MENÜ

Felszálló ágban a Nufarm

Oldalszám: 59
2014.01.27.

Eddig elért eredményeit és a jövõre vonatkozó terveit mutatta be februári rendezvényén a mezõgazdasági alapanyag-kereskedõk nagy számban megjelent képviselõinek a Nufarm Hungária Kft. A céggel és a termékekkel kapcsolatos információk mellett az érdeklõdõk megismerhették a legfrissebb piackutatási eredményeket, továbbá a vendégelõadók szakmai elõadásaiból tájékozódhattak az agráriumot érintõ aktuális trendekrõl.

 

A budapesti Rubin Hotelben tartotta meg évadnyitó kereskedelmi rendezvényét a Magyarországon 2008 óta mûködõ Nufarm Hungária Kft. A vendégeket Salamon György, a Nufarm Hungária Kft. cégvezetõje köszöntötte, majd átadta a szót Gerhard Zittmayr ügyvezetõnek, aki elõadásában bemutatta az ausztrál székhelyû növényvédõszer-gyártó vállalatot és annak helyét a világ vezetõ gyártóinak sorában. Beavatta a jelenlévõket a Nufarm terveibe, melyek szerint a gyártók rangsorában 8. helyen szereplõ Nufarm továbbra is a lejárt szabadalmú termékek szegmensére fókuszál. Ebben a csoportban viszont nem az egyszerû termékmásolatok gyártására helyezik a hangsúlyt. A piaci pozíció erõsítését új hatóanyag- és termékkombinációk – pl. Zeagran Nico N – bevezetésével, valamint környezetkímélõ formulációk és felhasználóbarát csomagolások fejlesztésével kívánják megvalósítani.

 


Salamon György, a Nufarm Hungária Kft. cégvezetõje

 

 

A Nufarm Limited és a Sumitomo Chemical Company stratégiai együttmûködésének köszönhetõen a vállalatok 2010-ben közös fejlesztésekbe kezdtek. A két vegyipari óriás együttmûködése stratégiai jelentõségû. A közös munka eredményeképpen hamarosan új termékek megjelenése várható a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt. Ennek egyik elsõ jele a Sumi Alfa 5 EW rovarölõ szer, amely az idei évtõl a Nufarm Hungária Kft. termékkínálatában szerepel. Németh Róbert, a Sumitomo Chemical Company közép-európai régióközpontjának vezetõje avatta be a vállalat felépítésébe és jövõbeli terveibe a meghívottakat.

A globális vállalati célkitûzéseket bemutató elõadások után Salamon György vette át a szót. A cégvezetõ ismertette az elmúlt négy évben tett erõfeszítéseiket. Az indulás évének 3 fõs csapattal és 10 termékkel vágtak neki. A kereskedelmi kapcsolatok kialakítása, a termékek elérhetõségének biztosítása, a szakmaiság és hitelesség megalapozása volt a fõ célkitûzésük. A portfolió bõvítése mellett a létszám is növekedett, így mára hatfõs területi képviselõi csapat látja el a szaktanácsadási feladatokat. Az idei évben már 25 termék és kombináció szerepel a palettán, amit az intenzív termékengedélyeztetési munkának köszönhetõen továbbiak követnek majd. Az AgroStratéga által idén januárban végzett reprezentatív kutatás igazolta, hogy a Nufarm hazai leányvállalatának piaci bevezetése sikeres volt. A magyar növényvédõszer-nagykereskedõk döntéshozóinak véleménye szerint a Nufarm megbízhatóság szempontjából 18 gyártó illetve importõr között az 5. helyen áll.

A siker kulcsaként a cégvezetõ kiemelte, hogy az aktuális célokat mindig a vállalat piaci helyzetéhez igazították. A kezdetben glifozát hangsúlyos gyomirtószer-választékot a hazai leányvállalat megalapítása óta folyamatosan bõvítették. A Nufarm Hungária Kft. napjainkra már közel 50 különféle termék és gyûjtõcsomag forgalomba hozatalához szükséges engedéllyel rendelkezik. A kínálat bõvítése tovább folytatódik, így a már említett Sumi Alfa 5 EW és Zeagran Nico N mellett további 6 új termék értékesítése kezdõdik meg 2012-ben.

Az említett fejlesztéseknek köszönhetõen a Nufarm hazai leányvállalata valóban felszálló ágban van. A piac által visszaigazolt értékelésük birtokában folytatják megkezdett munkájukat, amelynek középpontjában továbbra is a hosszú távú, kiegyensúlyozott szakmai és üzleti kapcsolatok kiépítése, fenntartása szerepel.