MENÜ

Egészség - Gyarapodás - Profit

Oldalszám: 112
2014.02.06.

A NOACK Magyarország Kft. fenti címmel szervezett sertés szakmai napot februárban Budaörsön. A rendezvény vonzotta az ágazat szereplõit, nagyszámú érdekeltet és a téma iránt érdeklõdõt regisztrálhattak a szervezõk. A színvonalas szakmai programot a nemzetköziség jegyében szervezték, az elõadók Dániából, Finnországból és Írországból érkeztek.

 

 

Takács Tamás, a cég értékesítési vezetõje nyitotta meg a szemináriumot, ahol a Noack tevékenységi területeit Arnold Böhm ismertette a résztvevõkkel. A takarmány-kiegészítõk, állatgyógyászati termékek, illetve élelmiszeripari- és állategészségügyi diagnosztikumok valamint analitikai mûszerek forgalmazójaként ismert vállalat neves gyártókkal és beszállítókkal áll kapcsolatban. Partnereik közül ez alkalommal a Kemira, a Hamlet Protein, a Hankkija-Agriculture és a CelticSea Minerals képviselõi tartottak elõadást.A Kemira képviseletében Jan Maarten Persyn (Finnország) a szemestermény Mould Controllal való tartósításáról beszélt, a Hamlet Protein részérõl Johnny Haaber (Dánia) tartott elõadást a halliszt szójafehérjével történõ kiváltásáról. Progut® – védelem és termékenység a malac-tenyésztéshez címmel a Hankkija-Agriculture elõadójaként Juhani Vuorenmaa (Finnország) szerepelt, majd a CelticSea Minerals részérõl Derek Foster (Írország) számolt be az Acid-Buf ismertetéseként a jó minõségû kalcium hatásáról a sertéseknél. A szakmai elõadások sorát ugyancsak a Kemira képviseletében Meusen Andre (Finnország) zárta, aki a malac bélrendszerének szerves savakkal való egészségvédelmérõl szólt.

 Az elõadások során ismertetett termékekre hívjuk fel röviden olvasóink figyelmét. - A Kemira Mould Control LP1 NC folyékony penészgátló keverék, amely min. 90% propionsav tartalmának köszönhetõen költséghatékony és egyaránt alkalmas gabona, illetve takarmány kezelésére. - A Hamlet Protein növényi fehérje-megoldásokat kínál a fiatal állatok takarmányozásában világszerte. Használatának elõnyei az emészthetõség, a funkcionalitás, az ízletesség és a termelékenység, ezáltal a profitabilitás. - A Progut® megakadályozza a kórokozó E.coli kötõdését és stimulálja az immunrendszert, így segítve a malacokat a fertõzések legyõzésében. Javítja a kocák immunállapotát és a kolosztrum minõségét. - Az Acid-Buf tartalmazza a természetben is megtalálható Ca-ot és Mg-ot, amelyek javítják a csontok egészségét. A termék csökkenti a gyomorgyulladás és -fekély kialakulását. - A Kemira szilárd savkeverékei szabadalmaztatott „Ca-citrát” technológia szerint készülnek, ilyen termék a Pro GIT SF1.Elõadásokról részletesebben