MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.02.03.

A Case IH mérnökei elsõ díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag-takarékos technológiával
Kukorica Termésverseny 2011
Nagy volt az érdeklõdés a Fertilia mûtrágya árverésén
PANNONPOWER Holding Zrt. tíz éven belül immár a második jelentõsebb biomassza-alapú fejlesztését hajtja végre pécsi telephelyén.
Támogatás az ajak és a szájpadhasadékos gyermekekért alapítvány részére

 

 

 

A Case IH mérnökei elsõ díjat nyertek az APM Diesel Saver üzemanyag-takarékos technológiával


A Case IH vezetõ fejlesztõmérnöke Yanming Hou és csapata elnyerték a 2011-es Rain Bird Nemzetközi Mérnöki Díjat az „Év Koncepciója” kategóriában. Ezt a díjat évente ítélik oda a mezõgazdasági géptervezés terén végzett kivételes mûszaki újításokért és ötletekért.Az APM hatékonyságot jelentA Case IH Automata Termelékenység Vezérlés rendszer (APM) a Case IH hatékony teljesítmény stratégiájának részét képezi, amely nemcsak innovatív és jól bevált, hanem nagyobb teljesítményt és költségcsökkentést tesz lehetõvé.Az APM jó okkal úgy ismert, mint a „Gázolaj Spóroló” („Diesel Saver”), mivel mindig a legmegfelelõbb sebességfokozatot kapcsolja és az optimális motorfordulatszámot állítja be a traktoron. Amikor a gépkezelõ kiválasztja a „szántóföldi”, vagy a „szállítási” üzemmódot, az APM az igény figyelembevételével automatikusan csökkenti a motorfordulatszámot, ezzel együtt pedig csökken a gázolajfogyasztás. Ennek eredményeként a gépkezelõnek már nem kell a sebességváltással, vagy a motorfordulatszám szabályozásával foglalkoznia, így maximálisan az elvégzendõ munkákra összpontosíthat. Az APM a kívánt minimális menetsebesség elérésekor kezd el mûködni.Azon kívül, hogy optimális motorhatékonyságot tesz lehetõvé, az APM csökkenti a gépkezelõ munkaterhelését is. Nincs szükség speciális oktatásra és tapasztalatra, mivel ez a rendszer könnyen és ösztönösen mûködtethetõ.Bõvebb információ

 

 

 

Kukorica Termésverseny 2011A Magyar Kukoricaklub által meghirdetett, sorrendben a 3. Kukorica Termésversenyt már jelentõs várakozás elõzte meg. A csapadékos és jelentõs hõségperiódustól mentes 2010-ik év Magyarországon eddig soha nem mért terméseredményeket produkált, s a szakma kíváncsian várta, hogy a 16–18 tonnás termések megismétlõdnek-e.

A résztvevõk listáját és elért eredményeiket, valamint a Top20 Kisparcellás Összehasonlító Fajtakísérletek eredményeit ITT olvashatják.

 

 

 

Nagy volt az érdeklõdés a Fertilia mûtrágya árverésénA Fertilia Kft. kiállítói standja pillanatok alatt megtelt a mûtrágya árverésre érkezõ, lelkes licitálókkal az OMÉK 2011. kiállításon. Adott volt egy jó ötlet, az élõ mûtrágya licit megvalósítása, adott volt egy tapasztalt mûsorvezetõ, Harsányi Levente, és adottak voltak a Fertilia Kft. Gramix NPK mûtrágyái iránt érdeklõdõ gazdák.A szórakoztató programra az ország minden területérõl érkeztek mûtrágya felhasználók, akik elégedetten távoztak, hiszen a piaci árnál 10-15-20%-kal olcsóbban vásárolták meg a cég saját gyártású termékeit.


 

 

 

PANNONPOWER Holding Zrt. tíz éven belül immár a második jelentõsebb biomassza-alapú fejlesztését hajtja végre pécsi telephelyén.A tervek szerint jövõre kezdi meg mûködését az a 24 milliárd forintos beruházásból megvalósuló 35 MW-os szalmatüzelésû erõmûi blokk, amelynek köszönhetõen Pécs lesz az ország elsõ, csaknem teljesen zöld eredetû távhõvel fûtött városa.Bõvebben:

www.agronaplo.hu/termekinformaciok/904

www.agronaplo.hu/kepgaleria/166  

 

 

 

Tisztelt Partnerem!Megtisztelt bizalmával, hogy ez évben az AGRO NAPLÓ hirdetõje volt. Megjelenési összegébõl támogatta Az ajak és a szájpadhasadékos gyermekekért alapítványt.

A jövõben is köszönjük segítségét!

 

Dr. Vástyán Attila a kuratórium elnöke egyik kis betegével