MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.01.24.

 

Gyors üzembe helyezés és karbantartás (Kaszálás és rendképzés profi gépekkel)

A Megazet Kft. a MILKMEN Földesi Tejtermelõ Kft. paks-földespusztai kaszálóterületén gyakorlati gépbemutató keretében mutatta be Németországból importált és forgalmazott FELLA szálastakarmány-betakarító gépeit. Kiváló munkát végzett az SM-991 TL-KCB 9,3 m munkaszélességû tárcsás fûkasza-kombináció a hozzá tartozó SM-310 FZ-KC frontkaszával. A rendterítésrõl a TH-5204 D Hydro gondoskodott, újraképzésérõl pedig egy TS-671 kétrotoros vontatott, középre sodró rendképzõ.

Az SM-991 TL-KCB nagy sikert aratva itt került elõször bevetésre Magyarországon, amely ütõujjas szársértõvel és középre hordó szalaggal felszerelt.

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/1141

 


 

 

 

 

Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége (VDMA): További árbevétel-növekedés várható 2012-re

„A mezõgazdasági gépgyártás elmúlt 2 éve kivételesen erõsnek mondható. A tavalyi év 18%-os növekedést, közel 80 milliárd € bevételt eredményezett. Az idén további növekedésre számítunk.” – foglalta össze Dr. Bernd Scherer, a VDMA ügyvezetõ igazgatója a gazdasági jelentés elõadásán Frankfurtban.

A teljes jelentés itt megtekinthetõ

A jelentés 26. oldalán megtalálható Magyarország elemzése.

 

 

 

 

 

Ré Pali nevet kapta a Vesd bele Magad! program kiskertész kabalafigurájaA programban résztvevõ gyerekeknek névadó és meseíró pályázatot hirdetett az Agrya: a program logójában szereplõ kiskertésznek kellett ötletes nevet találni, és mesét írni hozzá. A legjobb nevekre és történetekre a program honlapján lehetett szavazni. A legötletesebb név kitalálójának járó díjakat V. Németh Zsolt adta át Tóth Szabolcsnak és Tóth Fanninak. Az elsõ, a második és harmadik helyezettek az akció fõ támogatóitól, Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetõjétõl és Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Fõosztályának vezetõjétõl is vehettek át ajándékokat. Az Axiál Kft. az OTP Bankkal közösen a kiskertészek iskoláit vásárlási utalvánnyal is meglepte, melybõl kerti szerszámokat vásárolhatnak. Weisz Miklós, az AGRYA társelnöke a tájékoztatón beszámolt a program alakulásáról, a kiskertek növekedésérõl és a legszorgosabb iskolákról. Legyen ön is fültanúja