MENÜ

Állattartó telepek korszerûsítése, szigetelése

Oldalszám: 90
2014.01.24.

Istállókban, ólakban a hõmérséklet ingadozása negatívan befolyásolja az ott tartott állatok fejlõdését, ami természetesen kihat többek között a takarmány-felhasználásra és ezáltal a hústermelésre. A PUR-rendszerrel biztosítani lehet a kellõ belsõ hõmérsékletet, a páralecsapódás is kiküszöbölhetõ.

 

 

Szórt kétkomponensû Poliuretán szigetelésA PUR szigetelés a napjainkban elérhetõ egyik legjobb hatásfokkal rendelkezõ szigetelõanyag, melynél a maximális energiahatékonyság eléréséhez csak minimális vastagság szükséges az épület burkolatában. Mindenféle épületben használható, és alkalmazása éppen olyan egyszerû a meglévõ épületekben, mint beépítése az újakba. A legnagyobb elõnye az, hogy a szigetelõréteg rés-, ill. hézagmentesen hordható fel és a gyors megszilárdulás után a PUR-réteg felveszi a szigetelt objektum alakját. Fontos tulajdonsága a vízszigetelés és a páradiffúzióval szembeni viselkedés. A szilárdulás közben/után keletkezõ cellákon a víz molekulái nem tudnak áthatolni, ezáltal tökéletes víztaszító anyag válik belõle. Mivel a cellákat határoló falak mikroporózus szerkezetûek ezért a PUR-rendszerrel szigetelt épület belsejében keletkezett pára akadály nélkül távozhat a cellákon keresztül, ezért a párakicsapódás, csöpögés megszüntethetõ.

 

Elõnyök, alkalmazásokGyors megtérülés: A megtérülési idõ 1–5 év, akár 70%-os fûtési költség megtakarítással.Tetõk felújítása: Repedezett, megöregedett tetõk felújítása, vízzáróvá tétele, hõszigetelése.Gyors kötési idõ: A szórt PUR-hab 3–9 mp alatt térhálósodik, kikeményedik.Fûtés: Jelentõs fûtési költség megtakarítás.Vízszigetelés: A PUR-hab vízzáró réteget hoz létre, lapostetõk járható felületeként is alkalmazhatók.Párakicsapódás: A PUR-hab „lélegzõ” anyag, a párát kis mértékben átengedi. A párakicsapódások megszüntethetõk vele.Toldásmentes szigetelés: A kétkomponensû poliuretán szigetelés hézag- és toldásmentesen felhordható, így „energiafogyasztó” hõhíd nem alakul ki.Tartósság: A kemény, tartós zártcellás hab bizonyítottan növeli az épületek tartósságát, értékét.Gyors kivitelezés: Cégünk tapasztalt szakemberei kedvezõ feltételek mellett akár 500–1000 m2 felület szigetelésére is képesek naponta.Hozzáférhetetlen elemek szigetelése: A folyékony felhordás következtében könnyen szigetelhetõk a bonyolult, ívelt szerkezetek.Maximális szigetelés teljesítmény, kis vastagságban: A PUR-hab rendkívül alacsony hõvezetõ képessége miatt különbözik más hagyományos hõszigetelõ anyagoktól, ennek köszönhetõen kisebb vastagság is elég.