MENÜ

A kalászosok növényvédelmére DuPont - Economy kereskedelmi csomag

Oldalszám: 53
2014.02.06.

A kalászosok termesztésében a növényvédelem – a gyomirtás, a gombabetegségek és kártevõk elleni védelem – kulcsfontosságú a megfelelõ termés eléréséhez. A gazdálkodókat az idõjárási és gazdasági körülmények gyakran a lehetõ legtakarékosabb technológiák alkalmazására serkentik. Amit leginkább érdemes követni, az a széles választékból a költség/hatékonyság legjobb arányát mutató megoldás alkalmazása.

 

A 2011-es évjáratot még nem ismerhetjük, ha csapadékos tavasz lesz, a gombafertõzés óhatatlanul bekövetkezik, amit mindenképpen el kell kerülni. A gyomirtás, és gombabetegségek elleni védelem területén egyszerû és költségtakarékos lehetõség a gyomirtóból és gombaölõ szerbõl álló Economy csomag, mely 15 hektáros egységekben szerezhetõ be.Figyelembe véve a gazdálkodás egyre nehezebb gazdasági környezetét, a DuPont azoknak a gazdálkodóknak ajánlja az Economy csomagot, akik szeretnék megtartani a kalászos gabona növényvédelmében a két legfontosabb technológiai elemet, a gyomirtást és a kórokozók elleni lombvédelmet, olyan módon, hogy ne kelljen kompromisszumos megoldásokkal pótolni ezeket.

 

Economy csomag

5×1db Pointer® StarTM + 2×5 l Harvesan® + 5×1 l Trend®

 

Az Economy csomag gyomirtó-, és gombaölõ szerbõl összeállított kereskedelmi csomag. A csomag herbicid része a Pointer® Star™, mely minden gyomösszetételû területen megbízható kiváló megoldás, míg a fungicid rész a Harvesan® gombaölõ szer. A két termék eddig önmagában is a gazdaságos megoldások eszköze volt a szakmában, de a 15 hektáros egységcsomagban megvásárolva még további kedvezménnyel lehet majd alkalmazni a készítményeket.Mi alapján állt össze az Economy kereskedelmi csomag?A gyomirtó szer az egyre szélesebb körben közkedveltté vált Pointer® Star™ gabona gyomirtó szerünk, mely: 

- igen magas hatékonyságot ad a megyében leggyakoribb gyomok ellen: acat, ebszékfû, ragadós galaj, 

- jól irtja azokat a gyomnövényeket, amelyekkel más készítmények nem bírnak kellõképpen: szarkaláb fajok, pipacs, apró szulák stb, 

- kiváló hatású a napraforgó árvakelés ellen, 

- bokrosodás kezdetétõl a zászlós levél kiterülésig kijuttatható,

- 3 ha-os ikercsomagolása könnyen alkalmazhatóvá teszi,

- más növényvédõ szerekkel jól keverhetõ.

A gombabetegségek elleni védekezésre a Harvesan® nevû termékünket javasoljuk, mert: 

- korai kijuttatás mellett, hûvös idõjárás esetén is hatékony, 

- magas hatékonyságú mind a levélbetegségek, mind a kalászt fertõzõ betegségek ellen, 

- dózisa (0,6–0,8 l/ha) rugalmasan hozzáigazítható a gabona fejlettségéhez, egészségi állapotához, (az Economy kereskedelmi csomagunkban nem a minimális, hanem a középsõ dózist biztosítjuk a felhasználók számára).Ez a két termékünk az Economy csomag része, mely 15 ha gabona kezelésére elegendõ, gazdaságos növényvédelmet tesz lehetõvé, mindezt úgy, hogy közben nem kell kompromisszumot kötni a hatékonyság terén.

DuPont gombaölõ szer kereskedelmi csomagokA DuPont kalászos lombvédelemre ajánlott fungicid kereskedelmi csomagjai a Harvesan® + Charisma® és az Acanto® Trio. Évek óta ismert és bevált készítmények alkotják, alkalmazásukkal hatékonyan és takarékosan védhetõk a kalászos gabona területek, mind a korán mind a késõbb veszélyt jelentõ kórokozókkal szemben.A Harvesan® + Charisma® nem csak gazdaságos, hanem nagyon hatékony is, mert 3 hatóanyag, mely mind különbözõ hatóanyagcsoport tagja, teljesíti a gyakorlat elvárásain túl a rezisztenciakezelés igényét is. Egy csomag 60 ha gabona kétszeri kezelésére elegendõ, de ha megbontjuk, akkor elég lehet 100 ha kalászos egyszeri kezelésére.A csomag rendkívül rugalmasan használható, ugyanis a Charisma® repcébe is átvihetõ, a 2009-es engedélyokirata szerint.A táblázat azt mutatja be, hogy a fungicid kereskedelmi csomagokat technológiában felhasználva, a kezeléseknek milyen hatása volt a termésre az ország nyugati területein. A használatukkal jelentõs többlettermést és többlet árbevételt lehetett realizálni.

 


 

 

 


 

 

A DuPont termékekkel kapcsolatban bármilyen információért hívja a 06-23/509-400-at, vagy a telefonos növényvédelmi tanácsadó szolgálatot a +36-30/212-6222 telefonszámon. Keresse a DuPont termékekrõl szóló információs honlapot a www.dupont.hu címen az interneten.

 

A DuPont készítmények felhasználása elõtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévõ címke felhasználási utasításait! ® Az E. I. du Pont de Nemours and Company bejegyzett márkaneve. ™ Az E. I. du Pont de Nemours and Company márkaneve.