MENÜ

Hatékony anyagmozgatás ALEX mobil szállítószalagokkal

Oldalszám: 63
2014.02.10.

 

Miért használjon szállítószalagokat a magtári anyagmozgatás során?Mert minden anyagmozgatási feladathoz kialakítható az ideális konstrukció, üzemeltetésük egyszerû, gazdaságos és biztonságos.És miért vásárolja szalagjait az ALEX Kft.-tõl?Mert mi ismerjük a mezõgazdaság szereplõinek igényeit, ezért a hagyományos mezõgazdasági, magtári anyagmozgatási feladatok megoldására, megkönnyítésére kidolgozott, jól bevált konstrukciókkal állunk rendelkezésükre.Cégünk, az ALEX Kft. 1991-ben vásárolta meg a volt „NDK-s” néven emlegetett „mindent felhordó” szállítószalag licencét, és a magyar gazdák, szövetkezetek igényeit figyelembe véve fogtunk hozzá átalakításához szemes termény szállításához, majd a gabonabetároló szalagunk kifejlesztéséhez. Évek tervezõmunkájának, tesztelésének eredményeképpen elkészült a T-428-2 típusnévre keresztelt kétrészes, mobil kivitelû gabonahalmozó szalagunk, mely egy fõszalagból és egy röpítõ egységbõl áll.A fõszalag mobil kivitelû, egyik telephelyrõl a másikra közúton is átszállítható. A szalag helyzete emelõmotor segítségével állítható, akár 30°-os szállítási szögben is üzemeltethetõ. A hevederen a „V” alakú bordák biztosítják, hogy a termény ne induljon meg visszafelé. A röpítõegység egy 20° emelkedõ helyzetû, jobbra –balra 45 fokban forduló, 3 m hosszú szállítószalag, melyet a fõszalaghoz konzollal rögzítettünk, hevedersebessége frekvenciaváltóval 4,0–7,0 m/s között szabályozható. A szalag emelkedõ helyzetébõl, és nagy sebességébõl adódóan, valamint a jobbra-balra elfordulásnak köszönhetõ anyagterítés következtében magasabb és szélesebb halmokat képezhetünk a betárolás során, javítva ezzel tároló kapacitásunkat.Ráadásul mindezt úgy érhetjük el, hogy szalagunk a kerekeit nem temeti el, így nem kell annak kihúzásával bajlódnunk, vagyis idõt és munkát takarítunk meg, és még rakodógépünk teleszkópját is kímélhetjük.

T-428-2 típusú szállítószalagunkat a kitárolási folyamat során is jól használhatjuk közúti jármû vagy vasúti vagon töltésére.Gépberuházásunk gazdaságos, hiszen egy géplánc kétirányú anyagmozgatásunkat szolgálja ki, több tároló esetén az épületek között gyorsan átmozgatható és az üzemeltetés költségei is alacsonyak. Tervezés során próbáltuk a szalagok energiaigényét minimalizálni. Így 6 m magas halmok képzésénél (T-428-2-15 m modell) 100 t/h gabonarakodási teljesítményhez mindössze csak 6,2 kW energiára van szükségünk, még egy csak vízszintes szállításra alkalmas, hasonló teljesítményû 15 m hosszú láncos szállító (PETKUS TKF 300) energiaigénye 7,5 kW.

Büszkék vagyunk, hogy az idei szezonban átadhattuk a 150. gabonahalmozó szalagunkat. Valósítsa meg Ön is a hatékony, egyszerû és gazdaságos magtári be- és kitárolást szállítószalagjainkkal.

Várjuk standunkon a Bábolna Nemzetközi Gazdanapokon 2010. 09. 8–11. között.

Számítunk megtisztelõ látogatására.

Üdvözlettel: Kiss Sándor • ügyvezetõ