MENÜ

OPTImális választás - Az OPTIGÉP Kft. gépeivel idõt és pénzt spórol

Oldalszám: 60
2014.02.04.

Az OPTIGÉP Kft. a mezõgazdaság gépigényeit figyelembe vevõ fejlesztési munkájának eredményeként korszerû termékskálával áll megrendelõi szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésû termékeire terjed ki.

 

 

Napraforgó betakarító adapterekA NAS adapterek immár 20 éve ismertek a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhetõ velük a napraforgó betakarítása. A hatsoros gépek területteljesítménye 20 ha/nap.

A széles választéknak köszönhetõen mindenki megtalálja a számára legmegfelelõbb típust:- Fix változat: 2-16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben;

- Csukható változat: 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben;

- Szárzúzós változat: 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben.Az adapterek fém vagy mûanyag sorválasztókkal kaphatóak, univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, ami lehetõvé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledõlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis (<0,5%) veszteséggel betakarítható. Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100-150 kg-ot is elérheti. Ennek következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással).A szárzúzós változatú NAS Z biztosítja, hogy a talajmûvelés már közvetlenül a betakarítás után végezhetõ. A csukható változatú NAS CS gyors átállást tesz lehetõvé a területek között.A folyamatos, tervszerû fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM néven talajkövetõ szárzúzóval felszerelt napraforgó betakarító adapter kapható 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávolságú fix vázú kivitelben. Ezek az adapterek a NAS változatok minden elõnyével rendelkeznek, emellett hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésû szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dõlt állományban is használható.A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken, és megtakarítható a külön erõ- és munkagépigény, valamint a külön menetben történõ szárzúzás munkaideje és költsége.

Kukorica betakarító adapterekAz OptiCorn típusú, szárzúzóval szerelt adapterek 4, 5, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávú fix vázú, valamint 6 és 8 soros csukható vázú kivitelben kaphatóak.Az adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatóak. Speciális törõhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. A törõlécek központi vezérléssel állíthatók.A törõegységek soronként biztosítottak túlterhelés ellen. Igény szerint a zúzók egységenként kikapcsolhatók. A gépek fém és mûanyag burkolatos változatban rendelhetõek.

 Szemestermény felszedõ és rakodógépAz OPTI-RAK 150/M optimális választás nagy teljesítményû terményrakodáshoz. A gép traktorral üzemeltetett, amellyel telepen belül mozgatható is, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyrõl a másikra.A gép garat nélküli változata sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító jármûre való rakodásra, szellõztetõ átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változata alkalmas a szemestermény szállítójármûrõl közvetlenül vagonba, silóba vagy tárolóba való rakodásra.Teljesítményigény: 37 kW.

Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra.

 Bakháthúzó gépekA BT-B típusú gépek 2 és 4 soros kivitelben készülnek. Sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövények bakhátának készítésére, illetve burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre alkalmasak. Szélesebb ágyás készítésére is használhatóak pl. dinnye, paprika, hagyma számára.Az OPTIGÉP Kft. folyamatos fejlesztéssel ISO 9001 minõségügyi rendszerben biztosítja az általa gyártott gépek korszerû színvonalát.