MENÜ

Értékes takarmány mikrobiológiai csúcstechnológiával

Oldalszám: 99
2014.07.30.

A saját termesztésû takarmányok használata döntõ jelentõségû a szarvasmarhatartás nyereségessége szempontjából. Az angol Agriprep cég olyan mikrobiológiai és enzim alapú silókészítõ oltóanyagok gyártására szakosodott, amelyek lehetõvé teszik az állattartók számára, hogy minél többféle növénybõl elõállított, értékes takarmányt készíthessenek.

  

 

A BactoFil talaj-mikrobiológiai termékcsalád forgalmazásában több, mint 1 millió hektáros felhasználási tapasztalattal rendelkezõ AGRO.bio Hungary Kft. az Agriprep Ltd. termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. 

A takarmánynövény vetése elõtt a talajba juttatott BactoFil, egészséges, magas beltartalmi- és táplálék-értékû takarmány alapanyag termesztését segíti elõ.

Az Agriprep kiváló szilázskészítõ oltóanyagaival elérhetõ az alapanyagokban lévõ tápérték legteljesebb kihasználása. Az egészséges, értékes tápanyagokat tartalmazó takarmány döntõ mértékben járul hozzá a kiváló genetikai adottságokkal rendelkezõ szarvasmarhák optimális tejhozamához és húsgyarapodásához.

 


Az Agriprep oltóanyagok a hemicellulóz bontásával javítják

a takarmány emészthetõségét

 

 

Kukorica

A kukorica tömegtakarmányt károsíthatja az aerobikus instabilitás, ezért a kiváló takarmány elõállításához mindenképpen szükség van egy megfelelõ biológiai oltóanyagra, amely maximalizálja a takarmány értékét.

Az Agriprep két kiváló oltóanyagot gyárt a kukorica tömegtakarmány elõállításához.

Cool-IT Kukorica

Ez egy különleges biológiai silókészítõ oltóanyag, 28%-nál nagyobb szárazanyag-tartalmú kukoricához.

A készítmény mikroorganizmusok és enzimek keveréke, amely 25–40% szárazanyag-tartalom között hatékony. Meggátolja az élesztõk és a penészek fejlõdését, javítja az aerobikus stabilitást, csökkenti a melegedést, javítja az emészthetõséget az állat számára.

COMPETE Kukorica

Ez az oltóanyag akkor ajánlott, ha az ár nagy szerepet játszik. Javítja az aerobikus stabilitást és meggátolja az élesztõk és a penészek fejlõdését.

 

Fûfélék

Mint a takarmányok egyik fõ alkotóeleme, a fûfélék alkotják a gerincét a saját készítésû takarmánykészítési rendszereknek. Azonban a klíma kiszámíthatatlansága több nehéz kihívást jelent mind a fûfélék termesztése mind a tömegtakarmány készítésének a folyamatában.

Az AGRIPREP három adalékanyagot kínál a fûféle takarmányok készítéséhez.

Ferm-IT

Ez a termék az Agriprep termékpalettájának a zászlóshajója, amely az alacsony (30% alatti) szárazanyag-tartalmú fûfélék silózásánál használható. Háromféle baktériumot és egy enzimkeveréket tartalmaz, amely a következõ elõnyöket nyújtja:

- nagyon gyors pH-csökkenést eredményez,

- megõrzi a tápanyagokat,

- megakadályozza a komposztálódást,

- meggátolja a másodlagos fermentációt,

- lökésszerû rostlebomlás,

- megnöveli az állat számára az emészthetõséget.

Cool-IT Fûfélékhez

Ez egy valódi prémium minõségû Agriprep oltóanyag a magasabb szárazanyag-tartalmú (30% feletti) fûfélékhez. Olyan különleges baktériumokat és enzimeket tartalmaz, amelyek:

- megelõzik az élesztõk és a penészek szaporodását,

- meggátolják a takarmány bemelegedését,

- javítják a légstabilitást,

- elkezdik a rostok bontását,

- javítják a rostok emészthetõségét.

 

 


 

Teljes körû mikrobiológiai takarmánykoncepció az AGRO.bio Hungary Kft. által forgalmazott termékekkel