MENÜ

Újra indul a Vidék Kaland! - Fiatal gazdák és a városi fiatalok jelentkezését várja az AGRYA

Oldalszám: 72
2014.01.27.

Júniusban újra indul az AGRYA nagy sikerû kommunikációs programja, a Vidék Kaland. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben szervezte meg elõször a Vidék Kaland Programot. A Program célja, hogy személyes példákon keresztül bemutassa a mezõgazdaság mûködését, az élelmiszer elõállításban és a társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások mûködésérõl, indokoltságáról, valamint betekintés engedjen a gazdálkodók, mezõgazdászok napi életébe, a gazdálkodói életformába.

 

 

A múlt évi Programban összesen 30 városi fiatal vett részt és töltött el egy-egy hetet fiatal gazdáknál, munkával, a gazdaság napi életének résztvevõjeként. Közöttük volt többek között pszichológus, építész, jogász, kémikus, geográfus, országgyûlési képviselõ, marketing szakember, újságíró, szociális munkás, tolmács. A jelentkezõk és így a kiválasztottak több mint kétharmada hölgy volt.

Programot a múlt évihez hasonlóan szervezi meg 2012-ben is az AGRYA és várja az új "kalandorok" jelentkezését

A múlt év során több olyan megkeresés érkezett az AGRYA-hoz, hogy fiatal gazda szívesen fogadna a gazdaságában városi fiatalokat. Emiatt az AGRYA várja a Program iránt érdeklõdõ fiatal gazdák jelentkezését is.

A városi fiatalok és a fogadó fiatal gazdák a www.videk-kaland.hu, www.agrya.hu weboldalról letölthetõ jelentkezési lap kitöltésével és az AGRYA címére megküldésével jelentkezhetnek. Jelentkezési határidõ: 2012. április 20.

A Vidék Kaland Program lebonyolítását az OTP Bank támogatja.

A programmal kapcsolatosan az AGRYA Országos Iroda munkatársai adnak további tájékoztatást - [email protected], 06 1 2704874.

 

Kattintson a www.agronaplo.hu/agrya linkre!