MENÜ

Új Axiál telephely épül Zalaegerszegen is

Oldalszám: 79
2014.01.23.

Negyedik mérföldkövéhez érkezett az Axiál Kft. telephely-fejlesztési programja. Zalaegerszegen 2012. július 20-án helyezte el a kft. ügyvezetése a zöldmezõs beruházással épülõ, az elmúlt években már kinõtt és korszerûtlenné vált régi telephelyet kiváltó, új Axiál telephely alapkövét.

 

 

A beruházási program részeként 2011 májusában nyitották meg 15. telephelyüket Békéscsabán. Dombóváron és Pécsett a meglévõ telephelyeket kiváltva, szintén zöldmezõs beruházások keretében, a mai kor igényeit kiszolgáló szervizmûhelyt és alkatrészüzletet építettek és adtak át az elmúlt évben.

A hazai agrárium meghatározó vállalkozása az idei évben ünnepli 21. születésnapját. Az 1991-ben Axiál Bt.-ként alapított, majd 1995-ben Kft.-vé átalakult Axiál Kft. tulajdonosai Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt. A vállalkozás 1995-ig kizárólag mezõgazdasági gépalkatrészek forgalmazásával foglalkozott. Az elsõ alkatrészüzletet Baján nyitották meg, innen szolgálták ki partnereiket. A piaci igények növekedése és ügyfélkörük folyamatos bõvülése tette lehetõvé, hogy az ország több városában is nyissanak Axiál telephelyeket. Zalaegerszegen 1993 óta van Axiál képviselet, jelenlegi helyére 1998-ban költözött.

 

 


 

 

Sasi Gábor marketingigazgató a július 20-ai ünnepélyes alapkõ elhelyezésekor mondott köszöntõjében összefoglalta az elmúlt másfél év kronológiáját, a 2011-es év elején elfogadott mintegy másfél milliárdos beruházási program megvalósulásának állomásait. Kitért arra is, hogy idõközben a fejlesztési terveket, mind értékét, mind elemeit tekintve kibõvítették.

Harsányi Zsolt az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetõje a további fejlesztésekre vonatkozó terveikrõl szólva elmondta, hogy következõ lépésként Szolnokon egy szervizmûhelyt kívánnak építeni, melyet egy oktatómûhellyel egészítenek ki, ahol a jövõ szakembereinek képzését biztosítják majd. A gépkezelõi képzés érdekében egy kétállásos oktatótermet alakítanak ki, ahol a legalaposabb és legkorszerûbb elméleti illetve gyakorlati oktatás feltételeit kínálják.

A tervek szerint 2013 január közepén avatandó zalaegerszegi telephely teljes alapterülete 17779 m2 lesz. A már átadott dombóvári, és pécsi telephelyhez hasonlóan itt is új szervizmûhelyt, alkatrészüzletet és raktárt, irodahelyiségeket, portaépületet és a szervizmûhely mellett egy nyitott mosót építenek. A 15 méteres fesztávú szervizcsarnok kombájn esetén háromállásos, egyéb gépek esetén pedig hat állásos lesz. Egy 5 tonna teherbírású darupályát is kialakítanak, mely a nagyobb gépek javításánál segíti majd a szervizszerelõk munkáját. Az épületek alapterülete összességében nettó 1704 m2. A térkõ burkolat várhatóan 6000 négyzetméter lesz.

A telephely kialakításáról részletesebben és képekkel illusztráltan itt olvashat

 

-an-