MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.01.27.

3,5 millió Eurós beruházás a Mitas rumai gyár fejlesztésére
A CASE IH AFS Connect: segítjük a felhasználókat a gépeik hatékonyságának növelésében
Franz-Bernd Kruthaup a kijelölt ügyvezetõ igazgató
Ha minden csepp számít
Horsch szeminárium
Maxxum EP - erõs, sokoldalú és költséghatékony
Mûtrágyaszerviz alkalmazás Androidos okostelefonokhoz
SYNKRO szántóföldi kultivátor
Termékinformáció: TeeJet IC-18 / NH3, BoomPilot ECU, Matrix 570VT
Új ArmaTrack modellek a „színpadon” – várva várt 90-100-110 Le-s erõgépek
Új elnökség a MEGFOSZ élén
Új festõüzem a Claas franciaországi gyárában – Az alapokat már lefektették
Új raktárbázist épít a Väderstad
Väderstad tavaszi országjáró körút

 

 

 

 

3,5 millió Eurós beruházás a Mitas rumai gyár fejlesztéséreA Cseh központú autógumi gyártó Mitas bejelentette, hogy 3,5 millió Eurós fejlesztést hajt végre a rumai gyárában (Szerbia). A gyár stratégiailag jól elhelyezett, hogy ellássa az Oroszországot mióta Szerbia és Oroszország között különleges kereskedelmi egyezmény lépett életbe. A rumai gyárat 1981-ben építették és mezõgazdasági gumiabroncsokat gyárt. A Mitas tulajdonába 2008-ban került.„A rumai gyár kihasználja a Szabad Kereskedelmi Egyezményt Szerbia és Oroszország között.” – mondta Jaroslav Cechura, a Mitas vezérigazgatója. A Mitas bõvíti a radiál traktor és kombájn gumiabroncsok gyártási kapacitását. Jelenleg a rumai gyár alkalmas például az orosz gazdálkodók széles körében használt nagy radiál gumiabroncsok gyártására.„Szerbia egy szárnyaló sas”.- fogalmazott Cechura. Szerbia stratégiai elhelyezkedése, képzett munkaereje, a hatékony termelési költségek és az EU tagjelöltségi státusza teszi egy tökéletes ugródeszkává a magasröptû EU vállalatok számára.A rumai egység nemrég szerezte meg az ISO 9001 minõsítést az SGS-tõl (www.sgs.com). 2012-ben az ISO 14001 környezetvédelmi menedzsment rendszer kerül bevezetésre. „A gyár megváltoztatta a pénzügyi áramlások és beszerzés felügyeletét/áramlását, javította a termelést, bevezette a minõségirányítási rendszert, elkezdte a gépek fejlesztését, bevezette a vállalatirányítási rendszert (SAP) és bevezetett egy ún. Balanced Score Card rendszert.” – mondta Ivo Somr üzemvezetõ.

 

 

 

 A CASE IH AFS Connect: segítjük a felhasználókat a gépeik hatékonyságának növelésében

 

Az új telematika rendszer számos elõnyt kínál 

A CASE IH egy innovatív telematikai rendszert mutat be a 2012-es szezonban / Két telematika változat vásárolható a Magnum traktorokhoz és az Axial-Flow kombájnokhoz / Utólag is telepíthetõ / Telepíthetõ nem CASE IH gépekre is / A gépeken való alkalmazás optimalizálható a CASE IH AFS Connect telematika használatával

 

 


 

 

A 2011-es Agritechnika kiállításon a CASE IH egy új, innovatív telematika rendszert mutatott be, amely a 2012-es szezontól vásárolható meg az összes CASE IH traktorhoz és kombájnhoz. Az AFS Connect lényege egy olyan rendszer, amely valós idõben biztosít megbízható adatátvitelt a traktorokról és kombájnokról a központi telematikai szerverre GSM mobiltelefon hálózat használatával. Ennek segítségével a Case IH vásárlói és márkaképviselõi használhatják a Case IH telematika online rendszert a teljesítmény adatok kiértékeléséhez, valamint a gépek kihasználtságának és mozgásának optimalizálásához. "Az új AFS Connect telematika rendszerrel a felhasználók – különösen az egy idõben több gépet használó nagygazdaságok és bérvállalkozók– maximálisan kihasználhatják a gépeik kapacitását.” - magyarázza Ulrich Sommer, az AFS új európai marketing igazgatója. Az új AFS Connect telematika rendszer két változatban lesz megvásárolható. Az "AFS Connect Manager" az alapszintû csomag, amely flottakezelést tesz lehetõvé és olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, amellyel megakadályozható a géplopás és az engedély nélküli használat. A rendszer a riasztásokat szöveges SMS üzenetben, vagy e-mail-ben küldi el, ha a GPS adatok alapján a gép elhagyta a korábban meghatározott területet. 

 

Az AFS Connect teljeskörû adatelemzést tesz lehetõvé Az "AFS Connect Executive" változat kiterjeszti az alapszintû csomag funkcióit, így teljeskörû adatfigyelõ és elemzõ funkciókat is tartalmaz. Az AFS Connect Executive a gépek CAN Bus vezérlõ rendszeréhez csatlakozik, ami lehetõvé teszi fontos gépadatok – mint pl. a motor hatékonyság, a beállítási adatok, a teljesítmény paraméterek – valós idejû figyelemmel kísérését. Az alapszintû AFS Connect Manager változat utólag is költséghatékonyan beszerelhetõ az összes Case IH kombájnba és traktorba, valamint más gyártók gépeibe is. Az AFS Connect Executive változat 2012 tavaszától vásárolható a Magnum traktorokhoz és a 230-as sorozatú Axial-Flow kombájnokhoz. 

 

Távolról figyelhetõ és szabályozható teljesítmény paraméterek és gépbiztonsági adatok A Case IH Connect telematika rendszer olyan fontos adatokat gyûjt össze, mint pl. a teljesítmény, a hozam, a szemnedvesség, a gépbeállítások és a figyelmeztetõ/karbantartási üzenetek, amelyekhez azután a Case IH telematikai internetes weboldalán lehet hozzáférni. A rendszer nagyszámú funkciót tartalmaz a legmagasabb szintû biztonság érdekében: - Kritikus mûködési állapotokra vonatkozó figyelmeztetõ üzenetek (hõmérséklet, nyomás, elektronika) - A virtuális kerítéssel körülvett területek meghatározása és figyelemmel kísérése automata értesítéssel, amennyiben a gép elhagyja a beállított területet (pl. géplopás esetén) - Automata értesítés küldése szöveges SMS-ben, vagy e-mail-ben kritikus mûködési paraméterek esetén - Automata értesítés üzemanyag lopás esetén az üzemanyag tartály szint folyamatos figyelése során

 

A rendszer által kínált adatelemzési lehetõség használható a gazdaság teljesítményének összehasonlítására is. Például, anonim összehasonlítások végezhetõk más felhasználókkal/gépkezelõkkel annak eldöntésére, hogy az üzemanyag fogyasztás eltérõ-e az egyes gépkezelõk esetén, hogyan alakul a munkaterület megközelítéséhez szükséges idõ, valamint hogyan optimalizálható a gépek beállítása és hogyan csökkenthetõ a holtidõ. Az összegyûjtött adatok alapján megtehetõk a költségcsökkentést célzó szükséges lépések. A rendszer segítségével pontosabban mérhetõ az is, hogy a gépbeállítások módosítása milyen hatással van az üzemeltetési költségekre. A bérvállalkozók számára a telematika rendszer kiegészítõ adatokat biztosít a számlázáshoz. 

 

Továbbfejlesztett MAX Service szolgáltatásAz új Case IH Connect telematika rendszerek összeköttetésben állnak a CASE IH MAX Service szolgáltatással is, amely további diagnosztikai és karbantartási elõnyöket biztosít. A Case IH vevõszolgálati csapata és márkaképviselõi képesek távoli karbantartást végezni azáltal, hogy online kielemzik a gépek diagnosztikai és szerviz adatait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Franz-Bernd Kruthaup a kijelölt ügyvezetõ igazgató

 2012. március 1-tõl Franz-Bernd Kruthaup a kijelölt új ügyvezetõ igazgató a Grimme Landmaschinen GmbH. & Co. KG vállalat élén. A pozíció szerint a teljes értékesítésért felelõs világszerte.1984-ben, mint mezõgazdasági gépészmérnök gyakornok kezdett el dolgozni. Miután befejezte mérnöki és üzleti tanulmányait a Grimme értékesítési osztályán, mint a Grimme és Damme területi képviselõje kezdte meg munkáját 1992-ben.2008-ban vette át a Grimme burgonya gépek divízió értékesítési üzletágának vezetését. Franz-Bernd Kruthaup csatlakozik a vezetõi csapathoz, mint negyedik ügyvezetõ igazgató Franz Grimme, Klemens Kalverkamp and Jens Walter mellett.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 Ha minden csepp számít

  

BARGAM ELIOS 2700/18-250 szántóföldi vontatott permetezõgép

 

Az INTERAT Zrt. által forgalmazott GAMBETTI-BARGAM permetezõgépek között széles választékban találhatók meg a vontatott szántóföldi permetezõgépek, hidraulikus mûködtetésû szórókerettel.Az ELIOS 2700/18-250 típusú permetezõgép tartálytérfogata 2700 liter, munkaszélessége 18 méter, szivattyúja akár 250 litert szállít percenként. Az ELIOS gépek azonban megvásárolhatók 16, 18, 20, 21, vagy 24 m-es hidraulikus nyitású, oldalt záródó BDL, vagy BDLA típusú szórókerettel is. A BDLA keretekre a légzsákos kiegészítés utólagosan is felszerelhetõ.

 


 

 

Mindkét típus (BDL, BDLA) esetében lehetõség van a keret-tagok egyidejû nyitására, jellemzõen a traktor saját hidraulikavezérlõ karjával, amennyiben az erõgép kevés csatlakozóval rendelkezik. De mivel minden kerettagot önálló munkahenger mozgat, lehetõség van a tagok külön-külön mozgatására is, leginkább egy elektrohidraulikus szeleptömb alkalmazásával. 

 


 A szórókereteket érdemes kiegészíteni egy függõleges irányú rezgéscsillapító egységgel is, amelynek erõssége pneumatikusan állítható. Ez a rugózó elem védi a keretet a talaj felõl érkezõ rázkódásokkal szemben, így növelve annak élettartamát, valamint a szórás egyenletességét.Minden vontatott per¬metezõgép alapfelszereltsége a nagyméretû tisztavíz átmosató tartály, a kézmosó víztartály, az állítható nyomtávolság. A permetezõgépek rendelhetõk merev vonórúddal, nyomkövetõ vonószerkezettel, vagy multifunkcionális vonóberendezéssel. A BARGAM permetezõgépek a legjobb minõségû részegységekkel vannak szerelve, említést érdemelnek az ARAG permetezõgép szerelvények, elektromos szakaszolók, vegyszerbekeverõk, az ANNOVI REVERBERI membránszivattyúk, valamint az ARAG és MÜLLER permetezõgép szabályozó computerek és sorvezetõk.

Az INTERAT Zrt. magasan képzett szakemberei, szervizszolgálata és nagy raktárkészlete a felhasználók részére növeli az üzemeltetés biztonságát. Készítette: INTERAT ZRT.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horsch szemináriumA Horsch UK 2012. március 7-én tartotta meg elsõ szemináriumát Linconshire Show keretében az EPIC Center központban.Több mint 250 ügyfél és értékesítõ partner részvételével volt lehetõség meghallgatni a kiváló elõadókat és az informatív elõadásokat.Elsõként Stephen Burcham (Horsch UK) köszöntött mindenkit a neves helyszínén, majd bemutatta a nap elsõ elõadóját Michael Horsch urat. Michael Horsch elõadása, ahogy az megszokott érdekesnek bizonyult.A második elõadó Prof. Dick Godwin volt, aki éveken át talajjal kapcsolatos munkákat végzett és nagy hozzáértéssel és tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Királyság talajának mûködésérõl. Vázolta annak tömörödésének és a vízelvezetés gondozásának fontosságát, valamint a talajmûvelés hatásait és a szerves anyag, valamint hogy mekkora kár keletkezik a talajban a betakarításkor.A harmadik elõadást Bill Petrie tartotta, Petrie Úr a mûtrágya iparágon belül dolgozott szinte egész karrierje alatt. Elõadása a kombinált vetésre terjedt ki és a starter mûtrágya szükséges alkalmazására.Az ebédet követõen a negyedik felszólaló Andrew Manfield volt. Manfield Úr egy mezõgazdasági termelõ, aki nagy szószólója a CTF-nek (Controlled Traffic Farming). Ismertette a rendszer mûködését a gazdaságában, és azt hogy egy új géppel nem kell nagy beruházást végrehajtani, hogy élvezzük az elõnyöket. Az elõnyök láthatóak a csökkenõ talajtömörödésnél, csak figyelni kell hogyan mûveljük a földet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxxum EP - erõs, sokoldalú és költséghatékony 

 

 

A hét végéig maradnak a zivatarok

A hét eleje óta az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék hullott, néhol rendkívül nagy csapadékot adó felhőszakadások is előfordultak. A nedvességre főként a Tiszántúl északi felén volt igen nagy szükség, ahol a megelőző száraz időszakban már az aszály jelei mutatkoztak. A záporos, zivataros időjárás még a hét végig velünk marad, továbbra is nagy területi változékonyság mellett, de sokfelé kell csapadékra számítani. A megnövekedett nedvesség a fejlődésben lévő nyári növények számára igen jól jön, ugyanakkor a sűrűbb állományú őszi vetésekben a kórokozók számára is nagyon kedvez. forrás: omsz.hu

OMSZ: 2023. június 8. 14:10