MENÜ

Akik duplán nyertek

Oldalszám: 15
2014.01.21.

A Monsanto Hungária szakmai napjának záróeseményeként sorsolták ki az Örkény melletti Euroringen azt a két szerencsés partnerüket, akik a meghirdetett „Duplán nyerhet” nyereményjátékuk legsikeresebbjeiként kivételesen nagy értékû ajándék jármûvek tulajdonosaiként térhettek haza.

 

 

 

A Monsanto Hungária Kft. a repceszezonban indított „Duplán nyerhet” akciójában mindazon magyarországi székhellyel rendelkezõ gazdasági társaságok részt vehettek, amelyek a június–augusztus közötti háromhónapos idõszakban legalább 5 zsák DEKALB hibridrepce vetõmagot vásároltak. A hibridek piacán a jelenlegi rendkívül erõs versenyhelyzetben a Dekalb hibridek ugyancsak megállják a helyüket – így a nyereményjáték sok vásárló számára tartogatott ígéretes várakozási idõt.

A fõdíj, a Nissan Navarra Pick Up a Somogy megyei Nagybajomra került, a Bíbic Agro Bt. tulajdonosának, Kissné Bodri Ágnes nyereményeként. Az 1993-ban alakult családi vállalkozásban ma már hét alkalmazottal 950 hektáron gazdálkodnak, s ebbõl 80–120 ha közöttire tehetõ éves szinten a repce vetésterület. Nagyobb hányadban, közel 60%-ban Dekalb hibrideket használnak fel – korábban EXOCET-tel dolgoztak, tavaly azonban áttértek a DK EXQUISITE-ra. Ezzel nyerték az autót is, hiszen 16 zsákot vásároltak a vetõmagból.

 


 

 

Gazdaságukban a kultúrák közül a kukorica a fõnövény, gabonákból búzát termesztenek nagyobb területen, ezenkívül napraforgó, árpa és tritikálé is szerepel a növényeik sorában. A kukorica vetésterületük mintegy 40%-a is DEKALB hibrid egyébként. Régóta dolgoznak a jól bevált Monsanto vetõmagokkal, a DEKALB tíz éve folyamatosan szerepel a beállított fajtakísérleteikben.A nyereményautó szerencsés tulajdonosai ritka pillanat részesei lehettek, amikor a sorsoláson a fõdíjat sikerült elhozniuk, bár – ahogy Kiss József fogalmazott: „… a feleségem érezte, hogy valamit nyerni fog, többször érdeklõdött, hogy mikor lesz a sorsolás”. Azért az elsõ díj megnyerésérõl talán még a nõi megérzés ellenére sem mert álmodni.

A Birítói-Pusztabír Kft. tulajdonába, Krieser Jánoshoz került Fortuna jóvoltából a Nissan Juke. A több mint két évtizedes múlttal rendelkezõ Tolna megyei céget hat magánszemély jegyzi egyenlõ arányban, de a vállalkozás húsz munkatárssal végzi az idén 1815 hektáron folyó gazdálkodást. A teljes területbõl az elmúlt évben 1124 hektáron termesztettek kukoricát, 260 hektárnyit foglalt el a repce, 240 hektáron árpa, és mintegy 150 hektáron napraforgó termett.

 


 

 

Az idén már 350 hektárra vetettek repcét, és ebbõl a felületbõl 110 hektáron a DEKALB hibridjeit használták – a DK EXCELLIUM-ot, a DK EXQUISITE-ot és a DK EXPOWER mellett kisebb területen az EXOCET-et is vetették. Jelentõsnek mondható tehát a repce által elfoglalt területük. Az elmúlt évektõl, pontosabban 2009-tõl termesztenek újra repcét, és minden évben számottevõ arányban szerepel a felhasznált vetõmag mennyiségében a Monsanto terméke. Mindezek mellett természetesen a kukoricában is szívesen használják az elismert cég produktumait – amely hibridek 30–40 százalékos arányban foglalják el a vetésterületet.

Gratulálunk a nyerteseknek, akik egy jó döntéssel duplán nyertek!

 -keresztes-