MENÜ

PRIMUS SEED - Lépéselõnyben a SAATEN-UNION újgenerációs kukorica hibridjeivel!

Oldalszám: 45
2014.01.28.

Az elmúlt évek idõjárási anomáliáinak erõsödése valamint a talajaink tápanyag-ellátottságának és általános kultúrállapotának helyzete sok esetben nem teszi lehetõvé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítõ termést érjenek el. Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes idõszakok sorozatát túlélni egy vegetációs ciklusban: legyen az extrém hõség vagy hideg, csapadékhiány, levegõtlen talajszerkezet, makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek által kiváltott kártétel vagy a növényvédõ szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényezõ, amelyeket a növénytermesztõk csak korlátozottan tudnak ellensúlyozni.

 

A SAATEN-UNION az elmúlt években olyan természetes eredetû, bioaktív anyagok fejlesztésére fordított komoly erõforrásokat, amelyeket a vetõmagon alkalmazva sikeresen csökkenthetõk a növényeket érõ kedvezõtlen hatások következményei, azaz nem optimális körülmények között is magasabb termés, nagyobb termésbiztonság és magasabb jövedelem válik elérhetõvé.A PRIMUS SEED® márkajelzés bevezetésével célunk, hogy még fokozottabban kihasználjuk újgenerációs hibridjeink magas genetikai potenciálját, fokozzuk a kelés gyorsaságát és homogenitását, a kezdeti fejlõdés dinamikáját, a fiatal növények levélfelületének növekedését. A fenti elõnyök biokémiai alapja a talajban található – a növények számára sokszor felvehetetlen állapotú – tápanyagok hatékonyabb mineralizációja és hasznosulása:- a csírázás folyamata felgyorsul, a szántóföldi kelés aránya javul,- a gyökerek tápanyag-felvételi kapacitása emelkedik, erõteljesebb gyökérfejlõdés,- erõteljesebb, dinamikusabb kezdeti fejlõdés,- javul a növények fotoszintézise, vitalitása,- csökkennek a környezeti stresszhatások negatív következményei,- összességében magasabb terméshozamok realizálódnak.

 


Nagyításhoz katt a képre

 

 

A SAATEN-UNION az elmúlt években több hibriden és kísérleti helyszínen tesztelte ezen bioaktív anyagok hatásait. Az eddigi egyértelmûen pozitív tapasztalatok alapján 2012-ben folytatódik alkalmazásuk a SUFAVOR (FAO 360), a SURREAL (FAO 370), a SUPERBIA (FAO 450), a SUMBRA (FAO 480), a SUMBERTO (FAO 380) és SUMATOR (FAO 410) újgenerációs hibridek esetében PRIMUS SEED márkajelzéssel.