MENÜ

HYBRIROCK - A kõkemény profithajtó

Oldalszám: 37
2014.01.23.

Nagy lehetõséget nyújt a szélsõséges idõjárás az õszi káposztarepce termelõknek megismerni és megtapasztalni a német megbízhatóságot és a KWS genetikai elõnyét az idei tavasszal.

 

 

A KWS SAAT AG repcenemesítés sikerességének titka nem csak a genetikai sokszínûségben rejlik, hanem abban, hogy bevételeinek jelentõs részét a kutatás-fejlesztésbe forgatja vissza. Ennek a folyamatos megújulásnak köszönhetõen a KWS SAAT AG egy olyan erõs és az idõjárási szélsõségekkel is harmonizáló portfolióval rendelkezik, amelyek méltán fogják továbbvinni a Triangle Brand nevet. A KWS repcék a tágas vetésintervallumuknak és az intenzív korai fejlõdési erélyüknek köszönhetõen ideális fejlettséggel mentek a télbe. A kifagyással, télállósággal szembeni elvárások és az idõjárási szélsõségek miatt a KWS repce nemesítõi folyamatosan dolgoznak a legtökéletesebb hibridek megalkotásán. A korai fejlõdés és a télállóság vizsgálatának eredményeként elmondható, hogy az új generációs KWS hibridek és a versenytársak között jelentõs különbséget adott.

 


 

Arra a kérdésre, hogy „A jó repcének kell-e cégér?” Vagy elegendõ elhinnünk azt, amit a szemünk lát (például egy fajtatábla), már nem olyan egyszerû választ adni.A KWS használja kizárólagosan azt a narancsszínt csávázó színezékként, amelynek megléte a vetõmagon, egyértelmûen utal a fajta tulajdonosra. Ezek nyomait a maghéjon sokáig megfigyelhetjük, akár az áttelést követõ 3-4 hét után is (2. kép), ameddig a gyökérzet oly mértékben nem öleli át, miután már nem lehet azonosítani.

 


 


 

 

A HYBRIROCK hibrid az MgSzH-s eredményeit tekintve méltán léphet a Triangle nyomdokaiba a nagyon magas mag- és olajtermésével. Egy csapadékos 2010-es esztendõ vagy a 2011-es aszályos õsszel az elhúzódó vetésidõ esetén is nagy biztonsággal vethetõ késõbb is. Kiváló télállósága mellett a korai virágzásának, stabil szárának és a Phoma elleni ellenállóságának köszönhetõen a Nyugat-Európai piac kedvelt hibridje.

 

A HYBRIROCK a 2011-es klimatikus viszonyok között is megmutatta, hogy sziklaszilárd alapokon nyugszik.1. A robbanásszerû korai fejlõdési intenzitásának köszönhetõen (1. kép) nem ritkán 35-45 cm tõlevélrózsa átmérõ2. A magas télállóságának köszönhetõen a -20 ºC-os, hótakaró nélküli 2 hétben csak minimális kifagyás (2. kép)3. A tavaszi intenzív fejlõdése is genetikai elõnyének köszönhetõ (3. kép) 


 

 


 

 


 

Pintér János

termékmenedzser