MENÜ

Güttler SuperMaxx - a sokoldalú kultivátor

Oldalszám: 24
2014.01.28.

A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor. Ami a legtöbb gazdálkodónak elsõre feltûnt, hogy ez a gép jóval erõsebb kapákat tartalmaz, mint a hagyományos ilyen típusú gépek. Ami még különlegessé teszi, hogy a rugóskapák öt sorban vannak elhelyezve, így a szármaradvány nem okozhat eltömõdést a kapák között, és nem kell a tábla végén megállni, hogy kitisztítsuk a gépet, mert már nem dolgozik megfelelõen.

 

 

Milyen lehetõség van most ebben a gépben?Tavasszal nem érdemes forgatásos mûvelést alkalmazni, ráadásul soká szárad ki annyira a talaj, hogy mélyebben meg lehessen mûvelni. A bevált, régi gyakorlat szerint ilyenkor hagyományos fogasboronával a legjobb szellõztetni a talajt, de sok gazdálkodó ma már nem dolgozik ezzel az alapvetõ eszközzel.Helyette javasoljuk alternatív megoldásként a Güttler SuperMaxx kultivátort, amely elég erõs ahhoz, hogy akár tarlót hántsunk vele, és elég könnyû ahhoz, hogy a problémás, korábban vízzel borított területeken is magágyat lehessen vele készíteni.Kora tavasszal a még nedves talajok megmûvelésére alkalmasabbak az egyszerû, könnyû, függesztett munkagépek, mert ezekkel jobban meg lehet közelíteni ezeket a területeket, mint az egyéb nehéz gépekkel. A kultivátor felépítése egyszerû, de nagyon erõs. A Güttler SuperMaxx a hagyományostól jóval erõsebb rugóskapákkal van szerelve, így nem jelent problémát, ha mégis a kemény rögökkel kell megküzdeni.A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérõen nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem egysoros pálcás boronát, amellyel elkerülhetõ a pálcás hengerekre jellemzõ „beragadás” nedves talajviszonyok esetén.

 

Telefonáljon, és Vörös Endre kollégánk hasznos információkkal látja el Önt aktuális akcióinkkal és a Güttler gépek beszerzési lehetõségeivel kapcsolatban!

tel.: +36-30/2369-503, www.guttler.huPáska Norbert

agrármérnök-tanár