MENÜ

A VOGEL-NOOT ProfiDrill mechanikus gabonavetõgép bemutatkozása a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon

Oldalszám: 34
2014.07.28.

A VOGEL-NOOT a Bábolnai Gazdanapok alkalmával mutatta be legújabb fejlesztését, a ProfiDrill névre keresztelt mechanikus gabonavetőgépét. Ezzel a típussal a pneumatikus MasterDrill gépcsalád egészült ki új taggal, amely új tag leginkább a kis és közepes gazdaságok részére ajánlható.

 

 

Az aszimmetrikus, duplatárcsás csoroszlyával szerelt gép elsõsorban a hagyományos, magágykészítést igénylõ technológiába illeszthetõ, de a 40 kg/csoroszlyaterhelés alkalmassá teszi a gépet az enyhe szármaradvánnyal borított táblákon is a munkavégzésre. Az új kialakítású csoroszlyák helyzete fokozatmentesen állítható. Opcióban a vetõgép felszerelhetõ lezáró görgõkkel is, amelyek egyrészt tartják a beállított vetési mélységet, másrészt lezárják a talajfelszínt, optimálissá téve a talaj-magkapcsolatot.

A magtartály alaphelyzetben 620 literes, amely 200, illetve 400 literrel még megtoldható. A feltöltés egyszerû és biztonságos a fellépõ lépcsõvel és a teljes szélességben végigfutó rácsos taposóval.

 

 


 

 

A pontos magmennyiség állítására fokozatmentes hajtómû szolgál. A gabona és nagyobb magok cellás adagolón keresztül kerülnek a vetõcsõbe, míg az aprómagok adagolását apróbordás vetõelem szabályozza. A vetõgépen egy súber segítségével bármelyik sor elzárható, lehetõvé téve a 13 cm-es sortáv többszörösein történõ vetést.

 

További lehetõség, hogy a gépen a jobb és bal oldal vetõelemei szétkapcsolhatók, tehát lehetõség van a féloldali lezárásra is.

A vetõgép elektronikáját a jól bevált DrillMat III. vezérli, segítségével a hektárszámláló-, tartályszintjelzõ- és a mûvelõsor-elzárás valósítható meg.

www.vogel-noot.info