MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám:
2014.02.04.

80 éves a Nitrogénmûvek Zrt.
A Dunántúl egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvénye a Baranyai Gazdanapok
Axiál siker a Baranyai Gazdanapokon
Az új idõjárási vészjelzõ rendszer elérhetõ az AGRO NAPLÓ honlapján
Iratkozzon fel a www.agronaplo.hu szakportál hírlevelére
Kiállítói innovációs különdíjat kapott a Farmer Expón a Pioneer
Teljesen új MASSEY FERGUSON 7600 sorozatú traktorok 185-tõl 235 LE-ig

 

 


 

 

80 éves a Nitrogénmûvek Zrt.A Nitrogénmûvek Zrt. idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, melyet jubileumi rendezvénysorozattal kíván emlékezetessé tenni.A magyarországi nitrogénmûtrágya-ipar bölcsõje a Nitrogénmûvek Zrt., mint az elsõ hazai ammónia- és mûtrágyagyár 1931-ben Pétfürdõn épült fel. Napjainkra a Nitrogénmûvek Zrt. a magyar piac meghatározó fontosságú mûtrágyatermelõjévé vált. Fontos feladatának tartja a munkaerõ megbecsülését és a társaság nyugdíjasairól való gondoskodást.A társaság 2011. szeptember 3-án két helyszínen ünnepelte az elmúlt 80 évet. A Pétfürdõi Közösségi Házban a Nitrogénmûvek Zrt. nyugdíjasainak szakmai rendezvényére került sor, majd a Nitrogénmûvek Zrt. kiváló munkavállalója cím ünnepélyes átadása következett. Ezzel egy idõben levetítették a társaság múltját és jelenét bemutató filmet, és kiosztásra került a magyarországi nitrogénmûtrágya-ipar bölcsõje, a péti Nitrogénmûvek 80 éve címû fotókkal illusztrált könyv is.Ezen a napon a pétfürdõi ligeti nagyszínpadon országos hírû fellépõk szórakoztatták a Nitrogénmûvek Zrt. Családi Napján megjelent munkavállalókat, családtagjaikat és barátaikat. Az egész napos kulturális és sportprogramot tûzijáték és utcabál zárta.A Nitrogénmûvek Zrt. a jubileumi évet a Vajdahunyad várában megrendezendõ kiállítással fejezi be. 2011. december 6-án ünnepélyes megnyitóval kezdõdik a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban a magyar mûtrágyaipar és Nitrogénmûvek Zrt. történetét bemutató kiállítás, mely közel két hónapig látogatható.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

A Dunántúl egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvénye a Baranyai GazdanapokA szakvásár elsõsorban a legújabb termeléstechnológiáknak, gépeknek, innovatív fejlesztéseknek, állatkiállításnak, kis- és nagytermelõknek, külföldi partnereknek, üzletembereknek és nem utolsó sorban a közönséget vonzó szakmai és szórakoztató programoknak adott teret 2011. augusztus 12-14.-e közt Szentlõrincen a Kiállítás és Rendezvénycentrumban.  www.agronaplo.hu/talalkozzon/21Az AGRO NAPLÓ a kiállítás médiatámogatója

 

 


 

 

 

 

Axiál siker a Baranyai GazdanapokonFontos megjelenésnek tartja az Axiál a regionális rendezvényeken való részvételt is, hiszen a leghatékonyabb partnerkapcsolati lehetõség a személyes jelenlét. Az idei háromnapos találkozón is több száz olyan gazdával volt módjuk véleményt cserélni, akik az általuk forgalmazott gépek használói, vagy akár jövõbeni tulajdonosai. Idén a Baranyai Gazdanapok Nagydíját kapta az Axiál az általuk forgalmazott Manitou 735-ös elismeréseként, amelyrõl Tarnai Bálint termékmenedzser informálta röviden a rendezvény médiapartnereként is jelenlévõ Agro Naplót.A Manitou 735-ös típusú gép különlegessége a Powershift váltó, s bár ez a kivitel valójában nem ismeretlen a magyar piacon, az Axiál Manitou kínálatában újdonságnak számít. Nyugat-Európában igencsak elterjedt ez a váltófajta, viszont a hazai viszonyok közepette korábban nem merült fel az igény az ilyen kialakítású gépekre. A Manitou hosszú távú terveiben azonban az szerepel, hogy csak powershiftes váltókat alkalmaznak, ezért idén év elején az Axiál behozott egy ilyen típusú gépet, amellyel egy bemutatósorozaton vettek részt április elejétõl egészen június közepéig. A hetente mintegy húsz helyen megtartott bemutatóval nagyszámú partnerhez jutottak el a géppel, így közvetlenül mutathatták be az érdeklõdõknek a Manitou ezen váltótípusú megoldását. A már jól bejáratott, mûködõ technológia különlegességének köszönhetõen a gép 40 km/h maximális sebességre képes – amellett, hogy hivatalosan is alkalmas és levizsgáztatható vontatásra.Az Axiál Kft. képviselõi sajtótájékoztató keretében részletesen ismertették újdonságaikat. Széles kínálatukban szerepel az új QUADRANT 3300 kockabálázó széria, a LINER 3100 típus, a LINER 450/420/370 sorozat, a CORTO 3200 F PROFIL / 3200 FN PROFIL és a 2800 F PROFIL fûkaszák, a DISCO 3100 F PROFIL kaszák ACTIVE FLOAT rendszerrel, valamint három új ROLLANT PRO körbálázó típus leereszthetõ aprítódob fenéklemezzel, a DISCO 9100 RC CONTOUR fûkasza illetve az új AVERO 160 kombájn. A technológiai újítások közül pedig a PROFI CAM 3 kamerarendszer, valamint a TERRA TRAC járószerkezetek jókora választéka képviseli a jelentõsen bõvült ajánlatot.

 

 

 

Az új idõjárási vészjelzõ rendszer elérhetõ az AGRO NAPLÓ honlapjánAz OMSZ új riasztó- és veszélyjelzõ rendszere 2011. augusztus 1-tõl kezdte meg mûködését. A veszélyes idõjárási jelenségekre kiadott riasztások és fgyelmeztetések folyamatosan nyomon követhetõk már az Agro Napló honlapján is:

Kattintson a  www.agronaplo.hu idõjárás rovatára!

  

Iratkozzon fel a www.agronaplo.hu szakportál hírleveléreIratkozzon fel a www.agronaplo.hu szakportál hírlevelére, melybõl minden hétfõn értesülhet az agrárium legfrissebb információiról! Kattintson a www.agronaplo.hu fõoldalán a „Hírlevél feliratkozás” ikonra! (www.agronaplo.hu/regisztracio )

 

 

 

Kiállítói innovációs különdíjat kapott a Farmer Expón a PioneerA Pioneer-nak ítélte a Kiállítói Innovációs Különdíjat az Õstermelõ-Gazdálkodók Lapja az idei debreceni Farmer Expón – tartalmazza a Pioneer közleménye. A hivatalos indoklás szerint, „a társaság széles palettájú, minõségi termékválasztékkal segítette a termelõk munkáját”.

 


A díjat Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára

adta át Szilágyi Sándornak, a Pioneer kelet-magyarországi területi képviselõjének

 A közlemény szerint külön is kiemelték a PR37N01 hibridet, amely az idén Magyarország legnépszerûbb, legnagyobb területen termesztett kukoricahibridje volt, és az utóbbi idõszak szélsõséges évjáratainak mindegyikében kimagaslóan teljesített. A cég P9494-FAO 390 hibridje pedig mind a termékfejlesztési, mind a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) hivatalos kísérleteiben kiugró terméseredményeket ért el. A társaság innovációs szakértelmével, kutatási-fejlesztési eredményeivel megalapozza az eredményes kukoricatermesztést a gazdálkodók számára – áll a különdíjat kísérõ indoklásban.

 

 

 

Teljesen új MASSEY FERGUSON 7600 sorozatú traktorok 185-tõl 235 LE-igA teljesen új, MF széria bevezetésével a Massey Ferguson négy, nagy teljesítményû, sokoldalú traktormodellt jelenít meg a piacon. Ezek a gépek a jól bevált, díjnyertes technológiát a legújabb, kis fogyasztású motorokkal ötvözik. Továbbá az új traktoroknak – az MF hagyományokat követve – kiváló a kezelõi kényelme az átalakított vezérlõkaroknak és újratervezett fülkének köszönhetõen.

 


 Az MF 7600-as széria rendelhetõ Dyna-6 (fél-powershift), vagy Dyna-VT (fokozatmentesen változtatható áttételû) sebességváltóval egyaránt. Az MF 7600 mindegyik modelljének meghajtásáról AGCO SISU POWER „e3” motorok gondoskodnak, amelyek 2. generációs Szelektív Katalitikus Redukciós (SCR) technológiával vannak ellátva. A motorok 185-235 LE teljesítménnyel, valamint 6,6 l és 7,4 literes hengerûrtartalommal rendelkeznek. A hatékony hajtómû és korszerû erõforrások kettõse jelentõsen csökkenti az üzemanyag-felhasználást. A megfelelõ modell kiválasztását a különbözõ használati igényekhez tervezett, három eltérõ felszereltségi szint segíti. A teljesen áttervezett fülke nagyobb helykínálatot és jobb kilátást eredményez. Külsõleg az MF 7600-as traktorok a „nagytestvér” MF 8600-as szériájú erõgépeken bevezetett formai elemeket követik.