MENÜ

Az Austro Diesel és a Massey Ferguson felkészült a legnagyobb kihívásokra is

Oldalszám: 62
2014.02.04.

Az Austro Diesel a Massey Ferguson kombájnokkal kapcsolatban már több, mint egy évtizede gyûjt fontos tapasztalatokat. Némely gép akár évi 2000 hektárt is teljesít és az így gyûjtött információk alapján tudjuk garantálni, hogy ügyfeleinknek a legjobb terméket valamint a hozzá kapcsolódó gyors és precíz szervizt nyújtsuk.

 

 


 

 

Johann Gram, az Austro Diesel ügyvezetõjének csapata maximálisan felkészült a jelenkori magas követelményekre és hozzávetõleg 2000 Massey Ferguson kombájnról gondoskodik a partnerek teljes megelégedésére. Az értékesített Massey Ferguson betakarítógépek száma jelentõsen emelkedett az elmúlt években, amellyel egyenes arányosságban növekedett az MF gépek piaci részesedése is, fõleg az Ausztriával szomszédos országokban. Szerzõdéses partnereivel együtt az Austro Diesel továbbra is intenzíven azon dolgozik, hogy ezt az emelkedõ trendet a hazai, magyarországi piacon is sikeresen megvalósítsa. A Massey Ferguson betakarítógép technika aktuális termékajánlata több éves intenzív fejlesztési munka eredménye. A kombájnok iránti növekvõ kereslet azt jelzi, hogy a Massey Ferguson a termékkínálatával helyes úton jár.

 


Johan Gram, az Austro Diesel GmbH. ügyvezetõ igazgatója

 

 

Szinte 100 százalékos piaci lefedettségEz év júniusától – a hibrid kombájn széria bevezetésétõl –, a Massey Ferguson közel 100 százalékát lefedi a piaci igényeknek. A 180-tól 500 LE teljesítménytartományig terjedõ gépeket világszerte három üzemben gyártják. Breganzeben (Olaszország) található a fejlesztési és gyártóközpont minden szalmarázós géphez (ACTIVA, BETA, CENTORA). Ugyancsak itt készülnek a DELTA hibrid kombájnok illetve az európai piacra szánt FreeFlow és PowerFlow vágóasztalok. Hesstonban (USA) készülnek a FORTIA rotoros kombájnok. A harmadik gyártómû Brazíliában, Santa Rosaban található, ahol a dél-amerikai, közel-keleti és afrikai piacokra szánt gépek készülnek. Az AGCO összes kombájngyártása körülbelül évi 6000 egységet tesz ki. Ezzel a konszern a betakarító gépek szegmensében az egész világon a vezetõ gyártók egyike.

 


 

 

 

A sikeres betakarítás ABC-je: ACTIVA, BETA, CENTORAA sokoldalú ACTIVA sorozat a kis és közepes nagyságú vetésterülettel rendelkezõ üzemek számára készül. Számos funkcióval felszerelve, az ACTIVA modellek egyesítik a nagymértékû teljesítményt az egyszerû kezelhetõséggel. Az MF ACTIVA modern, könnyen érthetõ technológiát kínál a költséghatékony, rugalmas aratáshoz, valamint gondoskodik arról, hogy a betakarított termény magkárosodás nélkül jusson el a szalmarázó ládákhoz. A legújabb generációs SISU motorokkal felszerelt BETA kombájnszéria minden kultúránál csúcsteljesítményt kínál. Ideálisan alkalmas közepes nagyságú és nagy üzemek, valamint bérvállalkozók számára. Akár gabona, bab, borsó, napraforgó, repce, fûmagvak, kukorica vagy rizs – a BETA négy modellje mindenütt elemében van. A sorozat gépeit a legmagasabb minõségi szabványelõírások szerint készítik, hogy maximálisan eleget tegyenek a vásárlók elvárásainak. A CENTORA szériát – a piacon az egyetlen nyolc szalmarázó ládás kombájncsaládot – a legmagasabb igényeknek és extrém feltételeknek megfelelõen konstruálták, hogy minimális költségek mellett maximálják a betakarított hozamot. A CENTORA minden betakarítási igény számára megoldást kínál. Biztosak lehetünk abban, hogy ez az erõs gépcsalád rossz idõjárás esetén is a legjobban látja el feladatát.

 

 


2011 júniusa óta sorozatgyártásban az 500 LE-s DELTA hibrid kombájn

 

 

 

Június óta sorozatgyártásbanA Massey Ferguson célja, hogy az egyre növekvõ teljesítményigényeket figyelembe vegye. Ez a gondolkodásmód eredményezte az új, nagy teljesítménykategóriás DELTA kombájn kifejlesztését. A gépek 2011. júniusában kerültek sorozatgyártásba. A DELTA esetében, a már jól bevált CENTORA alapelvei és funkciói kerültek felhasználásra, csak az egyedülálló 8 szalmarázó ládás rendszert két nagy rotor váltotta fel, amelyek egyértelmûen nagyobb terménymennyiséget garantálnak. Ezáltal vált lehetségessé a hibrid kombájn tekintélyes teljesítménytöbblete. A hajtásról a kivételes, új héthengeres AGCO SISU POWER motor gondoskodik 9,8 l hengerûrtartalommal és „e3” technológia használatával. Kimagasló hatásfok, páratlan, kiegyensúlyozott futás, egyszerû vezérlés és kivételesen alacsony üzemanyag-felhasználás jellemzi az erõforrást. A FORTIA kombájncsalád megfelel a nagygazdaságok által támasztott sokrétû követelménynek. Többek között PowerFlow vágóasztalának köszönhetõen nehéz körülmények között és számos terményben is képes figyelemre méltó teljesítményre a kombájn. Az MF 9795 és MF 9895 betakarító gépeknek az egyik legnagyobb a magtartálya az egész piacon. Ugyancsak tény, hogy még magasabb munkatempó mellett is csekély a szemveszteség.

 

 


 

 

 

PowerFlow vágóasztalok - egy vágással mások elõttA betakarítás gyakran az idõvel való versenyfutás, ahol a termény és a gép elsõ találkozási pontjánál – a vágóasztalnál – nem szabad kompromisszumot hozni a magas minõség és termelékenység érdekében.Ezeknek az elvárásoknak megfelelve, a PowerFlow vágóasztal kulcs elõnyei közé tartozik a minden betakarítási körülmény között folyamatos és egyenletes terménybevitel a cséplõmûbe. A PowerFlow-val ellátott kombájnoknak átlagosan minimum 15%-kal jobb a teljesítményük, mint hagyományos társaiknak. Ez a többlet azonban kedvezõtlen, nehéz körülmények között – fekvõ termény, egyenetlen talajviszonyok, hosszú szárú kultúrnövény – akár 50% is lehet.

 

 


 

 A PowerFlow szalagok biztosítják a kaszától a behordócsigához történõ aktív terményszállítást. Így a cséplõmû tökéletesen egyenletes behordást kap, amely folyamatos és minõségi cséplést tesz lehetõvé.Az MF kombájnokkal minél nehezebbek a körülmények, annál több lesz az ön nyeresége egy átlagos vágóasztallal ellátott betakarító géphez képest.A behordócsigától számított 97 cm-es kaszatávolság azt eredményezi, hogy például repcérõl nem szükséges nagy átalakítást végezni búzára áttéréskor. Ugyancsak nagy elõnye a majd egy méteres távnak, hogy a leesõ szemek által okozott veszteség minimális. A rendszer magas állományban a leghatékonyabb, amikor gyakran a földön fekvõ növényeket is fel kell szedni, mielõtt le lehetne vágni õket. A PowerFlow esetében mindig tiszta a vágás minimális veszteséggel.

Massey Ferguson kombájnok – minden igényre a legjobb választás