MENÜ

Az új fejlesztésû TerraDisc Pro

Oldalszám: 36
2014.02.11.

Az aratás utáni megfelelõ tarlóhántás az alapja a következõ növényi kultúra sikerének. A VOGEL-NOOT a tarlóhántásra mind tárcsás, mind rugós kapás munkagépeket gyárt a legszélesebb vevõi igényt kielégítve.

 

 

A legújabb fejlesztés a VOGEL-NOOT-nál a TerraDisc Pro, amely a már évek óta gyártott TerraDisc rövidtárcsa tapasztalatait figyelembe véve alakult ki és a nagyobb szármaradványok között valamint kötött talajokon még inkább ajánlható. A TerraDisc Pro esetében használt új tárcsalap kialakítás még jobb keverõ hatással és talajbahúzási képességgel rendelkezik még kötött területeken is. Az Ø510 mm-es, agresszív szögállású és erõteljes csipkézettségû tárcsalapok gondoskodnak a kitûnõ talajbahúzásról a legkötöttebb talajokon is. Az erõteljesebb csipkézettség jobban boldogul az agresszív gyomokkal és az erõsebb szármaradványokkal. A tárcsatagoknál szerelt, teljesen zárt SKF csapágyazás garancia a hosszú távú, meghibásodás mentes munkavégzésre.

 


 

 

A nagy szármaradvánnyal borított táblákon létfontosságú a megfelelõ átömlési keresztmetszet, amely a TerraDisc Pro esetében a magas vázkialakítással és a tárcsalapok és tartók közötti optimális távolsággal alakult kifogástalanná. A modern kialakítású TerraDisc Pro a többi VOGEL-NOOT munkagéphez hasonlóan felszerelhetõ különbözõ lezáró hengerrel, így mindig találunk az Ön körülményeihez és igényeihez alkalmazható kialakítást. A Ø600 mm-es TerraPak ékgyûrûs henger az átlagos, középkötött területeken optimális henger kialakítás, míg az Ø580 mm-es gumi-ékgyûrûs henger a laza területeken, illetve a vontatott kialakítás esetében alkalmazható. A TerraDisc Pro mind a szántás nélküli alapmûvelésnél, mind a szántáselmunkálásban gyorsan és hatékonyan alkalmazható, kitûnõ felszínt hagyva maga után. A tiszta felszínrõl és bakhátmentes munkáról az oldalsó terelõlemezek gondoskodnak, amelyek paralelogramma felfüggesztéssel csatlakoznak a vázhoz, tökéletesen kopírozva a talajfelszínt. Opcióban mind a lezáró henger elõtt, mind a henger után elérhetõ Ø12 mm-es szög- és magasság állítású egyengetõ pálcasor a szármaradványok még jobb elterítése céljából. Idén a TerraDisc Pro 3 és 4 méteres munkaszélességben érhetõ el, függesztett és félig függesztett kivitelben.

A TerraDisc Pro hazai bemutatkozása egy országos bemutató körúton történik. Látogasson meg Ön is minket a bemutatók egyikén!www.vogel-noot.info