MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2012/07 > Aktuális Támogatás Pályázat értéknövelés

Aktuális támogatások

A gazdálkodók számára a félév után járó gázolaj jövedéki adó visszaigénylése július 15. után kezdõdik meg. Az EMVA társfinanszírozásában megvalósuló beruházási támogatások határidejére vonatkozó szabályok módosultak. A változások – melyeket a június 22-én hatályba lépett VM rendelet tartalmaz- az állattartó telepek korszerûsítéséhez; a kertészet korszerûsítéséhez; a növénytermesztés létesítményeinek korszerûsítéséhez; az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezõgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez, valamint a mezõgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtott támogatások feltételeit módosítják. Az ügyfelek közül azok érintettek, akik a felsorolt jogcímekre 2007-ben és 2008-ban adtak be támogatási kérelmet.  

Szakfolyóirat > 2012/07 > Aktuális vetőmag Csávázás vetőmagüzem

Gabonapiac: Fókuszban a vetõmagcsávázás

A vetõmagcsávázás technológiája az elmúlt néhány évtizedben rendkívüli mértékû fejlõdésen ment keresztül. Az ágazatban dolgozó szakemberek hiszik és vallják, hogy a vetõmaggal terjedõ, és a csírakorban a talajból fertõzõ kórokozók ellen a leghatékonyabb és leggazdaságosabb eszköz a csávázás. A mai csávázószerek minden tekintetben megfelelnek a legmagasabb igényeknek, mivel szerformájukból adódóan a magon egyenletes eloszlást, jó tapadóképességet (minimális leporlást) biztosítanak. A vetõmaggal „barátságban” vannak, nem csökkentik a csírázóképességet, és a kezelt mag tárolhatóságát sem akadályozzák, sõt, éppen ellenkezõleg. A növényvédelmi elõírások azonban folyamatosan szigorodnak, különösen az EU területén, így a szakmának mind a felhasználók, mind pedig a döntéshozók felé folyamatosan demonstrálnia kell, hogy képes megfelelni ezeknek a követelményeknek.  

Szakfolyóirat > 2012/07 > Aktuális CLAAS Axion arion

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Ahány ház, annyi szokás A CLAAS BEMUTATJA az új Arion 500/600 sorozatot Cape North Adventure (Északi-foki kaland) – Megállás az Austro Dieselnél 2012 06. 14-énDLG Szántóföldi Napok 2012 (HORSCH) FELLA gyakorlati gépbemutatóNagy Talajmûvelõ ShowTrelleborg TM Blue – egy új opció az AGCO traktorokhozÚJ GYÁRAT AVATOTT A SULKYÚj kabinnal a Raptor Quadtrack világrekord kísérlet