MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2010/10 > Pr hibrid Kukorica Pioneer

Pioneer új kukoricahibridek - egyre nagyobb ­területen

A Pioneer az elmúlt években is számos új hibridet vezetett be a magyar piacra. A hazai kutató és nemesítõ állomás létrehozásával a termõképesség javítása mellett még inkább a hazai viszonyokhoz jobban alkalmazkodó hibrideket tudtunk a kukoricatermesztõknek ajánlani. A 2007-tõl piacra került hibridjeink teljesítményét és termésbiztonságát elismerve a gazdálkodók mind nagyobb számban választják az új generációs Pioneer kukoricákat. Cikkünkben ezekre az immár jelentõs szerepet betöltõ új hibridjeinkre szeretnénk rávilágítani, annak apropóján is, hogy már hozzáférhetõek a Kleffmann piackutató vállalat munkájának eredményei.  

Szakfolyóirat > 2010/10 > Pr Kísérlet Biomin Mycofix

Tudományos kísérlet - a Mycofix Plus endotoxin-ellenes hatásáról

Mint az már köztudott, a Mycofix® Plus kimagaslóan hatékony a mikotoxinok elleni küzdelemben, azzal az egyedülálló képességével, hogy 3 stratégiával – a köthetõ toxinok megkötésével, a nem köthetõ zearalenon és trichotecén toxinok bontásával (észteráz és epoxidáz enzim) és a máj, valamint az immunrendszer biovédelmével (alga és növényi kivonat) – veszi fel a küzdelmet a mikotoxinokkal szemben. Az azonban kevéssé volt ismert eddig, hogy a termék hatékony védelmet tud biztosítani a Gram-negatív baktériumokkal összefüggõ endotoxinok semlegesítésében is.

Szakfolyóirat > 2010/10 > Pr Dekalb Kukorica Vetés

Vízelõnyben a DEKALB-ok

Tavaly ilyenkor már javában folyt a korai kukoricák betakarítása, az idén pedig épp csak elkezdõdött. Az már most is látszik, hogy a legtöbb helyen nincs esély arra, hogy a kukorica betakarítását 20% nedvességtartalom alatt lehessen elkezdeni.