MENÜ

Magyarország legnépszerûbb kukorica hibridje a PR37N01*

Oldalszám: 40
2014.01.28.

Miért a PR37N01-et választotta a kukoricatermesztõk döntõ többsége 2011-ben?

 

 

Mert kimagasló a termõképessége!- 2008-as piaci bevezetését követõen a Pioneer kísérletekben rendre az elsõ helyeken szerepelt.- A független kísérleti rendszerekben (MgSzH, GOSZ-VSZT, vetõmag forgalmazók kísérletei) kiemelkedõen szerepelt, számos elsõ helyezés fûzõdik hozzá.Mert kimagasló a termésbiztonsága!- Az elmúlt évek egymástól eltérõ idõjárási körülményei között is kiemelkedõen teljesített. Mind az aszályos, mind a csapadékos években számíthatunk rá. (1. számú ábra)- Nagyon jól alkalmazkodik a Kárpát-medence kontinentális éghajlati és termõhelyi viszonyaihoz.

 


1. sz. ábra: Az N01 bizonyította a termésbiztonságát az egymástól eltérõ évjáratok mindegyikében! (Nagyításhoz katt a képre)

 

 

 Mert kimagasló az aszálytûrése!- Aszálytûrésben verhetetlen! A 2007-es extrém száraz évben a független GOSZ-VSZT Posztregisztrációs kísérletekben az elsõ helyen végzett, 940 kg-mal felülmúlva a kísérleti átlagot!- Zöld száron érõ tulajdonsága folytán nagyon jól viseli a szemkitelítõdés idõszakában elõforduló száraz, meleg viszonyokat.Mert kimagaslóan gyors az éréskori vízleadása!- Nagy termõképessége gyors vízleadással párosul, gazdaságosan termeszthetõ kukorica hibrid!- Zöld száron érõ tulajdonsága folytán vízleadása fiziológiailag is aktív.Köszönjük Termelõinknek, hogy ilyen nagy számban az N01-et választották! Nemesítõi munkánkkal ezután is azon leszünk, hogy nagy biztonságot nyújtó, kiemelkedõ termõképességû hibrideket tudjunk Önöknek ajánlani. A Pioneer elkötelezett a magyar kukorica termesztés iránt!

 


2.sz. ábra: a kukoricatermesztõk évrõl évre egyre nagyobb arányban döntöttek az N01 mellett!

*Kleffmann adatok alapján