MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr Case Farmgép környezettudatos

A Farmgép fejlesztései a környezettudatos termelésre fókuszálnak

A 75. OMÉK Mezõgazdasági Gépesítési díját is magáénak tudhatja immáron a Farmgép fejlesztõ és gépgyártó Kft. Az idén éppen húsz esztendõs debreceni székhelyû cég tevékenységének legutóbbi nívós elismerésérõl, és a vállalkozás két évtizedérõl szóló beszélgetésben Gyökös Zsolt, a vállalat ügyvezetõje volt partnerünk.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr búza Árpa Napraforgó

Az aprítás új, jobb és gazdaságosabb koncepciója RotoGrind berendezéssel

Gépbemutató helyszínéül szolgált a közelmúltban a Karotin Kft. dóci telephelye, ahol az Agro Napló szerkesztõségének képviselõje mûködés közben megtekinthette a Dairy Service Kft. által forgalmazott RotoGrind aprítót valamint a gépüzemeltetõk tapasztalatait is meghallgathatta az egytengelyes, vontatott rendszerû dézsás bálabontó, -aprító berendezésrõl.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr Kukorica Dow Seeds betakarítás

Dow Seeds - a legjobbat adjuk magunkból!

Dow Seeds két szó, mely új márkát jelent az európai vetõmag iparban. A Dow már ismerõsen cseng a gazdálkodók fülében. A Dow AgroSciences innovatív és hatékony növényvédõ szereirõl ismert és méltán elismert szereplõje az agráriumnak. A 2010-ben született Dow Seeds márka egyértelmûen kifejezi: a vetõmagos üzletág a Dow AgroScienceshez hasonló értékeket, hasonló üzleti filozófiát vall.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr hibrid Kukorica vetőmag

EURALIS kukorica hibridek - termésben az igazság - Üzemi és kisparcellás kísérletek eredményei, 2011

Annak ellenére, hogy 2011 nehezen indult – sõt a növények vegetációs idõszakában is voltak kritikus idõjárási anomáliák, – elmondhatjuk, hogy a magyar növénytermesztés globálisan nem zárt rossz évet. Kukorica esetében több helyen kiemelkedõ termésekrõl hallottunk, hiszen nem volt ritka a 10-13 t/ha-os üzemi termés sem.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr alapítvány hitelintézet Agrár-vállalkozás

Kezeskedünk a sikerért!

Egy vállalkozás életében számos esetben sor kerülhet hitel felvételére. Egy hitel segítség lehet a fejlesztésben, a pályázati önerõ megteremtésében, az elõfinanszírozásban, de jelentheti a napi likviditást vagy a túlélést is. Bármi legyen is a cél, elengedhetetlen az alapos mérlegelés, az információk minél szélesebb körû begyûjtése.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr Syngenta Vetés talaj

Ki korán vet, korán arat

Évrõl évre felmerül a tavasz közeledtével, hogy mikor lehet majd elkezdeni a kukorica vetését. Egyik évben már meleg van de még csak épp hogy elkezdõdött április, máskor hideg van pedig már április közepét mutatja a naptár.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr búza vetőmag durum

Magas minõségû durum búza Magyarországról

Társaságunk 2009-óta foglalkozik durum búza termeltetésével és felvásárlásával. A termelést elsõsorban Nyugat- és Közép- Magyarországon szervezzük, a megtermelt durum búzát Olaszországba szállítjuk ki. A tavaszi durum búza fajtákat társaságunk képviseli és biztosítja a programban részt vevõ termelõk részére.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr hibrid Kukorica Pioneer

P9578 - A leggazdaságosabban termeszthetõ Pioneer kukorica hibrid!

A Pioneernál mindig keressük a választ a kihívásokra, és ennek fényében olyan új hibrideket igyekszünk ajánlani a termelõinknek, melyek valamilyen szempontból, bizonyos tulajdonságaiknál fogva többet nyújtanak, mint az elõdeik. A P9578 esetében a nemesítõinknek oly mértékben sikerült a fõbb gazdasági értékmérõ tulajdonságait javítani, hogy egy egészen kivételes ajánlatot képez portfóliónkban.

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr műtrágya Fertília Tápanyag

Tavaszi vetésû növényeink startertrágyázásáról

Manapság a mezõgazdasági termelés nyereségessége mellett egyre erõsödik a fenntartható gazdálkodási gyakorlat igénye, ami többek között az agrokemikáliák használatának visszafogásában is megnyilvánul. A jövedelmezõség fenntartása – csökkenõ mûtrágya mennyiségek mellett – különösen fontossá teszi a felhasznált hatóanyagok mennyiségének és összetételének helyes megválasztását, valamint azok egyre pontosabb kijuttatását.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr Gép Güttler gépek

Újdonság a Güttlernél

A Güttler Kft. az elmúlt években erõteljes fejlesztéseket hajtott végre, hogy a gazdálkodókat még jobb talajmunkagépekkel és még szélesebb körben lássa el. 2011 októberétõl a cég elkezdett forgalmazni Magyarországon egy újabb terméket, amely – hasonlóan a Güttler gépekhez - különleges helyet foglal el a szántóföldi növénytermesztésben, és ezt több szabadalmaztatott eljárás támasztja alá.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr Traktor AGCO Massey Ferguson

Vadonatúj Massey Ferguson 7300 ACTIVA S kombájnok - Megújult külsõ, kivételes belsõ értékekkel

A 2012-es év a Massey Ferguson betakarítógép kínálat életében a megújulás idõszaka. A 2010-ben színre lépõ Delta hibrid vezérgép volt az elõfutára a teljes, 4 modellcsaládot érintõ kombájnarzenál váltásnak. A külsõ, valamint a még tartalmasabb technikai színvonalat jelentõ belsõ megújulás legújabb állomása az ACTIVA kombájncsalád áttervezése a 2012-es szezonra. A hazai piacon eddig is kedvelt sorozat a kettes szám jegyében kezd új életet: 2 új modell, kétféle választható vágóasztal, második generációs AGCO SISU POWER motorok SCR rendszerrel és két leválasztó rendszer szerepel a kínálatában.  

Szakfolyóirat > 2011/12 > Pr OTP vállalkozás Bank

Van forrás és szándék is az agrárvállalkozások finanszírozására

Miközben 20 százalékkal zsugorodott a hitelezési piac, az OTP Bank 10 százalékkal több hitelt folyósított a kisvállalkozásoknak, mint egy évvel korábban. A nemrég elindított Széchenyi 50 programmal is javítaná e cégek finanszírozási lehetõségeit a bank. Az agrárium területén mûködõ vállalkozások is ilyen kiemelt figyelemre számíthatnak a legnagyobb hazai pénzintézetnél? – Szabó Istvánt az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Fõosztályának vezetõjét kérdeztük.