MENÜ

Krone Cirkusz 2010

Oldalszám: 65
2014.02.10.

Különleges rendezvény vendége volt az Agro Napló, amikor augusztus 17-én a németországi Spellében a Bernard Krone Holding GmbH & Co. KG sajtótájékoztatóján az elsõk között ismerhette meg a BIG X silózó sorozat új modelljeit.

 

 

Az eseményt ifjabb Bernard Krone, a vállalat új ügyvezetõje nyitotta meg, aki beszámolójában hangsúlyozta, hogy cégük a gazdasági válság negatív hatásait rövid- és hosszú távú befektetések sorával kívánja kiküszöbölni. Céljuk a modernizáció, és a fogyasztókhoz való közelség biztosítása. Minden termékkategóriában növelték piaci részesedésüket, így kijelenthetõ, hogy õk bizony megerõsödve kerültek ki a recesszióból.

Új gépeiket Dr. Josef Horstmann a fejlesztõ osztály vezetõje, igazgatósági tag és Wolfgang Jung a vevõszolgálat vezetõje, igazgatósági tag mutatta be kellõ részletességgel. A silózókba MAN motorokat szereltek, ezáltal azok nagyobb teljesítményre képesek, gazdaságos üzemanyag-felhasználás mellett. A saját fejlesztésû joystickon a vezetõ maga választhatja ki, hogy közúti közlekedéshez (amikor a kombájn a legalacsonyabb fogyasztás mellett 40 km/h sebességgel képes haladni) vagy betakarításhoz kívánja használni a gépet. Az aratásnál két üzemmód választására van lehetõség: az Eco Power a gazdaságos programot teszi lehetõvé, az X-Power pedig nehéz talajkörülmények között biztosítja a megfelelõ hatékonyságot. Újdonság még a hidraulikus hûtõrendszer, amely a terheléshez igazodó mûködésével kevesebb LE felhasználást és mintegy 20–25%-os üzemanyag- megtakarítást tesz lehetõvé. A vezetõfülke ugyancsak jelentõs változáson esett át, így sokkal tágasabbá és kényelmesebbé vált a kezelõ számára, a szélesebb szélvédõ beépítése mellett. Az új felfüggesztésnek köszönhetõen csökkent a zajszint is, a klíma és hûtõtáska pedig mind a vezetõ komfortosabb kiszolgálását segítik. A vásárlók, igényeiknek megfelelõen, a következõ új modellek közül választhatnak: BIG X 700 (492 KW/670 LE); BIG X 850 (607 KW/825 LE) illetve BIG X 1100 (758 KW/1031 LE).

A sajtótájékoztatót követõen a 2500 fõnyi meghívott vendég részt vett a Krone Cirkusz lenyûgözõ elõadásán. A különleges programon e szavakkal jelentette be hivatalosan Dr. Bernard Krone, hogy átadja az irányítást fiának: „Miután közel öt évtizedet töltöttem a vállalatnál, eljött az idõ, hogy a vezetést továbbadjam családom 4. generációjának. Nagyon örülök annak, hogy Bernard fiam határozza meg majd azt az utat, amelyen a jövõben a cég haladni fog. S ha tanácsra lesz szüksége, természetesen bármikor a segítségére leszek.”

-an-Bõvebben: http://www.agronaplo.hu/termekinformaciok/391