MENÜ

Szárítóüzemek elérhetõ áron

Oldalszám: 59
2014.02.10.

Az utóbbi években, beleértve a mostanit is, az volt a jellemzõ, hogy aki terményszárító és/vagy terménytisztító üzemet akart létesíteni, az kizárólag elnyert uniós pályázati pénz segítségével tette meg, illetve teszi meg még a jövõ évig bezárólag.

 

 

Mivel a támogatás mértéke 40–50%-os, ezt néhányan úgy próbálják kihasználni, hogy a gazdaság nagyságához viszonyítva aránytalanul nagy és drága szárító-tisztító berendezéseket vásárolnak. Ez az elgondolás jó, ha mindez nagy ütemû területnövekedéssel és/vagy nagy ütemû piacszerzéssel párosul az elkövetkezendõ években. Ellenkezõ esetben marad a legtöbb évben megszokott átlagos szárítási és tisztítási igény – szükségtelenül nagy kapacitású berendezésekkel. Ezekhez a gépekhez viszont nagy üzemeltetési és karbantartási költség is tartozik – amely nem támogatott –, nem is beszélve az áramszolgáltatónál és a gázszolgáltatónál feleslegesen lekötött energiadíjakról.A mostani és a közeljövõ gazdasági kilátásait tekintve kevés lehetõség mutatkozik a fenti fejlõdésre, ezért mi azt javasoljuk, hogy mindenki a saját gazdaságának valós méretéhez igazítsa a szárítási és tisztítási igényeket. Ahol például régi B-15 Bábolna szárító van de már régóta nincs kihasználva a kapacitása, nem feltétlen muszáj az új szárítónak is 15 t/ó teljesítményt tudnia, ha bõven elegendõ egy 10–12 t/ó teljesítményû berendezés is (kukorica 25–15%-ra szárításnál). Ezzel milliókat lehet megtakarítani egyrészt a beruházási költségen, másrészt hosszú éveken keresztül az üzemeltetési és karbantartási költségen.

Az ÁBER Kft. által kínált megoldások ezt az irányvonalat tükrözik. Az általunk megépített szárító és tisztító üzemek javarészt a kis és közepes mezõgazdasági vállalkozások számára készülnek a „nagyoktól” eltérõen kisebb költségvetéssel. Jellemzõen a 300–1000 hektáros gazdálkodások számára tudunk hatékony, megbízható és hamarabb megtérülõ szárító-tisztító beruházásokat ajánlani.Az általunk gondosan kiválasztott üzemi gépek ár-érték aránya a hazai piacon az egyik legjobb. Mi nem egy külföldi gyártó hazai képviselõje vagyunk, aki az adott gyártó összes termékskáláját meg akarja vetetni a vevõvel, hanem számos európai és amerikai gyártóval vagyunk kapcsolatban, akiknek az értékben megfelelõ és minõségben is bizonyított termékeit építjük be a leendõ vagy jelenlegi üzemekbe.

Megoldásainkat, ajánlatainkat szívesen megosztjuk Önökkel, hívjanak minket vagy írjanak nekünk emailt. További információkat a weboldalunkon találnak – www.aber.huGelencsér Péter • ÁBER Kft. • ügyvezetõ