MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás BASF Enervin Initium

A BASF forradalmian új szõlõvédelmet biztosít az Enervinnel

A szõlõ sikeres növényvédelme érdekében elengedhetetlen a folyamatos fejlõdés – új hatóanyagok és termékinnovációk kutatása. A ma elvárásainak azonban a technológiai fejlõdésen és fejlesztésen, a formulációkon és a hatásmechanizmuson túl figyelemmel kell lennie a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre, ahogy a felhasználók védelmére is. A BASF forradalmian új terméke, az Enervin® mindezen elvárásoknak megfelelõ módon vesz részt a szõlõ peronoszpóra elleni védelmében.  

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás Kukorica kukoricabogár Arysta

Arysta növényvédelmi tanácskozás újdonságokkal

Az Arysta Magyarország Kft. februárban megtartott rendezvényén számolt be azokról a tapasztalatokról, amiket az elmúlt két évben szereztek a Santana 1 G talajfertõtlenítõ készítményükkel kapcsolatban. A rendezvény keretében bemutatták azokat az újdonságokat is, amelyek ettõl az évtõl elérhetõk lesznek kínálatukban a szántóföldön gazdálkodók számára.  

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás AXIÁL Kft. VM államtitkár

AXIÁL SZAKMAI NAPOK - Rangos tavaszindító program Baján

Látogatói rekordszámot regisztrálhat a cég márciusi rendezvényét illetõen – a 11. alkalommal megrendezett Axiál Szakmai Napokon a cég bajai központjában ugyanis az elõzõ évi látogatottság közel egyötödével emelkedett. Mintegy 16,5 ezer látogató vett részt a nagyszabású háromnapos találkozón, amely a mezõgazdaság, az építõipar és az anyagmozgatás gépesítésére összpontosító szakmai rendezvény. No meg egy emlékezetes program mindazoknak, akik idén sem hagyták ki.  

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás AXIÁL Kft. Gép permetező

Axiál Szakmai Napok 2012. Szakma, szórakozás és gasztronómia egy helyen!

A március 22–24. között szervezett Axiál Szakmai Napok rendezvényen közel 16,5 ezres látogatói számot regisztráltak. Az Axiál Kft. által képviselt 25 hazai és külföldi gépgyártó mintegy 200 féle gépe és legújabb fejlesztései, jövõt jelentõ innovációi mellett számtalan kiegészítõ esemény állt az érdeklõdõk rendelkezésére. Az AGRO NAPLÓ a külföldi mezõgazdasági gépgyártók képviselõit kérdezte a nagy sikerû rendezvény kapcsán.

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás Alltech Technológia

Az Alltech az ágazat forradalmi változásaira összpontosít

Az Alltech 26. Európai Elõadó Körútja során 26 városban három hét alatt tizenhat elõadó tolmácsolásával közvetíti egyetlen céljukat: kijelölni a nyereséges jövõ felé vezetõ utat. Miközben napról napra jelennek meg új technológiák, a világ országainak gazdasága folyamatosan instabillá válik, a klíma változóban van és a kormányok világszerte fogalmaznak meg új rendeleteket az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése érdekében. A Föld népessége pedig rohamosan növekszik, így folyamatosan fokozódik a kereslet a mezõgazdasági termékek iránt – vagyis megváltozott mára az agráriparral szemben támasztott elvárás is.  

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás Invest Case IH telephely

Invest telephely már Nagykanizsán is

Márciusban nyitotta meg az Invest Gépkereskedelmi Kft. új telephelyét Nagykanizsán. Az esemény szolgált apropóul a beszélgetéshez, amely során Szaxon Róbert ügyvezetõvel tekintettünk vissza a telephelyfejlesztési programjuk kapcsán az elmúlt évtizedre.  

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás szarvasmarha tejtermelő körmöző

Korszerû szarvasmarha telepi technológia, modern takarmányozás

Márciusban két helyszínen juthattak értékes információhoz illetve technológiai bemutatóhoz az érdeklõdõk a Bos-Frucht Agrárszövetkezet és a Noack Magyarország Kft. közös szervezésében tartott – szarvasmarha-telepi technológiát, a takarmányozást, valamint a toxinfertõzöttség mérésének új lehetõségét ismertetõ – rendezvényen.  

Szakfolyóirat > 2012/04 > Tudósítás Perstorp vegyipar hangyasav

PERSTORP partnertalálkozó Budapesten

2012. február 28-án tartotta partnertalálkozóját a svéd Perstorp Waspik BV és a Pro-Feed Kft. Budapesten. Sándor Levente a Pro-Feed Kft. ügyvezetõ igazgatója megnyitójában kiemelte, hogy az idén ünneplik a cég fennállásának 15. évfordulóját. Céljuk a magyar takarmánypiacon a specialitásokra fókuszálni, így pl. nagyon sikeres saját fejlesztésû toxinkötõ családjuk, de ennek szellemében végzik gabonatartósításban közös munkájukat, a Perstorppal is.