MENÜ

A 100 éves DEKALB és 1000 termelõ együtt ünnepelt Enyingen

Oldalszám: 18-19
2014.02.03.

Amikor a szerkesztõségbe megérkezett egy különlegesen szép, egyedi stílusú meghívó, éreztem, hogy ez a rendezvény más lesz, mint a többi. Amikor egy órával a program megkezdése elõtt megérkeztem az Enyingi Agrár Zrt. területére, a sokasodó tömeg láttán gondoltam, hogy ez más lesz, mint a többi. Amikor nem egy, nem kettõ, hanem tucatnyi elismert nagytermelõt, kereskedõt és szakembert köszönthettem, már biztosan tudtam, hogy ez más lesz, mint a többi.

 

Több mint 1000 érdeklõdõ tisztelte meg a Monsanto-t, a Dekalb Innovációs Centrum enyingi helyszínén, hogy a Dekalb 100 éves születésnapját együtt ünnepelhessék. Valódi ünnep volt ez, finom eleganciával, kellõ szakmaisággal fûszerezve, ahol a jókedv és az optimizmus a végén, egy nívós szórakoztató programmal teljesedhetett ki igazán.Tom Robertsnek a Dekalb cég egyik karizmatikus vezetõjének 1947-ben megfogalmazott üzletfilozófiája hûen tükrözi a mai Dekalb filozófiát, melyet Szanyi István, a Monsanto Hungária Kft. ügyvezetõ igazgatója taglalt ünnepi beszédében és ezáltal tíz „Dekalb igazságra” hívta fel a figyelmet:

 


 

Több farmer vet ma a világon Dekalb kukoricát, mint más egyéb hibridet, a Dekalb szeretne piacvezetõ lenni és élvezni a termelõk bizalmát.A Dekalb kiváló termõképességû kukoricái a gyakorlati eredmények alapján folyamatosan bizonyítanak.A Dekalb fõ tevékenysége a kukorica vetõmag.A Dekalb a teljes vetõmag üzletet felügyeli és ellenõrzi az elõállítástól, nemesítéstõl az értékesítésig, s közben szaktanácsadással áll a termelõk szolgálatában.A Dekalb vetõmagot biztonságos körülmények között állítják elõ, szántóföldön, – lehetõség szerint öntözött körülmények között –, s rendkívül magas színvonalú vetõmagüzemekben dolgozzák fel.A drágább, jobb minõségû Dekalb vetõmag költsége is csekély mértékû a termelés összköltségéhez képest, ezért érdemes a több profitot hozó, jobb minõségû vetõmagot megvásárolni.A Dekalb fejlesztés soha nem áll meg, mindig az adott termesztési körülményeknek legmegfelelõbb vetõmagot kívánja piacra vinni.A Dekalb számára fontos a kereskedõ, hiszen nála ötvözõdik a vetõmag ismerete és a termelõi igény, e két ismérvet jól összehangolva lehet csak megfelelõ terméseredményt produkálni.A Dekalb kukorica termésversenyek folyamatosan igazolják, hogy a vetõmagjaik minden körülmények között biztonságos termést adnak és évrõl évre magasabb terméspotenciállal bírnak.A Dekalb olyan rendszer, amelynek középpontjában 100%-ban a mezõgazdasági termelõ áll, az innováció 100%-ban a termelõrõl szól!

Az Agro Napló néhány fotóval szeretné felvillantani e valódi centenáriumi show felejthetetlen pillanatait mindazoknak, akik sem az enyingi, sem a biharkeresztesi rendezvényen nem tudtak részt venni.