MENÜ

Kompakt, univerzális traktorok a Valtra modellválasztékából: A négyhengeres Valtra N széria 88-150 lóerõs teljesítménnyel

Oldalszám:
2014.02.03.

Manapság a gazdák egyre nagyobb tudású munkagépekkel szeretnének precíz munkát végezni. Ez a tendencia fokozottan hat a traktorokkal támasztott követelmények fejlõdésére. A munka minõségét nagyban a munkagép tulajdonságai határozzák meg. Ahhoz, hogy a kiválasztott munkagép igényeit a legjobban ki tudja elégíteni a Valtra minden teljesítménykategóriában kínál különbözõ sebességváltó, hidraulika kialakítást. Ez alapján tudjuk meghatározni a traktor típusát, ezt a típust tudjuk a nekünk legmegfelelõbb opciókkal felruházni. Így kapjuk meg azt a traktort, ami mind a munkagép mind a kezelõ igényeit a legmesszebbmenõkig kielégíti.

 

 

A Valtra N széria négyhengeres Agco Sisu Power motorokkal szerelt, 88-150 lóerõs teljesítmény kategóriát fed le. Univerzális traktor, a könnyû munkáktól elkezdve szállítási feladatokon keresztül a talajmunkáig: az N mindenhol megállja helyét, mindennap gazdaságos munkatárs. A Valtra N új fejlesztésû traktor, kategóriája legjobb tulajdonságait ötvözi, multifunkcióssá számtalan megújult felszereltsége teszi.

 


 Három felszereltségi fok közül tudunk választaniA kiforrott, egyszerûen kezelhetõ HiTech felszereltség elektro-hidraulikus irányváltót, 3 fõcsoportban 4 szinkronizált alcsoportban, csoportonként 3 terhelés alatt kapcsolható sebességi fokozatot találunk. A Powershiftek kapcsolása automatizálható. A HiTech mechanikus kihelyezett szelep vezérléssel szerelt. A fõ- és alcsoportok kapcsolása sebességváltó karokkal történik.A Versu felszereltség sebességváltója 6 csoportban csoportonként 5 Powershiftet tartalmaz. Ebben a modellben már nem találunk sebességváltó kart, mivel a csoportok váltása is gombnyomásra történik. Nem csak a Powershiftek kapcsolása, hanem a C és D csoportok váltása is automatizálható. A kihelyezett szelepek elektro-hidraulikusak, joystickról vagy elõre programozott igény szerint vezérelhetõek. Ezen a traktoron már a táblavégi forduló automatika széria felszereltség. Ezen belül az összes elektronikusan vezérelt funkció elmenthetõ: motorfordulat szabályozás, emelõ hidraulika, kihelyezett hidraulika, összkerékhajtás, differenciál zár.A Direct felszereltség a Valtra nagy büszkesége: saját fejlesztésû és gyártású fokozatmentes sebességváltóval szerelt. Mivel a fokozatmentes hajtás hatékonysága alacsony haladási sebesség mellett alacsony, a HiTech modellekbõl ismert 4 csoport ebben a váltóban megmaradt, itt elektro-hidraulikusan, gombnyomásra váltható. Mivel a hatékonysági görbét rövidebb vég haladási sebességre felezzük, majd még felezzük, az A csoportban használva is kimagasló hatékonyságot érhetünk el. Minden csoporton belül 0-tól kezdve fokozatmentes haladást tesz lehetõvé.

 


 

 

Természetesen a Direct esetében is a kihelyezett szelepek elektro-hidraulikusak, joystickról vagy elõre programozott igény szerint vezérelhetõek. Ezen a traktoron is a táblavégi forduló automatika széria felszereltség.Fülke

 

A Valtra traktorok tágas, csendes és kezelõbarát fülkével rendelkeznek. A legújabb technológiát alkalmaztuk azért, hogy a kezelõt a lehetõ legkevesebb káros hatás érje a munkája során. A vezérlõ szervek kitûnõ elhelyezéssel bírnak, a mindennapi munkavégzés, elõprogramozás csuklómozdulatokkal megvalósítható.Az ajtók nagyok, állíthatóak, strapabíró gázrugókkal szereltek azért, hogy ne legyen semmilyen kellemetlenségünk. A kapaszkodók erõsek, a padozat egyenes.

 


 

 Fejlett hidraulikaLoad-sensing hidraulika, Versu és Direct modellek. A kihelyezett szelepek vezérlése könnyen és hatékonyan elvégezhetõ a karfán található joystick-kal. A joystick használható a homlokrakodó vezérléséhez is. Különös pontossággal lehet beállítani az elvárt hidraulikus teljesítményt a Tractor Terminal kezelõszerveivel.A Valtra modellek különösképpen magas hidraulikus szállítási teljesítménnyel rendelkeznek, maximum 115 l/perc, melyet átfolyás és idõzítés szerint is beállíthatunk. A zárt központú hidraulika kör változó teljesítményû axiáldugattyús hidraulika szivattyúval rendelkezik. A rendszerben elektronikusan vezérelt szelepeket találunk.A load-sensing hidraulika teljes mértékben kielégíti a legújabb munkagépek és munkagép kapcsolatok hidraulikus igényét. A kihelyezett szelepek maximális száma: hátul 4, elöl 2. A szelepek csak a munkagép által igényelt olajmennyiséget szállítják a munkagéphez, a fennmaradó mennyiséget a többi szelep vagy az emelõmû tudja használni. Így tudunk több hidraulikus egységet egyidejûleg ellátni, amiként az új fejlesztésû munkagépek elvárják. Minden szelep úszó állásban is használható, így érhetjük el például a munkagépek ideális talajkövetését is.

Valtra ISOBUS - Munkagép vezérlés egyszerûbb, mint valahaAz ISOBUS rendszert a vezetõ munkagépgyártókkal karöltve fejlesztették ki. A rendszer közli a munkagép információit a traktor vezetõjével, a traktor és munkagép rendszer egymással kommunikál. A Virtual Terminal a fülkében kapott helyet, vezérli a munkagépet, információkat szolgáltat és ment el.Az ISOBUS teszi egyszerûen kezelhetõvé az új, bonyolult munkagépeket, különösképpen akkor, amikor számos automatika és vezérlés található azokon. Az ISOBUS rendszerrel rendelkezõ munkagépek száma rohamosan növekszik.

Automata kormányzásTermészetesen mint a többi gyártónál, a GPS alapú automatikus kormányzási rendszer rendelhetõ.Az N Széria tulajdonságaiMotor alatt elhelyezkedõ mellsõ híd

Magas hasmagasság, tiszta hasalj

Kompakt, rövid orrész

Kis fordulókör

Kitûnõ tömeg eloszlás

Ideális homlokrakodó munkákra

Modern, tágas fülke

Akár 150 lóerõs teljesítmény kb. 5 tonnás öntömeggel.

Mondja el milyen traktort szeretne, mi megépítjük azt!