MENÜ

Kipróbáltam a Python technológiai csomagot

Oldalszám: 29
2014.07.29.

Négy megye (Pest, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok) találkozásánál, Hatvan térségében gazdálkodik Mohácsi Imre, aki a családi tulajdonban lévő és integrátori feladatokat ellátó ABM Gramina Kft. ügyvezetője is.

 

(M.I.) A szakmát a 70-es évek közepén kezdtem, és már korábbi munkahelyemen, a KITE-nél is megtanultam, hogy naprakész szakmai tudás nélkül nehezen boldogul az ember a mezõgazdaságban.

Tisztemnek érzem, hogy a legfrissebb információkat a partnereimmel is megosszam, ezért elõszeretettel próbálom ki saját magam a legújabb technológiákat.

 


Mohácsi Imre, Hatvan

 

 A Python*-t Click Combi1-val és Polyglycollal kombinációban állítottuk be 2012. május 9-én, egy 21 különbözõ hibridet tartalmazó fajtasoron, ahol összehasonlításképpen mellétettük az egyik piacvezetõ korai poszt gyomirtót is 0,4 l/ha dózisban. A területen leginkább kakaslábfû, muharfélék, tarackbúza, nád, illetve parlagfû, csattanó maszlag, szerbtövis, mogyorós lednek és mezei acat fordultak elõ úgy 50-60%-os borítással. A kukorica zömében 4 leveles fenológiájú volt. 

 A Python-os kezelés igen látványos eredményt hozott. A másik gyomirtóhoz képest a leglényegesebb különbség a gyorsabb hatás volt. Még a tarackbúzát is leperzselte! Bár ez aztán késõbb természetesen újrahajtott, mégis 2-3 hét elõnyt adott a kukoricánknak. Az acatot is levitte teljesen, de az hormon hiányában szintén újrahajtott.

Ha röviden össze akarnám foglalni a tapasztaltakat, azt mondanám, hogy nagyon tetszett a Python-os kombináció gyorsasága, drasztikus hatása és az, hogy a 2-4 levelesnél fejlettebb gyomokat is nagyon nagy hatásfokkal eltüntette.

Próbálja ki Ön is!

 


 

* Dow  AgroSciences LLC védjegye; 

1 az Oxon védjegye