MENÜ

FÓKUSZBAN A MEGBÍZHATÓSÁG

Oldalszám: 37
2014.01.22.

MAXIMÁLIS TERMÉSBIZTONSÁG PIONEER HIBRIDEKKEL

 

PR37N01 – Magyarország legnépszerûbb hibridje!Az elmúlt évek legkiszámíthatóbb hibridje a Dupont Pioneer ajánlatában a PR37N01-es, ezt mutatja a gazdák választása, hiszen 2011 után 2012-ben is a legnagyobb területen termesztik hazánkban. A megbízható, kiszámítható hibridek választásával a gazdák csökkenthetik az idõjárás okozta kockázatot. 2013-ban a Pioneer kínálata jelentõsen bõvülni fog, bevezetjük az egyedülálló teljesítményû Optimum® AQUAmax® hibrideket. Ezek az új hibridek egyaránt jól teremnek extrém száraz és csapadékos körülmények között is.Az idei évben a gazdák újabb bizalmat szavaztak a PR37N01-es hibridnek, közel 100.000 ha-on vetették el hazánkban. Így az elõzõ évhez hasonlóan ismét a legnagyobb ha-on termesztett kukorica hazánkban (Forrás: Kleffmann). A stabil, kiszámítható teljesítmény alapján szinte biztos volt, hogy 2012-ben egy újabb rekord fog nevéhez fûzõdni.
 

 

Az idei év egy újabb komoly erõpróba elé állítja a hibrideket, soha nem látott szárazság tombol a Kárpát-medencében, a jó aszálytûrõ hibridek már messzirõl felismerhetõk a kísérleti sorokban és a nagyüzemi táblákon. Ezek között is az egyik leglátványosabb a PR37N01, de a következõ Pioneer hibridek is jól tartják magukat, a P9578, a P9494, a PR37Y12, a PR37F73, a PR36V52, a PR36V74 és a PR35F38. Napjainkra, az aszályra érzékenyebb kukoricák levélzetük jelentõs részét már elveszítették, míg a jó stressztûrõképességû Pioneer hibridek napjainkban is rendelkeznek zöld asszimilációs felülettel. Ezek a hibridek a szemkitelítõdés idején több szárazanyagot tudnak beépíteni.A gazdálkodókban joggal merül fel annak az igénye, hogy a PR37N01-eshez hasonló kimagasló stressztûrõképességû hibridek közül válasszanak, amelyek optimális körülmények között rekordtermésekre képesek.

 

 

Pioneer innováció az új Optimum®AQUAmax® hibridekkel!2013-ban két új Optimum® AQUAmax® kukorica hibridet hozunk a piacra: - P9175 – FAO 330 

- P0216 – FAO 490 


 

 

A P9175-ös egy korai FAO 300-as hibrid az Optimum® AQUAmax® termékkörbõl. Rendkívül gyors, intenzív vízleadási dinamikával rendelkezik. 2011-ben a GOSZ-VSZT kísérletekben, éréscsoportjában vízleadás tekintetében az élen végzett, termésével a FAO 300 eleji hibrideket maga mögé utasította.

 


 

 

A P0216-os, mind aszályos mind pedig csapadékos évben rekord hozamra volt képes, ezért méltán kapta meg az Optimum® AQUAmax® megjelölést. Az MgSzH (NÉBIH) regisztrációs kísérleteiben 2011-ben abszolút elsõ helyezett (42-es csoport), rekord termõképességét jól szemlélteti, hogy még a második helyezett hibridet is közel 1 tonnával múlta felül!

Az Optimum® AQUAmax® hibridek használatával az idõjárás okozta kockázatot tudják csökkenteni a termelõk!A legjobb aszálytûrõ hibridek teljesítményérõl gyõzõdjön meg Ön is személyesen a Pioneer kukorica kísérleti sorok meglátogatása során!

 

 


 

 

A Pioneer kínálata jövõre jelentõsen bõvülni fog, 2013-tól a bevezetjük az egyedülálló Optimum® AQUAmax® kukorica hibrideket.

Az Optimum® AQUAmax® hibridek elõnye elsõsorban abban rejlik, hogy jelentõsen csökkentik a kiszámíthatatlan idõjárásból eredõ kockázatot. A szelekciójuk során szigorú követelményeknek kell megfelelniük extrém száraz és csapadékos körülmények között. Az Optimum® AQUAmax® hibridek aszálytûrésben verhetetlenek ugyanakkor normál idõjárási viszonyok között rekordtermésre képesek!

Optimum® AQUAmax® megjelölést szigorú követelmény rendszer teljesítése után kaphat meg egy hibrid: 
- Csapadékhiányos, erõsen aszályos körülmények között 5% terméselõny a jelenleg legjobbnak ítélt hibridekkel szemben. - Normál csapadékellátottság mellett 3% terméselõny a jelenleg legjobbnak ítélt hibridekkel szemben. - A fenti követelményeket két egymást követõ évben egyaránt bizonyítani kell, hogy megkapja a hibrid az Optimum® AQUAmax® minõsítést.Pákozdi István

Pioneer növények termékmenedzsere,

Magyarorzszág