MENÜ

Efficient Power technológia a CASE IH erõgépekben

Oldalszám: 37
2014.02.10.

Prága adott otthont a CASE IH szeptember 6–7. között megrendezett sajtótájékoztatójának. A nagyszabású nemzetközi rendezvényen mintegy 100 újságíró vette szemügyre a gépújdonságokat, köztük az Agro Napló munkatársa is.

 

 

A rendezvény második napján a meghívottak egy Prágához közeli helyszínen, szántóföldi körülmények között ismerkedtek meg a CASE IH legújabb fejlesztésû EfficientPower technológiával ellátott erõgépeivel. Ezt a technológiát 2011-tõl kezdõdõen vezeti be a gyártó minden 130–600 Le kategóriába tartózó traktoraiba. Fontos megérteni, hogy az EfficientPower nem csak egy mûszaki alkotóelem, vagy alkatrész, hanem sokféle mûszaki rendszerek összessége (SCR technológia, APM menedzsment, AFS rendszer, MultiConrol kartámasz, ICP vezérlõegység).

 


 

A csoportokra bontott sajtóképviselõknek elsõként az új generációs nagytraktorokat, a QUADTRAC és STEIGER erõgépeket mutatták be. A QUADTRAC széria 4 modellbõl áll, és a maximális motorteljesítményt tekintve 502-tõl 670 Le-ig terjed. A legnehezebb talajviszonyokhoz szánt traktort négy független felfüggesztésû gumihevederes járószerkezettel látták el, mely mindenkor egy optimális vonóerõ és talajkapcsolatot biztosít, minimális talajnyomással párosítva.A STEIGER szériát összesen 6 modell alkotja, ahol típustól függõen 391-tõl 670 Le-ig terjed a maximális motorteljesítmény. Mind a STEIGER, mind a QUADTRAC motorja az SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszerrel ellátott technológiát alkalmazza a legalacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás érdekében. A CASE IH továbbfejlesztette a Surveyor kabint, ami rugózott változatban is elérhetõ. További kényelmi funkció az 40 fokban elfordítható ülés, ami egy ergonomikus 180 fokos kilátást biztosít. További kényelmi funkció a MultiControl kartámasz, melynek segítségével a leggyakrabban használt funkciók könnyen elérhetõk. A kartámasz részét képezi az integrált AFS Pro 700 színes kijelzõ is, ami az üléssel együtt mozog. Minden STEIGER és QUADTRAC erõgépet felszereltek egy automatikus termelékenység vezérléssel (APM), ami aszerint állítja be a motorfordulatszámot és sebességváltó áttételt, amely a traktor maximális hatékonyságához és kezelhetõségéhez szükséges.

 


 

A nagytraktorokat követõen bemutatták az újgenerációs MAGNUM erõgépeket is, melyek hasonlóan a korábbi gépekhez, szintén az EfficentPower technológiát alkalmazzák. Az öt új modell mindegyike a Power Management rendszerrel szerelt (több, mint plusz 35 LE teljesítmény biztosítása), így a legkisebb MAGNUM 235 már 274 LE teljesítményre, míg a MAGNUM 340 389 LE csúcsteljesítményre képes. A Surveyor kabin nagyságának köszönhetõen kitûnõ kilátást biztosít a pilótának. Kényelmi funkció az AFS Pro 700 kijelzõvel szerelt MultiControl kartámasz, ami minden nagy ­teljesítményû CASE IH traktorban standard kivitel.

 


 

A PUMA CVX széria sikerének köszönhetõen a CASE IH három további modellel egészíti ki a meglévõket: PUMA 130 CVX, PUMA 145 CVX és PUMA 160 CVX.Az erõgép szíve egy 6.7 literes, 6 hengeres common-rail turbódízel motor, amit szintén a Power Management rendszerrel láttak el. A rendszer további 30 lóerõ többletet képes biztosítani a legfelsõ négy fokozatban szállításhoz, valamint TLT-vel végzett munka esetén, anélkül, hogy a hajtásláncot túlterhelné. A három új Puma az elsõ olyan Case IH traktor, amiket standard kivitelben szereltek az új EfficientPower technológiával. A vezetõ kényelmét szolgálja a MultiControl kartámasz és az integrált vezérlõpanel (ICP).

A könnyen kezelhetõ, érintõgombos ICP egység segítségével számos fontos funkció vezérelhetõ. Az új Puma modellek – hasonlóan az elõzõekben leírtakhoz – az AFS rendszerrel szereltek. Itt lehetõség van választani a kartámaszba integrált AFS Pro 300 vagy a külön egységként beszerelt AFS Pro 600 színes kijelzõs monitor között.A St. Valentin gyáregységben gyártott új PUMA modellek már 2010 õszétõl elérhetõk, míg 2011-tõl már az EfficientPower technológiát alkalmazó típusok gördülnek ki a gyártósorról.

Képgaléria

-an-