MENÜ

Prémium kategória a szántásban

Oldalszám: 16
2014.01.27.

A Lemken ismert és elismert félig-függesztett ekéit továbbfejlesztették a Diamant 11 és Diamant 12 modellek bevezetésével. A 160x160 mm-es gerendely a Diamant 10-es hagyatéka, azonban az új modellek számos innovatív fejlesztést tartalmaznak, mint pl. a DuraMaxx ekefejek, amelyek korábban a Juwel ekéken már bemutatásra kerültek.

 

 


 

 

A DuraMaxx kormánylemezek és a réselt kormánylemezek pálcái magas széntartalmú, kiváló minõségû acélból készülnek, fúrás és lyukasztás nélkül, mely technológia lehetõvé teszi az acél nagyobb mértékû edzését, így nagyobb kopásállóságot és különösen hosszú élettartamot biztosít az alkatrészeknek. Mivel az alkatrészek nem csavarkötéssel kapcsolódnak, hanem egyszerûen egy horog segítségével kerülnek rögzítésre, így gyorsan és egyszerûen szerszám nélkül cserélhetõek. Az egyes kormánylemez-pálcák mûanyagból is rendelkezésre állnak, biztosítva ezzel, hogy a szántás minõsége mindig ideális legyen, még magas agyagtartalmú, ragadós talajokon is.

A Diamant 11 ekék maximum 9 fejes kivitelben rendelhetõek, míg a Diamant 12 félig-függesztett ekék akár 10 fejes kivitelben is rendelkezésre állnak, felszereltségtõl függõen. A Diamant 11 felszerelhetõ súlyátterhelõ rendszerrel is, a félig-függesztett Karat szántóföldi kultivátorokhoz hasonlóan.

A Diamant 12 alapkivitelben fordulás-segítõ automatikával kerül leszállításra. A súlyátterhelõ rendszer az ekérõl és a traktor mellsõ tengelyérõl súlyt terhel át az erõgép hátsó tengelyére, így csökkenti a kerékcsúszást a kerekeken. A kisebb kerékcsúszás közvetlenül érezhetõ a felhasználó számára, a kevesebb üzemanyagfogyasztásban és a nagyobb területteljesítményben. A táblavégi fordulóknál a súlyátterhelõ rendszer a Diamant 12-n automatikusan szabályozza a nyomást a hidraulika rendszerben, így forduláskor a traktor mindig stabil marad. A súlyátterhelõ rendszer nyomása szintén csökkenthetõ a stabil közúti szállításhoz.

Az elektro-hidraulikus keresztirányú vízszintállítás szintén újdonság a Diamant 12 ekéken. Ez azt jelenti, hogy az eke dõlésszöge a traktorkabinból állítható és ezen állás rögzíthetõ. A fordítómû az ekét az elektro-hidraulika segítségével ebben az elõre beállított helyzetben tartja, így az ekefejek pontosan a kívánt mélységben dolgoznak, még szántás-elmunkáló henger egyidejû mûködtetése esetén is.

Az új Diamant félig-függesztett ekék 2012 nyarától szállíthatók.

 


 

 

 

Amennyiben a fenti cikk felkeltette az érdeklõdését, úgy várjuk megtisztelõ érdeklõdését az alábbi elérhetõségeken:

Nyugat-magyarországi gyári képviselõ:

Póczik Balázs

+36-30/7485-380

Kelet-magyarországi gyári képviselõ:

Szûcs Andor

+36-30/8525-787

LEMKEN Hungária Kft.

2351 Alsónémedi 058/66 hrsz.

Észak-Ipari Park

Postacím: 2351 Alsónémedi Pf. 53

GPS É: 47,348 K: 19,163

Tel.: +36-29/537-200, -201

Fax: +36-29/537-202

E-mail: [email protected]