MENÜ

Nagy sikerû Panadditív Konferencia és Partnertalálkozó

Oldalszám: 64
2014.01.21.

A korábbi hagyományoknak megfelelõen idén is Márton-nap idõszakában rendezte meg a Panadditív Kft. – immáron harmadik – Takarmányozási Szakmai Konferenciáját és Partnertalálkozóját, ezúttal Mátraházán. A program vezértémájául azok a takarmány-adalékanyagok szolgáltak, amelyek a gazdaságos állattartást támogatják.

 

 

 

Nagy Ádám, a Panadditív ügyvezetõ igazgatója köszöntõjét követõ elõadásában ismertette a vendégekkel cégük szolgáltatásait, széles termékválasztékukat.

 

 


Nagy Ádám

 

 

Meghívott elõadóként Potori Norbert, az Agrárgazdasági Kutató Intézet agrár- és vidékpolitikai igazgatója naprakész adatokkal támasztotta alá a fõbb takarmánynövények piaci kilátásait – kiváló elõrejelzésként a takarmánypiacon várható ármozgásokról, és az azt befolyásoló tényezõkrõl.

Stephan Bauwens technikai igazgató a Panadditív új beszállító partnere, az Innovad cég képviseletében mutatta be vállalatát, s tartott prezentációt a vajsav elõnyeirõl és hatásairól. A Novyrate termékcsaládjukat ismertetve bemutatta az optimális megoldást a béltraktus egészségének és sértetlenségének támogatására. A vajsavról érdemes megjegyezni, hogy olyan speciális rövid szénláncú zsírsav, amely elõsegíti a bélhámsejtek kifejlõdését oly módon, hogy gyorsan elérhetõ energiát biztosít számukra, emellett megnöveli, illetve stimulálja a bélbolyhok növekedését és serkenti a helyi immunitást – továbbá pozitív hatással van a bélmikroflóra egyensúlyára. A vajsavat az egészséges állat szervezete megfelelõ takarmányozással megtermeli magának, azonban stresszhelyzetben, illetve antibiotikumos kezelés esetén a takarmányhoz hozzáadott Na-butirát kiválóan segíti az állatok felépülését. Az Escent toxinkötõ terméküknek sajnos az aflatoxin-szennyezõdés miatt van ma szomorú aktualitása hazánkban. A többek között szelektív agyagásványt is tartalmazó Escent, a takarmányokban jellemzõen elõforduló mikotoxinok mellett képes az aflatoxin B1 hatékony megkötésére is. Felhasználása a takarmányokban abszolút indikált.Szalmás Béla, a DuPont Industrial Biosciences kelet-közép európai értékesítési vezetõje arról beszélt, hogy cégük felismerte az ígéretes üzleti lehetõséget a jövõ élelmezési iparágában, ezért felvásárolta a Danisco AN-t, amely így a DuPont Bioscience üzletágát erõsíti a jövõben.Dr. Shukun Yu, a DuPont-Genencor enzimdivízió kutatás-fejlesztési osztályának tudományos fõmunkatársa egy kísérletet bemutató videóval kezdte elõadását, amelyben a Danisco fitáz enzim fehérjebontó képességét hasonlította össze más versenytárs fitáz enzimeivel, igazolva annak kiemelkedõ képességét.

 

 


Dr. Shukun Yu

 

 Erik Rensink, a holland Sloten vállalat receptúrázási szakértõje a Panadditív Kft.-nél is elérhetõ Nuklospray termékkínálatot mutatta be, hangsúlyozva jelmondatukat: az indulás meghatározza az életteljesítményt!

-an-