MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.01.23.

 

A BERTHOUD MÉG SZÉLESEBB AXIALE SZÓRÓKERETEKET KÍNÁL
A Case IH bemutatja az új Farmall A szériát – még sokoldalúbb, még mozgékonyabb, még hatékonyabb
A leginnovatívabb mezõgazdasági gépgyártó listáján a John Deere

A SERIOUS MACHINERY legfrissebb hírei
A Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktora megérkezett a „világ közepére” Németországba
BETIMAX 'R': kibõvült a Joskin élõállat-szállító pótkocsi választéka

Cenius mulcskultivátor: új verzió, új felszerelés
Claas Nemzetközi sajtótájékoztató
Díjnyertes Optima kombinátor, DiscMaster tárcsa a gyakorlatban - Multiva a Farmer-Expo-n

Egy gazda megvette 15. Rapid vetõgépét
Új mûtrágyaszóró kompetencia központ
Új változókamrás bálázó a Lely-tõl

 

 

 

A BERTHOUD MÉG SZÉLESEBB AXIALE SZÓRÓKERETEKET KÍNÁLA páratlan stabilitású AXIALE típusú szórókeretek immáron 36 méteres munkaszélességben is elérhetõek!A Berthoud régebben 24 – 33 munkaszélesség tartományban gyártotta AXIALE típusú permetezõgép szóró kereteit, majd a 2011 évtõl - a magyar piac által megfogalmazott igények miatt - ugyanezen szórókeretek a 18,20 és 21 méteres kategóriában is elérhetõek lettek.

 

 

 

Az idei évtõl a gyártó immáron a 36 méteres szélességben is megkezdte ennek a jól bevált, páratlan stabilitású, térhálós acél szóró keretnek a gyártását. Az önjáró, vontatott és függesztett permetezõgépeken is egyaránt alkalmazott AXIALE szórókereteket a különösen fordulókban és dombos területeken megfigyelhetõ függõleges stabilitás jellemzi, ami a tömegközépponthoz közeli központi forgócsapos felfüggesztés-rendszernek köszönhetõ.A háromszög tartószerkezet szilárdsága további biztosítékul szolgál arra, hogy nincs keretcsapkodás és -kilengés. A szórókeretek traktorhídhoz viszonyított egyensúlyáról és a párhuzamos szinttartásról a fix és a mozgó váz közé szerelt 4 rugó gondoskodik, s a jelentkezõ rezgéseket 2 további lengéscsillapító nyeli el.

 

 

 

A csuklópontok nagyfokú tartóssága a hidraulikus munkahengerek hosszú élettartamával párosul, melyek szára nyitott szórókeret esetén van behúzott állapotban. A függõleges lengéscsillapítást az emelõkaron elhelyezett hidraulikus akkumulátor biztosítja. A beépített dõlésszög szabályozás, a változtatható geometria ill. az automata alaphelyzetbe való állíthatóság további opcióként vásárolható.forrás: www.axial.hu  

 

 

 

A Case IH bemutatja az új Farmall A szériát – még sokoldalúbb, még mozgékonyabb, még hatékonyabbA Case IH a 65 – 113 LE tartományban 6 új modellt kínál Farmall A sorozatból. A Farmell A sorozatra a gazdaságosság és a hatékonyság jellemzõ, erõs motorral szereltek és különösen fürge. A kompakt kialakításának köszönhetõen kiváló manõverezhetõség és kényelmes kezelés jellemzi.  

 

 

A Farmell traktorok 3 és 4-hengeres turbófeltöltõs FTP motorral szereltek, valamint kipufogógáz visszavezetéses rendszerrel szereltek a megfelelõ emissziós normák érdekében. Robosztus és kompakt, jellemzõi közé tartozik a magas nyomatéknövekedés, ami fokozatot és nagyfokú hatékonyságot eredményez és alacsony üzemanyag-fogyasztást.Megbízható EGR kipufogógáz tisztító rendszer azt jelenti, hogy az egész motor annyira kompakt amennyire csak lehet. Helyet, súlyt takarít meg, amelynek köszönhetõen alacsony üzemanyag-felhasználás és jobb manõverezhetõség jellemzi.Széles váltó-kínálat áll rendelkezésre, mint a 12x4 mechanikus váltó, 12 x 8 szinkronizált váltó, 12 x 12 Powershuttle váltó, melybõl az utóbbi különösen alkalmas a rakodóval történõ munkavégzéshez.További jellemzõi a tágas, jó kilátást nyújtó kabin és az éjszakai munkát elõsegítõ fényszórók.

Bõvebb információ

 

 

 

A leginnovatívabb mezõgazdasági gépgyártó listáján a John DeereAz Eichberg Consulting (a mezõgazdasági piac és kiállítások piaci stratégiai tanácsadó vállalata) kutatása szerint a John Deere vezeti az Európa leginnovatívabb gépgyártóinak listáját. Az eredmények a díjazott márkák által elnyert érmék és innovációs elismerések alapján születtek, a legfontosabb kilenc európai mezõgazdasági kiállítás figyelembevételével, 2010-ig visszamenõen. A lista, amely a John Deere-t elsõként emlegeti az Olimpiai érem táblázatra hasonlít.Az Eichberg Consulting éremtáblázat azokat az innovációs díjakat ismeri el, amelyek a következõ kiállításokon díjaztak: Agritechnica 2011 (Németország), SIMA 2011 (Franciaország), EIMA 2010 (Olaszország), Agromek 2010 (Dánia), Agribex 2011(Belgium), FIMA Agricola 2012 (Spanyolország), Agro-Mashexpo 2012 (Magyarország), Agrosalon 2010 (Oroszország) and Techagro 2012 (Csehország). További információk:

forrás: www.deere.com

 

 

 

A SERIOUS MACHINERY legfrissebb híreiSerious Machinery magazin – Már megjelent a 2012. júliusi szám!Challenger összes hírei és fejlesztései megtalálhatók a Serious Machinery legújabb számában, amely már elérhetõ az interneten.

 

 

 

A Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktora megérkezett a „világ közepére” NémetországbaAugusztus 2-án megkapta a különleges Valtra traktorát a büszke tulajdonos. A 2011-es Agritechnica kiállításon az N113H5 típusjelû Valtra ujjlenyomatokkal díszített traktor körbejárja Európát az afrikai projekt népszerûsítése érdekében. Végre a traktor a tulajdonoshoz érkezett és munkába is állt.Kurt Deistler 2012. május 24-én nyerte meg a talán legegyedibb traktort a németországi Meppenben Ritchie Bros. aukciósház által szervezett árverésen. A Deistler család 50 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést a Hochenbuch (Bavaria). Egy korábbi mérési jel miatt a falu a világ közepének mondja magát. A családi gazdaság gondozása mellett a traktor az Agriculture Service Team GmbH & Co KG (röviden: AST) cégnél fog szolgálatot teljesíteni, ahol Kurt az egyik partner. Az AST egy 16 fõbõl álló csoport, ami komplett szolgáltatást végez a vetéstõl a betakarításig, illetve a gépbérletig. A Valtra N113 egy 4 rotoros rendképzõvel és egy körbálázó csomagoló gépkombinációval, illetve egy homlokrakodóval fog dolgozni. A HITech5 ezekhez a feladatokhoz optimális. Ezen túlmenõen a finn gyártmányú traktor a téli karbantartási munkákban is segédkezik.

 

  

 

 

BETIMAX 'R': kibõvült a Joskin élõállat-szállító pótkocsi választékaFelbuzdulva a BetiMax RDS állatszállító pótkocsi sikerén, illetve azzal a céllal, hogy megfeleljenek azon gazdák elvárásainak, akik a kevésbé kifinomult megoldásokat kedvelik a JOSKIN bemutatta a rámpával felszerelt állatszállító kocsiját, a BETIMAX 'R' névre keresztelt új sorozatot. A pótkocsi elsõként 5 és 6 méteres változatban lesz elérhetõ, illetve számos opcióval – pl. ponyva, külsõ és belsõ fal - lesz elérhetõ.

További információk német nyelven a gyártó honlapján

  

 

 

Cenius mulcskultivátor: új verzió, új felszerelésAz Amazone a három-gerendelyes Cenius mulcskultivátor sorozatát egy új, vontatott Cenius-T-modellel bõvítette. A 3 m, 3,5 m vagy 4 m munkaszélességû vontatott modellek legfontosabb elõnye, hogy a kisebb emelõerejû traktorok is képesek ezen munkagépeket szállítani. Tovább

 

 

 

Claas Nemzetközi sajtótájékoztató

A Claas Nemzetközi sajtótájékoztató keretében bemutatta a szálastakarmány betakarításhoz és a gyártott kombájnokhoz kapcsolódó fejlesztéseit a német gépgyártó. A gyakorlati bemutató helyszínéül az enyingi Mikó Tanya szolgált, ahol számos fejlesztéssel ismerkedett meg a nemzetközi szaksajtó. Tovább

 

 

 

Díjnyertes Optima kombinátor, DiscMaster tárcsa a gyakorlatban - Multiva a Farmer-Expo-n

A Szentlõrinci Gazdanapokon és a debreceni Farmer-Expo kiállításon is díjat nyert a finn Multiva Optima T 6000 kombinátor. A hazánkban négy hónapja megjelent talajmûvelõ termékcsaládot a Ragrár 2007. Kft. forgalmazza. Tovább

 

 

 

Egy gazda megvette 15. Rapid vetõgépétFredrik Nannestad 1995-ben vásárolta elsõ Rapid vetõgépét. Azóta 14-szer hozta meg újra ezt a döntést. "A Rapid vetõgép különleges stabilitása kielégíti magas elvárásainkat, itt a norvégiai Ringsaker körzetben, ahol köves moréna talajainkon gépi szolgáltatási vállalkozásunkat visszük.A 15 vetõgép megvásárlásával Fredrik egyike a Väderstad legnagyobb vevõinek. Tulajdonképpen nincs is más olyan vállalkozó, aki ilyen sok vetõgépet vásárolt volna, az elsõt közvetlenül Svédországból, míg a többit egy norvégiai kereskedõn, Felleskjøpet keresztül.

 

 

 "A szolgáltatásinkat igénybe vevõ gazdálkodók nagyon elégedettek, mivel a Rapid nem hozza a követ a felszínre, ami itt nagy kihívást jelent", mondja Nannestad.A jelenlegi vállalkozásában 3 Rapid vetõgépet üzemeltet, kettõ 3 m-es kombi és egy saját maga által átalakított, 4,5 m-es szintén kombi vetõgépet.

 

 

 

A norvég farmok meglehetõsen kicsik, ezért Fredrik sokat vonul közúton."Évi 900-1000 hektárt vetünk. A tavaszi vetési szezon két hónapon át tart és két Rapid vetõgép állandóan üzemben van", mondja Fredrik, akit nagyon lenyûgözött a Rapid vetõgép felépítése és különleges minõsége.

"A vetõgép hihetetlenül stabil felépítésû, megbirkózik a legkövesebb talajainkkal is."Tulajdonképpen a Väderstad, a Rapid vetõgép fejlesztése során sokat tesztelt Norvégiában, ahol a gazdálkodók olyan talajmûvelõ- és vetõgépet kerestek, mely alkalmas az õ köves, gleccser talajaik megmûvelésére és vetésére. A Rapid alkalmas csökkentett menetszámú vagy akár direktvetéses technológiában is dolgozni, bár Fredrik rámutat arra, hogy a szántás ismét elõtérbe került, az elmúlt évek csapadékos idõjárása miatt.

 

 

 "A Rapid legnagyobb elõnye és ami le is nyûgõz engem, az a minõség. Hosszú élettartam és alacsony üzemeltetési költség jellemzi. Természetesen a mi adottságaink mellett a mûvelõeszközök cseréjére többször kerül sor. Egy másik fontos ismérve a festés, mely az én tapasztalatom alapján messze jobb, mint a legtöbb munkagépé", mondja Nannestad.

 

 

 

Lényegében minden évben vásárolt egy vetõgépet."Ez részben a vetõgép használtgép értékének is köszönhetõ", egészíti ki Fredrik.Ebben a régióban fõként tavaszi vetésû kalászosok jellemzõk, melyek közül az árpa és a tavaszi búza 4-6,5 tonna/ha, míg a zab 7 t/ha-os termésátlagra képes, mely meghaladja az országos átlageredményeket.forrás: http://www.vaderstad.com/hu

 

 

 

Új mûtrágyaszóró kompetencia központA Kverneland csoport az egyik vezetõ gépgyártó a mûtrágyaszóró eszközök piacán. Ezt az egyedülálló pozíciót a magas minõségû pontos mûtrágyaszórók gyártásának hagyományával sikerült felállítania évtizedek alatt. A magas minõség és pontosság biztosításának érdekében a Kverneland folyamatosan kutatásba, szakértelembe és tudásba fektet.Hogy a jövõben megerõsítse a Kverneland és Vicon mûtrágyaszórók fejlesztését, a Kverneland csoport a közelmúltban Hollandiában megnyitotta mûtrágya és mûtrágyaszóró tesztközpontját.Az új létesítmény magában foglal egy csúcstechnológiás teszt rendszert, ami a Kverneland és Vicon mûtrágyaszórók pontos szórási képét mutatja meg táblázatos formában. Ez mellett egyedülálló a piacon köszönhetõen a fejlett 3 dimenziós test rendszernek és szoftvercsomagnak, ami a gépek szórási teljesítményét ellenõrzi különbözõ mûtrágyák esetén. Ez a megoldás megkönnyíti a környezetbarát vizsgálati eljárást, amelynek középpontjában a mûtrágya-, energia és üzemanyag-megtakarítás áll.Nézze meg Ön is az új központot

 

 

 

Új változókamrás bálázó a Lely-tõlA Welger vállalat egyik legismertebb is legkedveltebb bálázója a Welger RP 520, amely 13 évvel ezelõtt úttörõ formájával és nagyátmérõjû bála készítésével nagy benyomást keltett. A következõ szezontól a Lely bemutatja a harmadik generációs változókamrás bálázóját, a Lely Welger RP 545. A Lely Welger RP 545 nyomán a bálaminõség javult, korszerûsített új ISOBUS elektronikát, nagyobb tartósság ás új vonórúd. A legújabb designt adták hozzá.