MENÜ

Szervestrágyázás Plantella Organikkal

Oldalszám: 58
2014.01.23.

Hamarosan beköszönt az õsz és választanunk kell, hogy földjeink tápanyag-utánpótlására milyen módszert választunk. Azt is mérlegelnünk kell, mi a fontosabb: a termésnövelés vagy a talaj védelme. Ha mindkettõre szeretnénk hangsúlyt fektetni, akkor Plantella Organikkal trágyázzunk.

 

 


 

 

 

A Plantella Organik granulált szerves trágya, mely a szerves trágya minden jó tulajdonságával rendelkezik: - Mindhárom nélkülözhetetlen tápagyagot (N, P, K) tartalmazza, de míg a hagyományos szerves trágyák változó, addig a Plantella Organik mindig állandó mennyiségben és összetételben. A Plantella Organik5% nitrogént, 3% foszfort és 2% káliumot tartalmaz. - 90% szárazanyag-tartalmú, míg a hagyományos szerves trágya csak 15% száraz anyagot tartalmaz. - Tartalmazza a másodlagos, de nélkülözhetetlen tápelemeket is. - Megtalálhatók benne a mikroelemek is: B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn. - Aminosavakban gazdag. - A hõkezelésnek köszönhetõen gyommagvaktól és patogén szervezetektõl mentes.

 

 Miért használjunk Plantella Organikot szervestrágyázáshoz? - A Plantella Organik javítja a talaj szerkezetét. Homokos talaj esetén növeli a vízmegtartó képességet, csökkenti az eróziót, javítja a talaj biológiai aktivitását. Agyagos talajnál csökkenti a talajnedvességet, megnövekszik a vízáteresztõ képesség, lazább talajszerkezetet biztosít, ezért elõsegíti a talaj jobb szellõzését, javítja a talaj biológiai aktivitását. - A tápanyagok egész évben fokozatosan szabadulnak fel, a talaj hõmérsékletének függvényében. Így akár kora tavasszal is kijuttatható, nem fenyeget a tápanyag kimosódásának veszélye, mivel csak +10°C felett kezdenek a tápanyagok felszabadulni. - Granulált alakjának köszönhetõen könnyen szállítható, mûtrágyaszóróval is kijuttatható. Többféle kiszerelésben kerül forgalomba: kisfelhasználók számára 7,5 és 

20 kg-os zsák, míg nagyfelhasználók számára 500 kg-os Big-Bag formájában. - Mivel a Plantella Organik szerepel a Biokontroll Hungária Kft. listájában, ezért ökológiai termesztésben is használható. - Magas ásványi anyag és aminósav tartalmának köszönhetõen növeli a termés mennyiségét és minõségét. Kertészetekben végzett kísérletek bizonyítják, hogy erõsebb szárat, nagyobb zöldfelületet és nagyobb terméshozamot lehet elérni a Plantella Organik használatával.

  

Hogyan használjuk a Plantella Organikot? Évente legalább kétszer alkalmazzuk: kora tavasszal és õsszel. Kora tavasszal, amikor a talajnak nagy tápanyagkészlettel kell rendelkeznie a serkenõ növények számára, a talaj elõkészítésekor indító trágyaként használjuk minden konyhakerti-, kertészeti- és szántóföldi növény számára. Õsz elején a kifáradt talaj tápanyagkészletét frissítjük az Organikkal. Ezzel a szerves trágyával egyszerûen táplálhatjuk a növényeket egész éves fejlõdési ciklusukon át: februártól novemberig.Granulált formájának köszönhetõen az Organik rendkívül könnyen kezelhetõ: egyszerûen szórjuk a talajra és ha van lehetõségünk öntözzük meg. Még jobb hatás elérése érdekében dolgozzuk be az Organikot a talajba, mert így gyorsabban kerül a trágya a gyökérzet közelébe, a hatás azonnali, sokkal intenzívebb és kisebb a tápanyagveszteség is.

 

 Sárközy Klára 

Unichem Gaia Kft., 

1172 Budapest, Cinkotai út 26. 

Tel./fax: 06-1/259-7466 

e-mail: [email protected]  

http://hu.unichem.si