MENÜ

Francia genetika - európai minõség

Oldalszám: 30
2014.02.05.
A 2010-es esztendõben tapasztalt idõjárás és a szélsõségesen változó bevételi lehetõségek komoly kérdéskör megválaszolását indokolja a gazdák részérõl. Milyen vetõmagot válasszanak, hogy a betakarítást követõen profittal zárják a következõ évet?


Az elõbbi kérdéssort még tovább bõvíti a súlyosnak tekinthetõ belvíz problémája is, ami a vetésterületek átrendezõdését eredményezheti. Ennyire kiszámíthatatlan idõjárásban kiszámítható hibridekkel kell készülni a vetésre. A legjobb termõképességû és minõségû vetõmagokat kínálva az EURALIS tudja a megoldást.

Kukorica kínálatában az EURALIS a kimagasló terméspotenciál, a gyors vízleadás, a szárazságtûrés és szárszilárdság, valamint a betegség ellenállóság ötösfogatának hibridekben megfogalmazott alternatíváit nyújtja.Az ország azon területein, ahol még bizonytalan az idõben történõ talaj- elõkészítés és vetés, minden bizonnyal a rövid tenyészidejû ES SIGMA (FAO 280) a jó választás. Kiváló termõképességû és magas a kompenzációs képessége; az esetleges tõhiányt többletterméssel egyenlíti ki. Szárszilárdsága optimális. Fusariummal szemben ellenálló. Az ES FLATO (FAO 330) prémium hibrid az EURALIS-nál, hiszen a fenti 5 követelményeknek 100%-ban megfelel. A 2010-es betakarítási szezonban termõképessége és vízleadása volt a legfontosabb elõnye versenytársainál. Alacsonyabb növényméret, aszálytûrés, kiváló Fusarium tolerancia. A FAO 350-es kategóriában tökéletes ajánlatunk az ES NINFEA (FAO 350), amely kiemelkedõ terméspotenciálja mellett igen dinamikus (éréscsoportjában a legjobb EURALIS hibrid) vízleadásával válik jó választássá. Az ES SENSOR (FAO 390) szintén vezetõ kukorica; magyarországi eredményei 2010-ben meggyõzõek voltak akár a GOSZ-VSZT, akár a Magyar Kukorica Klub tekintetében. Kiemelkedõ a kompenzációs képessége. Az ES ZODIAC (FAO 450) igazi ereje a kirobbanó kezdeti fejlõdés, az aszálytûrés, a stabil termõképesség és szár négyesében rejlik. Teljesítményével a 2010-es évben szintén bizonyított.

Az EURALIS 2011-re
több újdonsággal jelentkezik napraforgó portfoliójában. Ezek közül kiragadva a vezetõ hibridek köre a napraforgótermesztés újabb igényeihez igazodik.Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthetõ kínálatunk figyelemre méltó hibrideket vonultat fel. Az ES FLORMIS CL az intenzíven napraforgót termesztõk igazi „barátja” lehet; hiszen kiemelkedõ terméspotenciálja, magas olajtermése és betegségekkel szembeni erõs ellenállása jelentik vonzó tulajdonságait. Az ES ARAMIS CL az elõbbi hibrid jegyeit ugyan úgy magán viseli, azonban rendkívüli módon a stresszes termõhelyeken is képes komoly teljesítményre! A CL kategória 3., legújabb képviselõje az ES BALISTIC CL–HO hibrid, amely amellett, hogy IMI hibrid, még magas olaj- és olajsav-tartalmával képes a piac e szeletében alternatívát nyújtani a napraforgótermesztõk számára.

HO hibridjeink kiváló képviselõje az ES BASILIC HO, amely a már ismert ES PETUNIA HO változata. Kisebb növényméret, kiváló betegségtolerancia, magas olaj- és olajsavtartalom; mindez egy igazán kiemelkedõ korai hibridben. Az elõbb említett hibrid, az ES PETUNIA már a hazai piacon jól bevált és elismert hibrid. Több termõrégió és évjárat bizonyítja kiváló tulajdonságait, melyet évjáratonként stabilan és látványosan megmutat. Olajnapraforgó a hagyományos szegmensbõl; erõs szárral, szívós betegségekkel szembeni ellenállással és magas olajtartalommal.Számoljon Ön is velünk és válassza a 2011-es évben az EURALIS kiváló minõségû vetõmagjait!

www.euralis.hu


Regionális értékesítési vezetõ kollégáink:

Kelet-Magyarország: Czina Zoltán +36-30/405-9881

Nyugat-Magyarország: Kristóf Milán +36-70/328-4209