MENÜ

Szervestrágyázás Plantella Organikkal

Oldalszám: 43
2014.01.27.

Hamarosan beköszönt a tavasz és választanunk kell, hogy földjeink tápanyag-utánpótlására milyen módszert választunk. Azt is mérlegelnünk kell, mi a fontosabb: a termésnövelés vagy a talaj védelme. Ha mindkettõre szeretnénk hangsúlyt fektetni, akkor Plantella Organikkal trágyázzunk.

 

 

A Plantella Organik granulált szerves trágya, mely a szerves trágya minden jó tulajdonságával rendelkezik:- Mindhárom nélkülözhetetlen tápanyagot (N, P, K) tartalmazza, de míg a hagyományos szerves trágyák változó, addig a Plantella Organik mindig állandó mennyiségben és összetételben. A Plantella Organik 5% nitrogént, 3% foszfort és 2% káliumot tartalmaz.- 90% szárazanyag-tartalmú, míg a hagyományos szerves trágya csak 15% száraz anyagot tartalmaz.- Tartalmazza a másodlagos, de nélkülözhetetlen tápelemeket is.- Megtalálhatók benne a mikroelemek is: B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn.- Aminosavakban gazdag.- A hõkezelésnek köszönhetõen gyommagvaktól és patogén szervezetektõl mentes.

Miért használjunk Plantella Organikot szervestrágyázáshoz?A Plantella Organik javítja a talaj szerkezetét. Homokos talaj esetén növeli a vízmegtartó képességet, csökkenti az eróziót, javítja a talaj biológiai aktivitását. Agyagos talajnál csökkenti a talajnedvességet, megnövekszik a vízáteresztõ képesség, lazább talajszerkezetet biztosít, ezért elõsegíti a talaj jobb szellõzését, javítja a talaj biológiai aktivitását.A tápanyagok egész évben fokozatosan szabadulnak fel, a talaj hõmérsékletének függvényében. Így akár kora tavasszal is kijuttatható, nem fenyeget a tápanyag kimosódásának veszélye, mivel csak +10°C felett kezdenek a tápanyagok felszabadulni.Granulált alakjának köszönhetõen könnyen szállítható, mûtrágyaszóróval is kijuttatható. Többféle kiszerelésben kerül forgalomba: kisfelhasználók számára 7,5 és 20 kg-os zsák, míg nagyfelhasználók számára 500 kg-os Big-Bag formájában.Mivel a Plantella Organik szerepel a Biokontroll Hungária Kft. listájában, ezért ökológiai termesztésben is használható.Magas ásványi anyag és aminosav tartalmának köszönhetõen növeli a termés mennyiségét és minõségét. Kertészetekben végzett kísérletek bizonyítják, hogy erõsebb szárat, nagyobb zöldfelületet és nagyobb terméshozamot lehet elérni a Plantella Organik használatával.

Hogyan használjuk a Plantella Organikot?Évente legalább kétszer alkalmazzuk: kora tavasszal és õsszel. Kora tavasszal, amikor a talajnak nagy tápanyagkészlettel kell rendelkeznie a serkenõ növények számára, a talaj elõkészítésekor indító trágyaként használjuk minden konyhakerti-, kertészeti- és szántóföldi növény számára. Õsz elején a kifáradt talaj tápanyagkészletét frissítjük az Organikkal. Ezzel a szerves trágyával egyszerûen táplálhatjuk a növényeket egész éves fejlõdési ciklusukon át: februártól novemberig.Granulált formájának köszönhetõen az Organik rendkívül könnyen kezelhetõ: egyszerûen szórjuk a talajra és ha van lehetõségünk öntözzük meg. Még jobb hatás elérése érdekében dolgozzuk be az Organikot a talajba, mert így gyorsabban kerül a trágya a gyökérzet közelébe, a hatás azonnali, sokkal intenzívebb és kisebb a tápanyagveszteség is.Sárközy Klára

Unichem Gaia Kft.,

1172 Budapest, Cinkotai út 26.

Tel./fax: 06-1/2597-466

e-mail: [email protected]  

http://hu.unichem.si