MENÜ

A DuPont Pioneer új partnerprogramja megmozgatta a kukoricatermesztõk fantáziáját

Oldalszám: 64-65
2014.01.23.

A DuPont Pioneer 2012-ben elindított Pioneer Farmer Klub hûségprogramját több mint 100 000 zsák értékesített Pioneer kukorica, közel 300 tag, garantált díjazás és még szilárdabb szakmai együttmûködés jellemzi.

 

 


 

A termelõk bizalmát színvonalas gálaesttel köszönte meg a cég, Liptai Claudiát, a közkedvelt tévés személyiséget felkérve a háziasszonyi szerepre, aki megszokott humorával már az elején gondoskodott a jó hangulat fokozásáról. Az igényes találkozó méltó helyszínéül a gödöllõi Grassalkovich-kastély szolgált, ahol a Farmer Klub tagjai ünnepélyes keretek között vehették át értékes díjaikat.

 


 

 Igazi sikersztori e Farmer Klub névre keresztelt, a Pioneer cég gazdák iránti elkötelezettségét hûen tükrözõ hûségprogram, mellyel igyekeznek a gazdák számára biztosítani azt, amit a hazai piacon is hosszú idõk óta képvisel a vállalat. Vagyis a hosszú távú és egyéb szolgáltatásokra is kiterjedõ partnerséget, a minõséget és az innovációt, melyek nagymértékben hozzájárulnak a termelõk jövedelmezõségének fokozásához.

 


 

 

A DuPont Pioneer Farmer Klub tagjait három kategóriában díjazták. Platina, Arany és Ezüst kártya éves tagságot szerezhetett az a Pioneer kukorica vetõmag végfelhasználó, aki 600, 400 illetve 200 zsák feletti mennyiségû vásárlást igazolt. A kezdeményezés igen népszerûnek bizonyult a gazdák körében, akik a tagsággal együtt a díjazás jogosultságát is megszerezték.Tímár Béla értékesítési igazgató kiemelte, hogy az ünnepi alkalomhoz választott helyszín a rendezvény rangjához méltó kastély mellett Gödöllõ városának, mint a magyar agrár-felsõoktatás fellegvárának is szólt. A Pioneer idén egyébként jubileumi évfordulót is ünnepelhetett, ugyanis éppen 20 éve kezdte meg kelet-európai illetve magyarországi mûködését, amolyan úttörõként. A fontosabb állomások hûen tükrözik az akkori és a mai állapotok közötti különbségeket. A kezdetekkor a Pioneer elsõsorban kukorica hibridjeivel volt jelen hazánkban, ma pedig szerves részét alkotja az agráriumnak. Jelentõs beruházás eredményeként kezdte meg 1996-ban Szarvasi Vetõmagüzemük a mûködését, amely elsõsorban a dél-alföldi régió munkahely teremtésében játszik szerepet, 130 fõnek adva munkát, de betakarítási idõszakban több mint 700 dolgozót foglalkoztatnak. A Pioneer országosan több mint 180 partnerrel áll vetõmag-elõállítási kapcsolatban – idén 16 ezer hektáron állítanak elõ Pioneer kukoricát, és ma már a hazai kukorica vetõmag termelés 66%-át mondhatják magukénak. A magyar földön elõállított és feldolgozott vetõmagot 25 országba exportálják – ez alapján kijelenthetõ, hogy ma a Pioneer a hazai vetõmag elõállítás éllovasa.Az igényesen felépített program részeként Orla Dermody, a Pioneer technológiai fejlesztések európai menedzsere értékes elõadást tartott az amerikai termelési gyakorlatról. Az amerikai és a magyar termelõk helyzetérõl szólva beszélt arról is, milyen közös célok jelenhetnek meg a következõ években, mit tanulhatunk az amerikai termelõktõl, és mit tudunk hasznosítani a tengerentúli termesztési gyakorlatból. Észak- amerikai példákon keresztül mutatta be a hazánkra is kiterjeszthetõ termesztési technológiák eredményeit, melyek vitathatatlanul a modern és hatékony gazdálkodás alappillérei.Bemutatta a jövõ évtõl már a magyar termelõk számára is elérhetõ, világviszonylatban is egyedülálló újításuk, a szélsõséges idõjáráshoz, elsõsorban aszályhoz alkalmazkodó Optimum® AQUAmax® hibridek elõnyeit, azt, hogy a hibridek ezen csoportja hogyan és miként fogják csökkenteni a kiszámíthatatlan idõjárásból eredõ kockázatot. A stressztûrõ képességben igazoltan verhetetlen hibridek az extrém és átlagos idõjárási körülmények között is rekordtermést produkálnak.

 

 


 

 

A szakmai elõadásokat különleges és színes programok követték. A férfiak számára kiváltképp emlékezetessé tette az estét a Dívák éjszakája trió, Détár Enikõ, Fésûs Nelli és Ladinek Judit személyében, valamint a kiváló humorista és standup comedy sztárja, Bödõcs Tibor gondoskodott a késõ esti hangulatról.

 

 


 

Az est fénypontjaként a DuPont Pioneer Farmer Klub tagok átvehették nagy értékû díjaikat: a Platina tagság birtokosai farmlátogatással egybekötött spanyolországi utazást, az Arany tagsággal rendelkezõk iPad-et, és az Ezüst tagságot elértek a hazai bortúrára szóló részvételi lehetõséget tudhatnak magukénak. Õk valamennyien a jövõben is kiemelt partnerei lesznek a cégnek.

 


 

-an-