MENÜ

Invest telephely már Nagykanizsán is

Oldalszám: 39
2014.01.27.

Márciusban nyitotta meg az Invest Gépkereskedelmi Kft. új telephelyét Nagykanizsán. Az esemény szolgált apropóul a beszélgetéshez, amely során Szaxon Róbert ügyvezetõvel tekintettünk vissza a telephelyfejlesztési programjuk kapcsán az elmúlt évtizedre.

 

 

 

Az idén tíz esztendõs Invest Kft. megalakulása, 2002 óta forgalmazza a CASE IH márkát Magyarországon. A kezdetekkor márkakereskedõi hálózattal végezték e tevékenységüket, majd 2005-ben döntöttek úgy, hogy a márkaképviselõi hálózatot kissé leépítve saját gépértékesítõi hálózatot hoznak létre. Ezzel egy idõben határoztak úgy, hogy telephelyeket is nyitnak az országban. Elsõként Mezõfalván, majd Szekszárdon jelentek meg, ezt követte a Sajópetriben felavatott, majd a Gyöngyösön nyílt bázis. A Nyíregyházán vásárolt telken rövidesen megindul az építkezés, és ezt a beruházást elõzte meg a nagykanizsai telephely megnyitója. A bõ hatszáz négyzetméteres épületben kombájnok és nagy traktorok befogadására is alkalmas szerelõmûhely kapott helyet, valamint egy alkatrész raktár, és az irodákon kívül alkatrész-shopot is kialakítottak, ahol a kiállított termékek kínálata segíti a vásárlókat a választásban.A nagykanizsai telephely megnyitását az ügyvezetõ véleménye szerint az is indokolta, hogy ez a régió ugyancsak gazdagnak mondható a mezõgazdasági termelés tekintetében, s ezt igazolja az is, hogy a cég is évrõl évre több gépet ad el a környéken. Az értékesített gépek kiszolgálásához illetve megfelelõ szervizeléséhez pedig már szükségessé vált egy olyan telep, ahol megfelelõen tudják fogadni a javításra váró gépeket, illetve megfelelõ alkatrészellátást valamint raktárkészletet tudnak biztosítani a termelõiknek. A hat fõt foglalkoztató telephely a mezõgazdasági szempontból igen erõs Zala és Somogy megye gazdái számára jelent megoldást a gépbeszerzés és szervizszolgáltatás tekintetében, hiszen a nagykanizsai terület elhelyezkedése logisztikai szempontból kiváló választás. Az Invest Kft. telephelyfejlesztési programjának elindításával egyébként azt a célt fogalmazta meg, hogy az országban közel 50 kilométeres távolságban bárhol el lehessen érni egy-egy telephelyüket. S hogy teljes legyen a kínálat, összekapcsolt tevékenységként az Invest Kft. leányvállalata, az Invest-Autóház Kft. a telephely szomszédságában lévõ ingatlan területén megkezdte a Ford gépjármûvek értékesítését.

 


 

 

Az Invest Kft. egy évtizedes piaci jelenlétének sikerességét tevékenységük tudatos tervezése és az igényekhez való rugalmas igazodása fémjelzi – 2002-ben a CASE IH és a Steyr mezõgazdasági gépek magyarországi vezérképviseleteként és importõreként kezdték, s még Invest Mezõgazdasági Gépkereskedelmi Kft. néven kizárólag mezõgazdasági gépkereskedelemmel foglalkoztak. Kínálatukat a különféle elvárásoknak megfelelni hivatott kombájnok, traktorok, silózók, bálázók, valamint egyéb mezõgazdasági gépek jellemzik.

A cég folyamatos fejlõdését igazolja, hogy az elmúlt években átadott, és a közeljövõben elkészülõ bázisaikkal szinte teljes egészében lefedik már az országot. A nagyobb és közepes traktorok piacán tavaly már 13 százalékos részesedéssel bírtak – terveikben pedig a 15 százalék fölötti részesedés megszerzését és megtartását tûzték ki célul.

Az eddigi eredményeik alapján joggal bízhatunk a sikerükben.