MENÜ

Takarítsa meg a gázszámláját

Oldalszám: 47
2014.02.10.

Az emelkedõ energiaárak mellett egyre inkább megnõtt az érdeklõdés a költségcsökkentõ, megújuló energiát felhasználó megoldások iránt.

 

 


A hazai fosszilis
energiaforrások elenyészõek, ezért a jövõben, energetikai értelemben egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülhetünk az exportõr országokkal szemben, gondoljunk csak az emelkedõ gázárakra, vagy az elzárt gázcsapokra. Ugyanakkor természeti feltételeink a növénytermesztésben egyedülállóan kedvezõek Európában. A legnagyobb bõvíthetõ energiahordozó-bázis a biomassza. Szintén nagy potenciál rejlik a biomassza jellegû melléktermékek, hulladékok energetikai hasznosításában, ez kiemelten fontos terület a mezõgazdaság számára is.

 

 

 
A hazai biomassza
felhasználás még elenyészõ, de a korszerû technológiák, és az elért elõnyök a rohamos térhódítás irányába mutatnak. Adottságaink kitûnõek, mégsem élünk a lehetõségekkel, holott a környezõ országokban, akár a szomszédos Ausztriában számos jó példát láthatunk. A biomasszában megvan a lehetõség, hogy az energiaigényünk jelentõs részét lefedje. Nem beszélve a mezõgazdaságról, ahol rengeteg plusz hozadéka van a felhasználásának. Miközben újjáéleszti a vidéki gazdaságokat, növeli az energiafüggetlenséget, – a gazdaságok önnfenntartóvá válnak, – csökkenti a szennyezést, emellett a fõ szempont, hogy jelentõs összegeket takarít meg az üzemeltetés során, plusz jövedelmet termelve az üzemeltetõknek.

A cél, hogy drasztikusan csökkenjenek az üzemeltetési költségek, aminek – mint minden szektorban –, jelentõs részét az energiaköltségek teszik ki, így a fûtési, és a terményszárítási költségek is. Nem kétséges, hogy a termelés és az energiafelhasználás racionalizálása alapvetõ jelentõségû a gazdaságok eredményességének érdekében. A jelen helyzetben, ahol a költségek és az energiafelhasználás kulcskérdés, mindenképpen figyelmet érdemelnek a megújuló energiát felhasználó megoldások. Az új rendszerek több tíz, akár százmilliós ki nem fizetett gázköltségbõl adódó megtakarítást eredményeznek, emellett az alapanyag rendelkezésre áll, vagy önköltségen megtermelhetõ.Számos kiemelkedõ, követendõ minta van már erre Magyarországon is. A pellettel, agropellettel fûtött családi házak, faaprítékkal üzemelõ ipari, mezõgazdasági üzemek mellett kiemelkedõ beruházás a szilárd biomasszával mûködõ szárító.

 


 

 Egy számszerûsített példán szeretném bemutatni az eredményeket. Egy szilárd biomassza alapanyaggal mûködtetett terményszárító értékei beszédesebbek a fent vázoltaknál.A szárító eddigi üzemelése során közel 100.000.000 forintot takarított meg csak az alapanyag felhasználáson, nem beszélve a bérszárításból képzõdött plusz jövedelemrõl, és a ki nem fizetett rendelkezésre állási díjakról.

 


 

 Az Öko-Power Kft. az osztrák Hargassner, a Bioflamm Magyarország pedig a német Bioflamm kizárólagos magyarországi képviselõje. 9 kW-tól 6 MW-ig forgalmazzuk, üzemeltetjük rendszereinket. Cégünk számos referenciával – köztük egy Magyarországon egyedülálló szilárd biomassza szárítóval – rendelkezik, ha Önnek is fontos a profit, keressen minket, állunk rendelkezésére. Minimalizáljuk együtt energiaköltségeit!

www.hargassner.hu[email protected]Kõnigsfelder Ferenc: +36-30/916-6890