MENÜ

Erdészeti alkalmazás a John Deere traktoroknál

Oldalszám: 39
2014.02.10.

Az erdészeti alkalmazásokra felkészített traktorok már hazánkban is ismertek, több márka gyártmánypalettáján szerepelnek opciós tételként specialitások.

 

 

A John Deere is rendelkezik hasonló mûszaki megoldásokkal, melyek jellemzõi a következõk: - 135–360 Le teljesítmény, extrémhosszú élettertam, 

- megfordítható kormányzás (silózáshoz is), 

- speciális kabin, a 4Dkörbeláthatásért, 

- teljes haspáncélzat és erdészeti kerekelés, 

- Soft Track gumihevederes járószerkezet, 

- fix, segédalvázas elsõ csörlõk, rászerelt daru.

 


 

Teljesítmény határok nélkülErgonómikus vezetõülés kompromisszumok nélkül, mely teljes körbelátást biztosít, ezáltal a munkavégzés gyors és biztonságos. A munkavégzés sebessége az átállások, áttelepülések és a munka egyaránt rugalmasan elvégezhetõ, egyszóval innovatív. A 73 dB zajszintû kabin, a fokozatmentes váltómû, a joystick hidraulika vezérlés és a növelt hidraulikus kapacitás valóban alátámasztják a John Deere erdészeti alkalmasságát.A speciális erdészeti kabin ROPS/FOPS és OPS bevizsgáltak és személyautós kényelemmel rendelkeznek, a vezetõ ülés 360 fokban körbefordul.Az innovatív fejlesztések a traktorok CAN BUS rendszerének köszönhetõek, mely lehetõvé teszi a számos alkalmazásbõvítés kialakítását. A direkt vezérlés és fedélzeti elektronika összhangja biztosítja a gépegységek öszszehangolását, a csoportfunkciók összhangját illetve a daru mûködéséhez a sebesség és az erõ finomságát. Hibátlan és gyors a rendszer, mert egy már kiforrott és megbízható alapbázisra épül, a kiegészítõ felszerelések szintén az erdészeti gépek csúcsát képviselik.A szilentblokkokkal rezgéscsillapított motor és a segédalvázas konstrukció páratlan masszivitást ad a John Deere erdészeti gépeinek.

 


 

 

Az erdészeti John Deere traktorokon az elektro-hidraulikus vezérléssel az alábbi funkciók kezelhetõk egy panelról: - letapalók mozgatása, 

- emelés-sülyesztés, 

- gázadás elvétele, 

- kormányzás jobbra-balra, 

- motor start-stop, 

- frekvecia beállítása, 

- vészálj, 

- eco hajtás kuplunggal, 

- traktor irányváltás (elõre, üres, hátra).

 


 

A traktor mellsõ részére szerelt csörlõk az alábbi paraméterekkel rendelkeznek: 

- 2 fokozatú hajtómû, 

- 2x80 kN vonóerõ, 

- 2x125 m sodronyhossz, 

- 0,4–1,2 m/sek behúzási sebesség.A daru adaptereibõl csak néhányat emelnénk ki: 

- faaprító, 

- egyengetõ, 

- rönkfogó, 

- processzor fej

Speciális, hegyi és sáros csúszós idény esetére lehetõség van az un. Soft Track gumi, vagy fémhevederes kialakításra, mely a traktort bármilyen adottságú területen bevethetõvé teszi.