MENÜ

A Zöldpajzs szélsõséges esetekben is megoldást nyújt a repcetermesztésben

Oldalszám:
2014.01.28.

 

 


 

 

A repcetermesztõ területek hazánk csapadékosabb 550-700 mm átlagcsapadékú, területén helyezkednek el. Az egyöntetû kelés és õszi fejlõdés, valamint a kora tavaszi intenzív növekedés és a virágzás utáni fejlõdési állapot vízellátás szempontjából a repce kritikus szakaszai. Virágzás idején magas, 80 % körüli relatív páratartalmat igényel.

Az idei évben az augusztus végi-szeptember elejei idõszak rendkívül száraz volt és a kelés idején nem volt elegendõ csapadék. Hazánkban sok helyen nem- vagy hiányosan kelt ki az állomány, amit sokhelyütt bolha kártétel is súlyosbított. A hirtelen jött hideg, pedig további károkat okozott a nem megfelelõ fejlettségû repcékben.

A téli fagyokat csak a megfelelõ idõben vetett és a tél beálltáig kellõen megerõsödött repce bírja. A 8-10 leveles, földhöz simuló, tõlevélrózsás állapotú növényállomány telel át. Ezt a kívánatos fejlettséget csak kevés helyen láthattuk. Ezért kiemelten fontos növényeink tavaszi kezelése. A repce fejlõdéséhez szükséges hõmérsékleti küszöbérték +7°C, virágzáskor +8 °C. Most még nem késõ segíteni, hogy az õszi befektetések (vetõmag, ráfordított munka költség stb.) ne vesszenek kárba.

A Zöldpajzs® olyan speciális levéltrágya, amely komplex formában tartalmazza a repce gyökérképzéséhez, szárképzõdéséhez, virágzásához és terméskötõdéséhez szükséges makro- és mikroelemeket, mint tápanyagokat, egyúttal csökkentve a növényi kórokozók lehetséges kártételét.

 


 

 


A Zöldpajzs® használatával:
 

- a növényeknek nõ a betegségekkel szembeni ellenálló képessége 

- növeli a termés mennyiségét

- kiegyensúlyozott mikroelem tartalma segíti a növény fejlõdését a tavaszi idõszakban is 

- erõsíti és gyorsítja a gyökérképzõdést 

- növeli becõ elágazások számát 

- vastagabb becõk, teltebb szemek, erõsebb szár 

- javítja a növények regenerálódó képességét 

- minden komponense a növények számára gyorsan hasznosuló szerves kelát kötésben található

Kérje szaktanácsadóink segítségét:

Pelczéder Tibor (Kelet-Magyarország) +36 30/976 13 62

Sepsi Eszter (Nyugat-Magyarország) +36 30/962 89 10