MENÜ

Az õszi káposztarepce tavaszi védelmérõl

Oldalszám: 59
2014.02.06.

Pénzes növény a repce. 2011-ben nagyon jó átvételi árakat jósolnak a terménykereskedõk. Igényes növény a repce. Sok odafigyelést, sok ráfordítást igényel, de mindezt képes többszörösen meg is hálálni. A repce növényvédelmére fordított minden forint befektetés. Nagyon jó befektetés 2011-ben.

 

 

Fordítsunk kiemelt figyelmet a repcére tavasszal, és adjuk meg a növénynek a legjobbat:

1. Gyomirtás. A legszélesebb gyomirtó spektruma tavasszal az Ikarus* nevû gyomirtó szernek van: ragadós galaj, mezei acat, pipacs, ebszikfû, parlagfû, napraforgó árvakelés (IMI- és tribenuron-toleráns változat is!) ellen kiváló, a sebforrasztó zsombor ellen részleges a hatása. Tavasszal még szárbaindulás elõtt használjuk 0,3 l/ha dózisban, és önállóan permetezzük ki. Stressznek kitett állományban az Ikarus kezelés elõtt illetve után 5 napon belül ne végezzünk állománykezelést.2. Rovarirtás. A rovarok ellen a kezelés sikere 2 tényezõn múlik: a megfelelõ idõzítésen és az alkalmazott vegyszeren. Alapszabály, hogy a védekezés idejét ne más (pl. gyomirtó) permetezésekhez igazítsuk, hanem a kártevõk betelepüléséhez/jelenlétéhez. Mindig válasszuk az adott idõpontban leghatékonyabb készítményt.2.1 A tavaszi elsõ védekezésnél használjuk a Nurelle D* 0,6 l/ha dózisát. A készítmény hidegben is biztos hatású, és a tõlevélrózsában megbújó ormányosokat is elpusztítja.2.2 Még virágzás elõtt ismételjük meg a kezelést a Dursban Duo*-val (Dursban Delta* 1,5 l/ha + Centris* 0,12 l/ha). A speciális mikrokapszula tökéletes permetléborítást biztosít, és a magasabb hõmérsékleten a hatóanyag szabályozott körülmények között szabadul fel, biztosítva ezzel a jobb tartamhatást.

3. Egyéb növényvédelmi problémák esetén is válasszunk jó minõségû, megbízható készítményeket: egyszikû gyomok ellen a Paladin*-t, regulátorozásra és gombabetegségek ellen a Folicur Solo1-t javasoljuk.* A Dow AgroSciences LLC védjegye; 1 a Bayer védjegye.

A fent leírtak tájékoztató jellegûek. Felhasználás elõtt mindig

olvassa el és tartsa be a termékek címkéjén található utasításokat!