MENÜ

Fendt nemzetközi sajtótájékoztató - 2011

Oldalszám: 46
2014.02.04.

Június 15-én rendezte meg a Fendt idei sajtótájékoztatóját. Az eseményre 25 országból több mint 150 sajtóképviselõ kapott meghívást, közöttük az Agro Napló is.

 

 

Az elõadások keretében Martin Richenhagen elnök-vezérigazgató aktuális információkkal szolgált az AGCO-konszernrõl, magáról a Fendt márkáról Peter-Josef Paffen Fendt márkaigazgató tartott elõadást.A 2011-es év kezdete rendkívül dinamikus volt. Elmondható, hogy az európai gazdálkodók jelentõsen növelik a befektetéseiket a gazdaságuk modernizálásába. Kérdés marad továbbra is, hogy a regionális aszályok illetve természeti csapások miként alakítják a mezõgazdasági gépek piacát. A 2011-es cél 15000 Fendt traktor gyártása és értékesítése, mely közel 20%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A 2011-es Agritechnika kiállítás újdonságaival Dr. Heribert Reiter, az AGCO K+F ügyvezetõje ismertette meg a hallgatóságot.Az új 700 Vario a Fendt Efficient Technology új tagja, VisioPlus kabinnal, Variotronic-kal, SCR-technológiával felszerelt. Az összesen 6,1 m² üvegfelülettel és a jobb oldali B-oszlop elhagyásával a Fendt 700 Vario valamennyi munkamûvelet esetén kiváló rálátást biztosít a munkaeszközökre.

 


 A különbözõ piacok elvárásainak, igényeinek és alkalmazási körülményeinek megfelelõen a Fendt az új 700 Vario szériát három különbözõ kabinrugózással kínálja. A korábbi szériánál már megismert kétpontos rugózás (mechanikus és pneumatikus) mellett ebben a teljesítménykategóriában pneumatikus hárompontrugózás is választható, központi lengõkarral, illetve légrugó támasztékkal elöl és hátul.A Fendt Variotronic az új 700 Vario szériába is integrálásra került. Az új terminál kétféle kiszerelésben kapható. Mindössze egy terminálban található meg a traktor illetve az ISOBUS-munkagép-vezérléshez, kezeléséhez szükséges valamennyi funkció, valamint a párhuzamvezetés VarioGuide-, a dokumentálás VaioDoc rendszere, de itt tekinthetõk meg a kamerák által továbbított képek is.A 700 Vario erejét egy 6 hengeres, 6,06 literes Deutz motor biztosítja – hengerenként 4 szeleppel és 1600 bar-os Common-rail befecskendezõ-rendszerrel. Az új 700 Vario szériánál is az üzemanyagtakarékos SCR-technológiára és a maximális gazdaságosságra helyezték a hangsúlyt, miközben a kipufogógázok károsanyag tartalmát illetõen meg kell felelnie az új (Com3b, Tier4) környezetvédelmi elõírásoknak.Egy további érdekes megoldás a hidraulika terén a VarioActive kormányzás. E során egy speciális, a VarioGuide-nál használatos szelepmegoldás kerül alkalmazásra, mely segítségével a kormány áttételét lehet megváltoztatni. Mindenekelõtt elõrehaladáskor és homlokrakodóval való munka során lehet e rendszer elõnyeit jól kihasználni.A mérnökök az új 700 Vario széria kifejlesztésénél különös hangsúlyt fektettek a részletek alapos kidolgozására – többek között egy teljesen új fényszóró- és világítástechnikai koncepciót integráltak a gépbe. Ennek során teljesen új helyre kerültek a fényszórók, a feljárólépcsõ is más megvilágítást kapott, valamint LED-es hátsó helyzetjelzõket és úgynevezett „Cornerlights”-eket szereltek fel, amelyek a nyomvonalat pontosan megvilágítják.

 


 A betakarítógépek terén a konszern az elmúlt években jelentõs befektetéseket hajtott végre a telephelyek és a termékek tekintetében is. Március óta a bregance-i Laverda is 100%-ban az AGCO tulajdonában van. Mára teljes kínálattal rendelkeznek a szalmarázós és rotoros kombájnok területén 200 LE-tõl 500 LE-ig, és széles választékot kínálnak a szögletes és körbálázók területérõl is.Érdekességként bemutatták a fejlesztés alatt álló Fendt Katana 65 silózógépet, amely sok érdekes technikai részletet és innovatív megoldást tartalmaz. Továbbá betekintést kaphattunk az új traktorgyár építési munkálataiba, melyek Marktoberdorfban három hónapja folynak. A gyártósor üzembe helyezésére várhatóan 2012 szeptemberében kerül sor. Az építési terület az új összeszerelõcsarnok, festõcsarnok és a készreszerelõüzem számára elõkészítésre került és az alapozási munkák is megtörténtek. Már október közepétõl épül a készreszerelõcsarnok és november közepétõl a festõüzem.Bõvebb információt szakportálunkon talál!