról. Ennek eredménye, hogy 2013-ban minden fontosabb szegmensben prémium készítményeket kínál a magyarországi termelõk részére.

 

 Megkérdeztük a termelőket, hogy számukra milyen az ideális kalászos gyomirtó, mit kell feltétlenül tudnia. Egyértelműen a széles gyomirtó spektrumot emelték ki, mint alapvetően szükséges tulajdonságot. A gabonában használható, kétszikű gyomok ellen használható gyomirtók szegmensében a legszélesebb gyomirtó spektrummal és legnagyobb hatásbiztonsággal rendelkező készítmény a MustangTM Forte, amely igazi prémium készítmény. Mit ért ezalatt a Dow AgroSciences?

A Mustang Forte gyomirtó spektrumába nemcsak beletartoznak a kétszikű gyomnövények, hanem azokat a szer nagy hatásbiztonsággal irtja is. A versenytársakkal összehasonlítva egyértelműen erõsebb a készítmény a mezei acat (és annak rizómája – lásd fotó!), az IMI-tolaráns napraforgó árvakelés, a ragadós galaj, a parlagfű és a szarkalábfélék ellen −hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Az évelő mezei acat esetében a Mustang Forte 3-szor hatékony:

- a kezelt állományban a gyomnövény levelei látványosan csavarodnak, torzulnak, végül elszáradnak,

- egyedülálló gyökérirtó hatása miatt a gyomnövény aratás után a tarlón,

- illetve a következő évben, a gabona után vetett kultúrában (pl. a napraforgó) is csak minimális mértékben hajt újra.


A kezeletlen (balról 1.) és a standard szulfonil-karbamid kezelést kapott (jobbról

1–2.) acat gyökere egészséges fehér. A Mustang Forte (balról 2.) és Colombus

(balról 3–4.) kezelés után az acat gyökere is elpusztul (fekete), és nem hajt újra a gyom (Komádi, 2012)

 

A Mustang Forte egyik legnagyobb előnye, hogy használata után ősszel biztonsággal vethetünk őszi káposztarepcét. A repcére ugyanis – ellentétben sok más hatóanyaggal – semmilyen káros utóhatása nincs.

A Mustang Forte minden kalászosban felhasználható. Dózisa 1 l/ha. Ha felhasználásával kapcsolatban bővebb információra van szüksége, keresse területi szaktanácsadóinkat, akik örömmel segítenek Önnek!

 

TM a Dow Chemical Company vagy a

Dow leányvállalatának márkaneve

31_1_MUSTANG_FORTE