MENÜ

Mezõgazdasági terményszárítók fûtése biomasszával

Oldalszám: 73
2014.02.05.
Magyarország éves gázigénye 13–15 milliárd m3, ebbõl 2–3 milliárdot a mezõgazdaság használ fel, ennek jelentõs részét a terményszárításra. A gáz ára folyamatosan emelkedik. A mezõgazdasági termények szárításának költsége nagyban meghatározza a gazdaság nyereségességét.


A különbözõ mezõgazdasági, erdõgazdasági hulladékokból kinyert energia olcsó alternatívája a gáznak, fûtõolajnak.A biomassza tüzelõ rendszer szinte mindegyik terményszárítóhoz kapcsolható. Az elõállított forró levegõ hõmérséklete a gázégõhöz hasonló módon szabályozható, a tüzelõberendezés mûködését automatika vezérli, ez biztosítja, hogy a mindenkori hõigénynek megfelelõ mennyiségû tüzelõanyag kerüljön a tûztérbe.A rendszer gyakorlatilag mindennel mûködik ami ég, legyen az ömlesztett vagy bálázott formában. A bálaaprító adapter alkalmas a nagy szögletes- és a körbála bontására is.


A vezérlõ automatika a legmodernebb elvárásoknak is megfelel, PLC-vel vezérelt rendszerû, biztosítja:- a komplett bála tüzelésû berendezés vezérlését a hõigénye szerint;

- tüzelõanyag adagolása a hõigénynek megfelelõen;

- biztonsági funkciókat lát el;

- emissziók biztosítása lambdaszondás szabályozással;

- adatok megõrzése;

- elõre programozás lehetõsége;

- önvédelmi funkciók, jelszóhasználat.A biomassza tüzelõ rendszerrel a terményszárítás önköltsége a töredéke a hagyományos rendszerekkel szemben. A beruházás gyorsan megtérül. Egy jól kihasznált szárító esetében akár az üzembe helyezés évében megspórolható a berendezés ára. Ugyanakkor pályázati forrás is igénybe vehetõ.A növényi hulladék – melléktermék tüzelés olcsó és környezetbarát megoldás és mivel az azonos évben a növény által lekötött szenet használja fel – CO2-semleges.

A megspórolt összeg nagyban javítja az eredményességet, nem mellékesen serkenti a térséget és munkahelyeket teremt.Vállaljuk a hõszolgáltató rendszer kivitelezését, telepítését, engedélyezést, a kezelõ személyzet betanítását, igény esetén pályázatírást és folyamatos szakmai felügyeletet.


 Hívjon bizalommal és látogassa meg referenciaüzemeinket.

Termõ Mezõ Kft.

+36-30/506-5073