MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2011/10-11 > Aktuális Közös Agrárpolitika támogatási alaptámogatás

A körvonalazódó új Közös Agrárpolitika

Az Európai Bizottság 2011. október 12-én hozza nyilvánosságra elképzeléseit, konkrét javaslatait a 2014-2020 közötti költségvetési idõszakra érvényes, új Közös Agrárpolitikáról, immár rendelettervezetek formájában. A lapzártáig kiszivárogtatott részletekbõl állítottunk össze egy rövid összefoglalót, amely sorra veszi a várható fontosabb változtatásokat.  

Szakfolyóirat > 2011/10-11 > Aktuális Tej anyatehén telepen

A szaktanácsadó válaszol

A mosonmagyaróvári székhelyû, országos hálózattal mûködõ Univer-Penta Társaság – az Euro-Öko Farm Csoport tagjaként – területi szaktanácsadási központként segíti közel ezer mezõgazdasággal foglalkozó ügyfelét. Mivel regisztrált névjegyzéki szaktanácsadóik nap mint nap találkoznak olyan kérdésekkel, amelyek más gazdálkodókat is érinthetnek, terveink szerint a jövõben rendszeresen megosztjuk olvasóinkkal a fontosnak vélt kérdésekre adott válaszaikat!

Szakfolyóirat > 2011/10-11 > Aktuális Támogatás Kifizetés kérelem

Aktuális támogatások

A növénytermesztõ gazdáknak ebben az évben is szeptember 30-ig kellett elkészíteni a 2011/2012-es gazdálkodási évre vonatkozó tápanyag-gazdálkodási tervet és földhasználati tervet. Amennyiben a fõnövény betakarítására e dátumot követõen kerül sor, a terveket, a betakarítást követõen kell haladéktalanul elkészíteni. Az erdészek 2011. október 1-jétõl egy hónapig igényelhetnek támogatást az úgynevezett nem termelõ erdõterületi beruházásokkal az erdõszerkezet-átalakításához, és az erdõ-környezetvédelmi intézkedésekhez, mint például a nem õshonos, agresszíven terjedõ fafajok irtása.  

Szakfolyóirat > 2011/10-11 > Aktuális Lemken Eke Grégoire Besson

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

817 hektárral többet szántani A Grégoire Besson csoport bejelentette, hogy felvásárolta a Rabe Agri-t Az MF 7600 kibõvíti a Massey Ferguson termékválasztékát Bemutatkozik az új CX5000/6000 kombájn szériaFendt GuideConnect: Két traktor, egy pilóta Horsch sajtókonferencia „Nordic Innovation" nemzetközi sajtókonferencia Számos újdonság az Agritechnica 2011 kiállításon Új 9R és 9RT traktor sorozat